Ç-116 tahdit kodu, geçimini meşru olmayan (gayri meşru) yollardan sağlayan yabancılar hakkında il göç idaresi müdürlükleri tarafından tesis edilen koddur. Fuhuş kodu olarak da bilinir. Hakkında bu kod konulan yabancı kişi, 5 yıl süre ile Türkiye'ye giriş yapamaz.
Ç-103; vize, vize muafiyeti, ikamet izni ve çalışma izni kurallarını ihlal eden yabancılara konulur. Bu kişilere ek olarak para cezası ve yurda giriş yasağı uygulanır. Meşruhatlı vize veya dava yolu ile çözülebilir ve aynı zamanda Türkiye'ye giriş yasağı kaldırılır.
Ç-135 tahdit kodu (Yabancılar ve uluslararası koruma kanuna aykırı davrananlar) Yabancılar ve uluslararası koruma kanuna aykırı davranan yabancılara idari para cezası uygulanır. Bu para cezasının ödenmemesi halinde haklarında Ç-135 tahdit kodu konularak 5 yıl süreyle Türkiye'ye giriş yapmaları engellenir.
Ç-101, Ç-102, Ç-103, Ç-104, Ç-105 tahdit kodları, vize, vize muafiyeti, çalışma ya da ikamet izni kurallarını ihlal eden yabancılara konulan idari işlemlerdir. Bu kodların kaldırılması için idareye itiraz edilebilir veya iptal davası açabilir.
Ç-116 tahdit kodu, Türkiye'de gayrimeşru yollardan geçimini sağlayan yabancılar bakımından uygulanan idari bir işlemdir. Uygulamada fuhuş kodu olarak da bilinir. Ç-116 tahdit kodu tesis edilen yabancı hakkında sınır dışı kararı verilir ve bu kişi 5 yıl ülkeye giriş yasağı alır.
İlgili 38 soru bulundu
Ç-105 tahdit kodu; yabancı şahsın vize, vize muafiyeti, çalışma veya ikamet izni ihlali yapması halinde verilen tahdit kodlarından biridir. İhlal süresi 2 yıldan (dahil) fazla olmalıdır.
Genel olarak tahdit kodu konulmasının başlıca nedenleri şunlardır: Ç113- Yasa dışı giriş – çıkış yapan, yaptıran yabancılar iki (2) yıl süreli konulan giriş yasağı tahdit kodudur. Ç114- Haklarında adli işlem yapılan yabancılara konulan bir (1) yıl süreli konulan giriş yasağı tahdit kodudur.
Ç-138 (İnat yolcu)
Halihazırda kendisi hakkında herhangi bir giriş yasağı bulunan yabancı kişi, bu duruma rağmen ülkeye giriş yapmaya çalıştığı sırada tespit edildiği takdirde haklarında Ç-138 inat yolcu tahdit kodu konulur ve 5 yıla kadar giriş yasağı uygulanabilir.
Ç-152 tahdit kodu, yabancıların ülkeye girişlerini belli süreler içerisinde ihtiyaten engellemek amacıyla konulan tahdit kodu türüdür. Adına Ç-152 tahdit kodu düzenlenen yabancıların ülkeye girişi ancak kodun kaldırılması ile mümkün olmaktadır.
Ç-113 tahdit kodu, yetkili makama yapılan itiraz başvurusu veya idare mahkemesinde açılacak iptal davası yolları ile kaldırılır. Bunun yanında, yabancı hakkında sınır dışı kararı verilmişse, karara karşı iptal davası açılmalıdır.
Ç-114 tahdit kodu, yetkili makama yapılan itiraz başvurusu veya idare mahkemesinde açılacak iptal davası ile kaldırılır. Ayrıca, hakkında tahdit kodu konulan yabancı, meşruhatlı vize alarak ülkeye giriş yapabilir.
Bu tahdit kodları ile yabancı sınır dışı edilir ve ülkeye girişleri belirli sürelerle yasaklanır. Ç-117 ve Ç-119 tahdit kodları, itiraz başvurusu, iptal davası açılması veya meşruhatlı vize alınması yoluyla kaldırılabilir.
G-87 Tahdit kodu ile kamu düzeni – kamu güvenliği açısından sakınca görülen yabancıların yurda girmesinin ve yurtta kalmasının engellenmesi amaçlanmaktadır.
Deport (sınır dışı) kararı, kararının ilgiliye tebliğinden itibaren 7 gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açarak kaldırılabilir. Dava açılması halinde dava süresince, yabancının sınır dışı edilmez. Sınır dışı kararına karşı iptal davası, deport kararını veren valiliğe karşı açılır.
Göç idaresi tarafınca belirli süreler içerisinde Türkiye'yi terk etmeye davet edilen yabancı uyruklu kişilerin bu süreler içerisinde Türkiye'yi terk etmemesi halinde, haklarında Ç-137 tahdit kodu işlenir ve bu kişilerin Türkiye'ye 5 yıl boyunca girişleri engellenir.
Detaylı bilgi almak isteyenler Göç İdaresi 157 Numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.
Ayrıca vize veya vize muafiyeti ile ya da ikamet ve çalışma izni ile Türkiye'de bulundukları süre içerisinde bulaşıcı hastalığa yakalanan yabancılar ikamet ve çalışma izinleri iptal edilerek V 78 tahdit kodu ile haklarında sınırsız Türkiye'ye giriş yasağı koyularak sınır dışı edilirler.
N34: Üretrit ve üretral sendrom.
ICD-10 kodu: A99 Yakın tanımlanmamış viral hemorajik hastalık.
G-87 Tahdit Kodu Nasıl Kaldırılır? G-87 tahdit kodu, yetkili makama itirazda bulunarak veya idare mahkemesinde iptal davası açarak kaldırılır. Yabancı hakkında, g-87 tahdit koduna dayanılarak sınır dışı kararının verilmesi halinde, sınır dışı kararına karşı iptal davası da açılması gerekmektedir.
G-43 (Uyuşturucu madde suçu )
Yukarıda yer verdiğimiz tahdit kodlarından ağırlıklı olarak konulan tahdit kodları; G-87, V-69, Ç-117, Ç-113, Ç-114 ve Ç-141'dir. Ç-105 ; vize, vize muafiyeti, ikamet izni ve çalışma izni kurallarını ihlal eden yabancılara konulur.
G26: Başka yerlerde sınıflandırılmış hastalıklarda ekstrapiramidal hastalık ve hareket bozuklukları
Ç-118: İkamet izni iptal edilen yabancılara uygulanan tahdit kodudur. M-99 (Interpol- yer ve kimlik tespiti): Kendi ülkesinde ya da INTERPOL sistemine üye bir ülke tarafından hakkında arama bülteni çıkarılan kişiler için koyulan tahdit kodudur.
G-82 kodu, yabancıların Türkiye'ye girişlerine engel getiren idari kodlardan biridir. G-82 tahdit kodu ile yabancı şahıslar gümrükte ülkeye alınmamakta veya geri gönderme merkezine götürülerek deport edilmektedir.
Dava ile tahdit kodunun değil, tahdit koduna dayanılarak yapılan işlemin; idari para cezasının, sınır dışı etme işleminin ya da ülkeye giriş yasağının iptali istenmelidir. Tahdit kodunun kaldırılabilmesi için idare mahkemesine dava açılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri