Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir.
Soğuk yemek istersen: dolaptan çıkardığın yulafın üzerine istediğin meyve, ceviz/badem/fındık vb. ve aroma için tercihine bağlı olarak toz tarçın, kakao veya keçiboynuzu unu ekleyebilirsin. Eğer evde yiyecek vaktin yoksa sabah karışımın üzerine meyveni ekleyerek yanına alabilirsin.
İçerdiği yüksek lif oranından dolayı hem besleyici hem uzun süre tok tutar. Aynı zamanda protein ve vitaminler gün boyu enerji de verir. Zayıflamak için yulaf tüketmek isteyenler sütle haşlayıp lapa şeklinde tüketilebilir. Bunun yanında yoğurt ile birlikte kuru ya da taze meyvelerle birlikte de tüketilebilir.
Yoğurt ve yulafı ezmesini servis edeceğiniz kaseye alın. Bademleri, chia tohumunu ve muzu ilave edin. Son olarak tarçını ya da kakaoyu ekleyin ve servis yapın.
İlgili 30 soru bulundu
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulafı süt, yoğurt ve taze ya da kuru meyvelerle birlikte kahvaltıda tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi her öğün tüketilebilen çok yönlü bir besindir. Öğle ve akşam yemeklerinde salatalarda kullanabilirsiniz.
Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız süt ile karıştırın, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, yarım çay kaşığı tarçın ekleyerek tüketin. Yanında 1 bardak şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz.
Özellikle diyet yapanların tercihi olan yulaflı yumurtalı omlet doyurucu bir kahvaltı ile güne başlamak isteyenler tarafından sıkça pişirilmekte ve yenmektedir. Yapımı kolay ve besleyici bu kahvaltı, vitamince zengin yulaf ile protein bakımından çok önemli gıdalardan bir olan yumurtanın birleşiminden oluşmaktadır.
Yulaf her ne kadar faydalı bir besin olsa da bazı kişilerin dikkatli kullanması gerekebilir. Özellikle avenin duyarlılığı olanlarda ciddi reaksiyonlara sebep olabilir. Yulafın glüten içeren bir besinle tüketilmesi de alerjik belirtileri artırır. Ayrıca, fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik problemleri görülebilir.
Yulaf Nasıl Tüketilir? Yulafı tüketmeden önce bir miktar süt ile pişirilebilir, içerisine doğal olabilecek bal ya da pekmez ilave edebilirsiniz. İlave ettiğiniz tatlandırıcıdan sonra lapa kıvamına gelen yulaf lapasını ister sade şekilde isterseniz üzerine meyve, çikolata ya da chia tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Yulaf Ezmesi Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir? Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yulaf daha hafif olması için genellikle yoğurt ile birlikte tüketilmelidir. Yoğurt ile karıştırılan yulaf çeşitli şekillerde tüketilebilir. Yulaf ve yoğurt karışımları genellikle kahvaltılarda tüketilmektedir. Ana öğünlerde ve ara öğünlerde tüketilen yoğurt ve yulaf karışımları kilo aldırmaz.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Her kahvaltıda yulaf tüketmek ve bunu bilinçsiz bir şekilde yapmak ekstra kalori alımına sebebiyet verebilmektedir. Eğer amacınız zayıflamak ve fit bir görünüme sahip olmak ise haftada 3 ya da 4 kere yulaf tüketimi yeterli olacaktır.
Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Bu miktardan az ya da çok yulaf ezmesi tüketmek tercihe bağlıdır.
Yulafın besin değeri gayet yüksektir ve sağlıklıdır, tercih edilebilir bir besindir içerdiği lif miktarı da oldukça yüksektir 100gr'ında yaklaşık 10 Gr lif bulunur bu liflerde sizi tok tutar.
Yulaf ezmesi içerdiği lif miktarı sebebiyle bağırsak dostudur. Sindirimi kolaylaştırır, yağ yakar, metabolizmayı hızlandırır. Uzun süre tok tutma özelliği vardır. Dolayısıyla yulaf ezmesinin tek başına kilo aldırdığını söylemek mümkün değildir.
Bir kaseye yulaf konulur, üzerine örtecek kadar sıcak su eklenir. 2. Yulaf ezmesinin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. 3. Muz parçalanarak kaseye eklenir, üzerine isteğe göre bal, hindistan cevizi veya tarçın da eklenebilir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Yulaf yemenin cilt bakımından faydaları da oldukça fazladır. Cildin yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda ciltte oluşan sivilce ve siyah nokta gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan ölü derilerin atılmasına ve cildin yenilenmesine katkı sağlar.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri