Orjinal adı “C with Classes” olan C++, atası C gibi donanıma yakın bir dildir fakat C ile arasındaki en büyük fark ise nesne-yönelimli bir dil olmasıdır. 1983'te dildeki “++” operatöründen esinlenerek C++ adını alır ve bu nedenle genellikle 1983'te bulunduğu yazılır.
C# (si şarp diye okunur) Microsoft tarafından geliştirilmiş olan bir programlama dilidir. C++ ve Java dillerine oldukça benzer, ancak C#'ın bu dillere benzerliği yanında farkları da vardır. Örneğin C#, C++'dan farklı olarak % 100 nesne yönelim tekniğine sahiptir.
C fonksiyon tabanlı yapısal bir programlama dilidir, C++ ise OOP (Nesne Yönelimli) bir programlama dilidir. C++, C' nin bir üst düzeyi olarak düşünülebilir. C düşük seviyeli sistemler için yazılabildiği gibi yüksek sistemlilerde de kullanılabilir. Makine diline daha yakındır.
C++ yazılım dili; oyunlar, grafik kütüphaneleri, antivirüs programları ve komut verme sistemleri gibi alanlarda kullanılır. C++ programlama dili özellikle hız gerektiren tüm işletim sistemlerinde tercih edilmektedir. C++ yazılım dilinin hızı türevi olan dillere göre daha yüksek ve hatasızdır.
c++, nesneye yonelik programlama (ecnebiler buna object oriented programming derler) dilidir. c ile kiyaslanmasi dahi sacmadir. bu konuyla amator olarak ilgilenen genclerin once c'yi iyice bir ogrenip programlamanin temelini kavramalari gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
C dilini henüz yazılım konusunda hiçbir şey bilmezken bile, kolayca öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. C ile programlama yaptığınızda birçok programlama diline nazaran bellekte daha az yer kullanırsınız ve uygulamaları daha hızlı çalıştırabilirsiniz.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar. Çoğumuz bir dilin syntax'ını öğrenince kodlama biliyormuş gibi davranıyoruz fakat gerçek bir sorunla yüzleşince işin mühendisliği orada devreye giriyor.
C++ kadar zor değildir; masaüstü uygulamalar için, birebir rakibi C#'tan daha yaygın bir kullanım alanı vardır.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor. Kapsamlı ve büyük oyunlar, bilgisayar programları yazılmasına imkan tanıyan C programlama dili, hızlı işleme özelliğiyle de öne çıkıyor.
C#'tan başlayın. Sonra C++ öğrenirsiniz.
Alt Seviye Programlaması: Sınıflı C dili aynı zamanda C programlama dilini kapsayarak alt seviyede bir veri işlemi gerçekleştirmeye imkan tanıyor. Veri manipülasyonları ve gömülü sistemler, C++ desteği ile programcılar tarafından oluşturuluyor.
Programlama dilleri donanıma müdahelesine göre düşük, orta ve yüksek seviyeli olarak adlandırılır. C++ dili C programlama dilinin devamı niteliğinden olduğundan ve bellek yönetimi yapmaya imkan verdiğinden orta seviyeli programlama dilidir.
C# programlama dili ile web programlama konusunda güçlü projeler geliştirilir. Kullanımı kolay modern bir dildir. C# ile uygulama geliştirilirken kullanılan platform Visual Studio IDE'dir.
C# ("See Sharp" olarak okunur), modern, nesne odaklı ve türe uygun bir programlama dilidir. C#, geliştiricilerin . NET'te çalıştıran birçok tür güvenli ve sağlam uygulama oluşturmalarına olanak sağlar. C# dilinin kökleri C dil ailesindedir ve C, C++, Java ve JavaScript programcılarına hemen tanıdık gelecektir.
Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.
Java. Java programlama dili yıllardır bu listenin başında yer alıyordu, ancak 2023 yılı gereksinimleri nedeniyle Python daha popüler hale geldi.
Şu ana kadar 250'den fazla programlama dili geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları Pascal, Basic, C, C#, C++, Java, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Python, Ada, Fortran, Delphi ve Swift'tir.
Python muhtemelen yeni başlayanlar arasındaki en popüler programlama dili. Çok basit ve kolay öğrenilebilir olduğu için bazı okullarda öğretiliyor. Geçmişten bu yana Python masaüstü ve web uygulamaları yapmak, bilimsel veri analizi gerçekleştirmek için kullanılıyor.
Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Java yazımı (Sözdizimi) Sınıf temelli nesneye yönelik bir dil olan Java, yazım olarak C++ ile benzerlikler arz eder.
Yeni başlayanlar için Python daha iyi ve daha kolay öğreniliyor. C++ ve Python yazılım dillerini kıyasladığımızda ikisinde de birçok alanda uygulamalar geliştirilebilir. Özellikle eğer yeni başladıysanız ve bu iki dil arasında gidip geliyorsanız, şüphesiz Python yazılım dilini öğrenmeniz daha iyi olacaktır.
AT&T Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından UNIX İşletim Sistemi'ni geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş yapısal bir programlama dilidir.
Yazılımdan para kazanabilmek için rahat 2 yıl kendini geliştirmen gerekir, tabi dediğim gibi ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak bu süre oynar. Eğer başlicaksan yazılımın alt dalları var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri