Ciltteki lekeler bazen canımızı sıkabiliyor. UV kaynaklı lekeler ve geçen sivilcelerin geride bıraktığı koyu izleri gidermek için kullanabileceğine en iyi içeriklerden biri de C vitamini.
C vitamininin anti-enflamatuar özelliği göz önüne alındığında topikal olarak kullanılması akne ile ilgili kızarıklık ve şişliği azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle akne lezyonlarının görünümünü iyileştirebilir.
C vitamini ciltte kolajen üretimini arttırdığı gibi aynı zamanda melanin üretimini azaltarak lekelerin görünümünün iyileşmesine yardımcı olur ve cilt bariyerini güçlendirerek yenilerinin oluşmasının önüne geçer.
Niasinamid olarak da bilinen B3 vitamini akne, gül hastalığı ve hatta egzama nedeniyle tahriş olmuş, iltihaplanmış cildi yatıştırmaya yardımcı olur. Sadece bununla sınırlı kalmayan kinoada eser miktarda bir element olan ekdisteroidler, akne nedeniyle ortaya çıkan izlerin giderilmesine yardımcı olur.
Lekelerden Kurtulun
Can sıkıcı lekelere karşı yoğun etkili C vitaminli Esthederm Intesive Vitamine C ile koyu lekeler ile mücadele ederken aynı zamanda cildinizi sıkılaştırın. Güçlü içeriği ile koyu lekelere ve kırışıklıklara karşı kanıtlanmış etki gösterir.
İlgili 19 soru bulundu
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir. Düzenli kullanım sonrasında cilt üzerindeki gençleştirici, parlatıcı, estetik bakımı etkisini fark ettirebilir. Cilt serumu kolajen üretimini artırdığı için ciltteki leke oluşumunu en az seviyeye indirebilir.
Bu noktada cilt tipiniz ve cildinizin ihtiyaçları doğrultusunda ilerlemelisiniz. C vitamini serumlarının genellikle günde sabah ve akşam olmak üzere iki defa kullanılması tavsiye edilir.
Özellikle de derin sivilce izlerinden bazı lazer ya da kimyasal peeling yöntemleri ile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Akne izleri, gözeneklerde aşırı çukurlaşma, genişleme ve çöküntü şeklinde olabiliyor. Yüzünde seviye ve renk farklılıkları bulunan kişilerde, lazerle sivilce tedavisi her zaman daha etkili olabilir.
C Vitamin, salisilik asit ile yüksek konsantrasyona sahip bu cilt serumu cildindeki koyu görünümü gidererek eşit bir cilt tonu sağlamaya yardımcı olurken içeriğindeki limon özü cilde parlak bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.
Cilde C vitamini faydaları, özellikle kolajen proteini üzerindeki etkilerinden kaynaklanır. Cilt dokusunu güçlendiren kolajen sentezini artırarak cildin elastikiyetinin artmasına ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir. Özellikle yaşlanma nedeniyle meydana gelen kolajen kaybının önlenmesini destekleyebilir.
C vitamini serumu hakkında en çok merak edilenler arasında tonikten önce mi yoksa sonra mı kullanılması gerektiği gelir. Tonik cilt temizleme aşamalarında kullanılan bir ürün olduğundan dolayı c vitamini kesinlikle yıkanmış ve toniklenmiş bir cilde uygulanmalıdır.
C vitamini cilt için gerekli inanılmaz bir antioksidana sahiptir. Bunları direkt cildinize uygulamak, cildinizin birçok sorununu ortadan kaldırabilir.
C vitamini alındıktan en az iki saat sonra ince bağırsak tarafından emiliyor. Günlük tüketim miktarı 100 mg ile 150 mg arasında olduğunda vücut tarafından yüzde 75'i emilirken alınan miktar 1000 mg çıktığında sadece yüzde 50 kadarı emiliyor.
Magnezyum askorbil fosfat ve L-askorbil palmitat formunda olan C vitaminleri saf yapıda olmadığı için yüzde tahriş, kızarıklık gibi sorunlara yol açabilir.
1 yıl geçtikten sonra hala kaybolmamış renk değişikliği veya cilt hasarı varsa bunlar kalıcı sivilce izi olarak kabul edilir.
Dermatoloğa Danışın. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler mevcut olsa da daha sağlıklı ve etkili sonuç alabilmek için mutlaka bir dermatoloğa danışmalısınız. Cildinize ve lekelere uygun vereceği ürün ya da tedaviler ile daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Kalıcı sivilce lekeleri kendiliğinden geçmez.
Sivilce İzlerine İyi Gelen Ürünler
diye soranlara Effaclar Peeling Serum'u öneriyoruz. İçerisinde 3 asit kompleksi ve yatıştırıcı Niacinamide bulunan bu sivilce lekeleri için serumu, peeling etkisi yaratarak tıkanmış gözenekleri temizliyor. Özellikle cilt kusuru görünümü ve leke görünümünü azaltmayı hedefliyor.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
Sivilce İzleri ve Kızarıklıklar Zamanla Geçer mi? Sivilcelerin geride bıraktığı doku hasarları, zaman içerisinde kendi kendilerine iyileşebilir. Ciltte renk değişimi yaşandığı takdirde (iltihap sonrası hiperpigmentasyon), cildin tamamen temizlenip eski haline dönmesi ise birkaç ay sürebilir (6).
Akne genellikle kronik bir durum olsa da, sadece ergenlik döneminde sürse de ömür boyu geçmeyen sivilce izleri bırakabilir. Sivilce izleri genellikle krater benzeri izlere benzer.
Cilt tipiniz ister kuru, ister normal, ister yağlı olsun cildiniz mutlaka en iyi C vitamini seruma ihtiyaç duyar. Bu sebeple ihtiyacınız olan pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için cilt bakım rutininizden C vitamini serumu eksik etmemelisiniz.
C vitamini serumundan sonra istediğiniz gibi peptit, hyaluronik asit ve B5 kullanabilirsiniz. Sadece C vitamini serumu ile birlikte niacinamide kullanımına dikkat etmelisiniz. Niacinamide, C vitamini ile karıştırıldığında niacin'e dönüşüyor.
C vitamininin salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formu ile birlikte kullanılması önerilmiyor. Bu içerikleri üst üste kullandığında, birbirlerinin etkilerini nötrlüyorlar ve tahrişe neden olabiliyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri