Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
Disk temizleme: Sabit diskinizdeki gereksiz, fazlalık çöp artıkları temizler. Bu iş için Ccleaner yazılımı tavsiye ederim ayrıca. Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
İlgili 22 soru bulundu
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
Bilgisayarınız içerisinde size özel yada windows içerisindeki geçici dosyaların silinmesi ile bilgisayarınızın performansını arttırın. Windows + R tuşu ile çalıştır (run) açılır. %temp% ile local dosya içerisindeki geçici dosyalar silinir. temp ile windows içerisindeki geçici dosyalar silinir.
Sistem Geri Yükleme önbelleğini temizlemek için Başlat menüsü > Sistem uygulaması > Sistem koruma bağlantısı > Sistem koruma sekmesi yolunu izleyin. Sistem sürücüsünü seçin ve Yapılandır'a tıklayın. Şimdi alt taraftaki Sil'e tıklayarak sisteminizdeki tüm geri yükleme noktalarını temizleyin.
Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın. İstenirse, temizlemek istediğiniz sürücüyü ve Tamam seçeneğini seçin.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar öğesini seçin. Sistem > Depolama'yı seçin.
Bunu SSD aldığında test edip denemelisin. %10-15 (20-30 GB genelde) boş alan öneriyorlar.
WİNDOWS 10 DİSK TEMİZLEME!
Ayrıca Windows disk temizleme aracına Windows arama kısmına “disk temizleme” yazarak da ulaşabilirsiniz. Windows disk temizleme aracına tıkladığınızda bilgisayarınız otomatik olarak tarama işlemini başlatacak ve gereksiz dosyaları listeleyecek.
Bu PC / Bilgisayarım'a sağ tıklayın, "Yönet" e tıklayın, Depolama altında "Disk Yönetimi" ni seçin. Adım 2. Yerel disk C sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın ve "Birimi Genişlet" seçeneğini seçin. Adım 3. Sistem C sürücünüz için daha fazla alan ayarlayın ve ekleyin ve devam etmek için "İleri" seçeneğini tıklayın.
1980'lerin sonlarında çoğu PC'de sabit disklerin standart hale gelmesi ile beraber, ilk iki harfin de floppy diskler için kullanılmasından dolayı, mantıklı olarak üçüncü depolama birimi "C" olarak adlandırıldı.
Varsa, DVD'nizi CD okuyucunuza koymanız, bundan sonra "Bilgisayarım"a gidin, CD okuyucu simgesine sağ tıklamanız, "aç"ı seçmeniz ve "Del" düğmesine basarak istediğiniz dosyayı silebilmelisiniz (veya sağ tıklayıp silin).
Ram. Bilgisayar parçaları içerisinde bilgisayarın performansını yükseltmek için tercih edebileceğiniz en pratik ve ekonomik çözümlerden biri elbette Ram yükseltmek olarak karşımıza çıkar. Ram hangi bilgisayar için kullanırsa kullanılsın, işlem hızını etkiler. Bundan dolayı da bilgisayarın performansını arttırır.
Teknolojik ürünlerin ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, cam ve led ekranların çizilmesini önler. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan çıkmasını sağlar.
Dezenfektan, kolonya gibi alkol bazlı ürünleri doğrudan ekrana veya klavyeye sıkmayın. Bilgisayarınızı yan çevirip tozların dışarıya çıkmasını sağlayın. Alkollü su veya bulaşık deterjanı ile hazırlayacağınız su ile tuşları fazla ıslatmadan nazikçe temizletin.
Bilgisayarınızı yoran toz yığınlarını elektrikli süpürge ile çekebilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olun çünkü kasadaki bileşenlere zarar vermemeye çalışın. Kasa içindeki mekanizmalara temas etmeyin ve çok güçlü bir şekilde hava vermeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri