Bezlerin son kullanım tarihi içeriği ve satıldığı ortamla ilintilidir. Tipik bir bebek bezinin ortalama raf ömrü 2 yıldır, fakat bezlerin bel kısmı elastik köpükten yapılmıştır, bunlar elastik yapısında herhangi bir renk değişikliği olmadan 1 yılda ya da daha kısa bir sürede bozulabilir.
19. yüzyılda modern bebek bezi şekillenmeye başlamış ve dünyanın birçok yerinde anneler pamuklu malzeme kullanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bez bebek bezleri ilk olarak 1887'de Maria Allen tarafından seri olarak üretildi.
Bu konudaki referans bilgileri ürün kutusundan edinmekteyiz. Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir. Yine de saatlere bağlı kalmadan bebeğinizin rahatsız olduğunu fark ettiğiniz her an altının temiz olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Paket açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Uzun süre bebeğinizin altını değiştirmediğiniz de bebeğiniz de pişik olabilir. O nedenle bu konuya dikkat edilmelidir. Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 7 ya da 8 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4'e düşmektedir.
Yenidoğan 1 numara bebek bezi doğumdan altıncı aya kadar kullanımı devam eder lakin gelişimi fazla olanlar için daha büyük bedene ihtiyaç olur.
Buna göre teorik olarak bebek bezlerini de ayrıştırmadan çöpe atmak SAĞLIKSIZ ve İLLEGAL bir işlemdir. Ne yazık ki günümüzde sokaklarda, parklarda, yerlerde, yol kenarındaki çöp kutularında kullanılmış tek kullanımlık bebek bezlerine rastlamaktayız.
Yenidoğan döneminde bebeğin altının kuru tutulması için sık olarak altının değişmesi gerekir. Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir.
Bebek bezi markası değiştirmek pişik yapabilir, çünkü her markanın farklı malzemeler ve kimyasallar içerebilir.
Sleepy, Türkiye'nin ilk saf suyla dokunmuş bebek bezi markası olarak pazara giriş yaptı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüketicilerin daha saf ve doğal içeriklere yönelmesinden hareketle ürünümüzü sürekli geliştirdik ve sektörümüze öncülük ettik.
1. Sleepy Natural Bebek Bezi Junior. Sleepy saf, doğal ve organik içeriğe sahip annelerin en çok tercih ettiği bezler arasında yerini alıyor. Bambu özlü gelişmiş bölgesiyle sızdırma yapmayan, organik pamuk lifleri sayesinde kuruluğu artıran bir bez olmasıyla bebeğinizin pişik sorununu yaşamasına engel oluyor.
20 04 yılında çocuk bezi üretimiyle başlayan Eruslu Sağlık, Sleepy markasını Türkiye ve dünyaya kazandırdı. Eruslu Sağlık, üretiminde yüksek ürün kalitesi kadar tüketiciye inovatif faydalar sunan bebek bezi, bebek bakım örtüsü ve ıslak bebek havlusu çeşitleriyle sektöründe fark yaratıyor.
RENA - HÖLLÜK NEDİR ; Höllük, eskiden bebek bezi yerine... | Facebook.
İlk aylarda günde ortalama 8 kere altını değiştirdiğinizi düşünürsek, aylık bebek bezi ihtiyacınızı 8x30=240 şeklinde kabaca hesaplayabilirsiniz.
Stoklamak mantıklı tabi ama keratalarin büyüme hızları değişebiliyor, siz bir süre premature, bir süre yenidoğan kullanırsınız, bu süre totalde 2 ayı bulabilir, bir bebk günde ortalama 8-10 defa bez değiştirir, üçüz oldukları için ortalama 30-35 adet günlük bez ihtiyaciniz olur.
Bebek ve küçük çocuklarımızın kesintisiz ve uzun gece uykuları uyuyabilmeleri için iki önemli koşul vardır: Yatakta kendi kendine uykuya dalmak ve Doğru Zamanlama… 0-4 yaş arası bebek ve çocukların gece kesintisiz uyuyabilmeleri için 18:30-20:30 arasında akşam uykusuna yatmaları idealdir.
Bebeklerin uyku düzeni zamanla oturur. Üç yaşına gelen bir çocuk, artık gece 12 saat kesintisiz uyuyabilir. Ancak bu döneme kadar, gece en az bir kere uyanmak, gündüz zor uyumak, kısa uyumak, uyuyamadığı için huzursuzlanmak hayatınızın bir parçası olacak.
Pişik kremini gün içinde her alt değişiminde kullanınız. Pişik kreminin özellikle bebeğin cilt kıvrımları arasına da nüfuz etmesine dikkat ederek ince bir tabaka halinde sürmelisiniz. Bebeğin altını sık sık açık bırakıp hava almasının sağlanması iyi olur.
Külot bez kullanımı özellikle yürümeye ve ayakta durmaya başlayan çocuklarda kolaylık sağlasa da, yenidoğandan itibaren tercih edilebiliyor.
Sızıntılar genelde bezin mühürleme alanı yaratmanın daha zor olduğu arka tarafında yaşanır. Sızıntı olduğunda bezi suçlamak normaldir fakat pek çok durumda bezin boyutunun yanlış olması veya bezin doğru takılmamış olmasından ötürü meydana gelir.
Yumuşak Dokulu Olmalı
Özellikle yeni doğan bebeklerde cilt son derece hassas ve tahrişe meyillidir. Dokusu sert olan bez seçimi yapmak, olumsuz sonuçlar doğurabileceği için pamuklu ve yumuşak dokulu olmasına ekstra özen göstermelisiniz.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır.
Bebeğinizle birlikte bebeğinize uygun bebek bezinin numarası da büyür. 3-6 kg arasındaki bebekler için 2 numara, 4-9 kg arasındaki bebekler içinse 3 numara bebek bezi tercih edebilirsiniz. Büyüyen bebeğiniz 7-14 kg arasındaysa 4 numara bebek bezi tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri