Köpeğinizi daha önce yıkadıysanız köpek patisi temizliği size basit gelecektir. Köpeğinizin patilerini kontrol ettikten ve tüylerini taradıktan sonra ayaklarını ıslatın, hassas köpek şampuanıyla yıkayın ve durulayın.
Patilerin arasına kaçan diken, ot ve taşlar da köpekleri oldukça rahatsız eder ve patilere zarar verir. Bu nedenle köpeğinizin patilerini her gün düzenli olarak kontrol etmeniz ve temizlemeniz pati bakımının ilk adımıdır.
Köpeğinizle birlikte eve geldikten sonra onların patilerini özel şampuan ile yıkayıp ardından güzelce durulamanız patilerin temizliği için yeterli olacaktır. Buna ek olarak temizliği yaptıktan sonra muhakkak tek tek bütün patileri kontrol etmelisiniz. Ayrıca, köpek temizleme mendili de kullanabilirsiniz.
Köpekler yatıştırıcı bir aktivite olduğu için patilerini yalarlar. Ayrıca, birikintileri ve mikropları temizlemeleri için iyi bir yoldur. Köpeklerin ayrıca patilerinde özel bir koku üreten bezler vardır.
Köpeklerin ayakları dayanıklı olsa da kimi zaman çatlayabilirler. Bu gibi bir durumda evcil hayvanınızı rahatlatmak için patilerine zeytinyağı sürebilirsiniz. Zeytinyağını sürdükten sonra dostunuza köpek galoşu ya da köpek çorabı giydirebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Köpeğinizin Ayaklarını Temizleme
Kısa bir yürüyüşten sonra rutin köpek patisi temizliği yapmak isterseniz patileri ıslak bezle ve suyla nazikçe temizlemeniz yeterlidir.
Bu nedenle eve döndüğünüzde yavru köpeğinizin patilerini bir havlu ile silin ve pati yastıklarının arasındaki tüm tuzu ve minik çakılları kontrol edin. Yavru köpeğinizin pati yastıkları kurumuş veya çatlamışsa, her gün vazelin sürmeniz de çok rahatlatıcı olacaktır.
Macaristan'daki Eotvos Lorand Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmalara göre, köpeklerin beyinleri insan yüzlerini tanımak üzere yapılandırılmamış. Ancak köpekler sahiplerini koku ve ses yoluyla tanıyorlar.
Köpekler, sahiplerine sevgi göstermek ve onlardan ilgi beklemek ile onların üstünlüklerini kabul etmek dışında başka nedenlerle de yalama davranışında bulunurlar. Olası nedenlerden biri sahiplerini temizlemeye çalışmaktır ki, bu köpeklerin sahiplerine duydukları sevgiyi göstermenin farklı bir yoludur.
Köpeklerin çoğu çene altı, karın, göğüs ve kuyruğun son kısmından okşanmayı severler. Her köpek bir değildir. Bu nedenle köpeğinizin en çok neresinden hoşlandığını uygulama ile görebilirsiniz. Köpekleri ya da köpeğinizi sevmeden önce buna izin verip vermediğini bilmelisiniz.
Kullanmadan önce içersine su eklemeniz ardından patileri yıkama kabının içersine koyup sağa sola kabı çevirmeniz gerekli. Daha sonra patileri çıkarıp kurulayabilirsiniz. Daha sonraki kullanım için kabı yıkamanızı tavsiye ederiz. Patilere her hangi bir zarar vermeden en hassas şekilde temizliği gerçekleştirir.
Günde bir kez tüylerini tarayabilirsiniz. Ama bir çok kısa tüylü köpeklerin hafta da bir kez taranması yeterlidir. Eğer köpeğiniz kalın deriye sahip ise onu haftada iki ya da üç kez fırçalayın. Köpeğinizin tüylerinin daha çok döküldüğü ilkbahar ve sonbaharda tarama sıklığını artırabilirsiniz.
Doğru tırnak makası ve doğru teknik ile veteriner hekiminiz bu işlemi kısa sürede gerçekleştirebilir. Buradaki doğru tırnak makası, köpek tırnak makasıdır ve bu işlem sonrasında pati aralarında kalan tüylerin de kontrolü yapılmalıdır. Çünkü sertleşip katılaşan tüyler köpeğinizin pati arasında ağrılara neden olabilir.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Anüs bölgesinin alt yan kısımlarında, saat 4 ve 8 arası yönünde bulunan keseleri baş parmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak eş zamanlı sıkın. Çok baskı uygularsanız keselere zarar verebilirsiniz. Daha sonra açığa çıkan sıvıyı silebilirsiniz.
Köpeğinizin dişlerini fırçalarken, mutlaka ona özel bir diş fırçası kullanmalısınız. Bu aşamada hiçbir şekilde insanlar için üretilen diş fırçalarını tercih etme hatasına düşmeyin! Bir pet markete ya da veterinere giderek, köpeğinizin ağzı ve dişleri için en uygun olan diş fırçasını bulabilirsiniz.
Beyin görüntüleme teknolojisi sayesinde köpeklerin birlikte yaşadıkları sahiplerini ailesi olarak gördüğü ortaya çıktı. Biz insanları ailesi gibi gören köpeklerin kendi cinsinden çok sahibine güvendiği ve sevdiği, sahiplerine oldukça düşkün oldukları açıklandı.
Ancak köpekler sahiplerini koku ve ses yoluyla tanıyorlar. İnsanlar ise yüzleri görsel bir iletişim olarak kullanıyor. Ancak köpeklerin beyin mekanizmaları farklı olduğu için görsel olarak tanımaya yatkın değiller.
Bunu kendilerini sakinleştirmenin fizyolojik bir yolu olarak yapacaklardır, ama köpeğinizin baskı altında olduğunun bir işaretidir. Dişlerini gösteren köpekler, bir tehlike hissettiklerinin ve sizi veya kendilerini korumak istediklerinin bir uyarısı olarak bunu yapar.
Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir. TURUNÇGİL: Köpekleri rahatsız eden kokulardan bir diğeri de turunçgil kokuları.
Çoğu köpek, sevgisini oldukça bariz şekillerde gösterir. Kuyruklarını sallarlar ve kapıdan her girdiğinizde sizi öpücük yağmuruna tutarlar. Ancak bazı yavrular düpedüz garip davranışlar sergileyebilir. Sahiplerine olan sevgilerini eşyalarını çalarak ya da onları sokakta peşlerinden koşturarak gösterirler!
Köpeklerin koku alma duyuları insanlara mucizevi görünecek kadar gelişmiştir. Henüz eve gelmeden sahiplerinin kokularını alabilir, çok uzun mesafelerden bile kapıda onları karşılamaya hazır bekleyebilirler. Kayıp kişilerin izini sürebilir, hatta doğru bir eğitimle insanlarda bir hastalık olduğunu bile anlayabilirler.
Ilık bir su olması gerekiyor. Köpek ciltleri çok hassas olduğu için pH değerini düşürmemek adına sık şampuan kullanımından kaçınmak gerekiyor. Köpekleri yıkarken insanların kullandığı şampuan ve duş jelleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Veteriner kliniklerinde bulunan özel köpek şampuanlarının kullanılması gerekir.
Ancak insanlar için üretilen şampuanlar köpekler için doğru seçenek değildir. Bu şampuanlar köpeklerde cilt sorunları oluşturur. Bu nedenle de köpekler için mutlaka onlara özel üretilen şampuanların kullanılması gerekir.
Hindistan cevizi yağı, evcil hayvanınızın cildinin ve tüylerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek iyi bir doğal nemlendiricidir. Evcil hayvanınızın pençelerinin, kulaklarının veya kuyruğunun kuru veya çatladığını fark ederseniz, gerektiğinde hindistancevizi yağını topikal olarak da uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri