Cihazınıza bir Google Hesabı eklediyseniz Cihazımı Bul özelliği otomatik olarak açılır. Cihazımı Bul özelliğinin telefonunuzun en son konumunu şifreleyip Google'da saklamasına izin verirseniz cihazınızın en son konumu, cihazda etkinleştirilen ilk hesap tarafından kullanılabilir.
Google Cihazımı Bul adresine gidin veya başka bir Android cihazda "Cihazımı Bul" uygulamasını açın, Kayıp cihazınıza bağlı Google hesabında oturum açın, Seçilen Google hesabına bağlı cihazlar listelenir, konumunu öğrenmek için kayıp cihaza tıklayın.
Kayıp cihazda aktif halde açık olan Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş yapılan Google hesabında bağlı olarak cihazlar listelenir. Cihazın konumunu bulmak için kayıp cihaz seçeneğini işaretleyin. Böylece telefon kapalı bile olsa son konum alanı görüntülenecektir.
Polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri tarafından bir şekilde cihazın ele geçmesi durumunda cihaz IMEI numarası ile sorgulanır. Sorgu sonucuna göre sahibine bilgi verilebilir. Ancak tüm bunlardan önce, cihazın sahibinin bazı belgelerle kolluk kuvvetine resmî başvuru yapılması faydalı olacaktır.
Bunun için başvurabileceğiniz yerleri sıralayalım: BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu): BTK'nın 120 numaralı ihbar hattını arayarak kayıp çalıntı ihbarında bulunabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Cihazınıza bir Google Hesabı eklediyseniz Cihazımı Bul özelliği otomatik olarak açılır. Cihazımı Bul özelliğinin telefonunuzun en son konumunu şifreleyip Google'da saklamasına izin verirseniz cihazınızın en son konumu, cihazda etkinleştirilen ilk hesap tarafından kullanılabilir.
IMEI klonlanmış cep telefonlarının haberleşmeye kapatılacağını açıklayan BTK, cihazın gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılabileceğini vurguluyor.
Türkiyede bildiğim kadarıyla sadece sinyalle takip yapılabiliyor. Eğer telefonunun hücresel verisi kapalıysa takip edilemiyor. Ancak telefonun kapalı konumdayken dahi eğer hat takılıysa takip edilebildiği imkanlar yurt dışındaki çoğu ülkede var.
5809 Sayılı Kanun ile BTK'ya kimlik bilgileri değiştirilmiş(klonlanmış) ürünleri iletişime kapatma hakkı tanınmıştır. BTK'nın sistemi tarafından aynı seri numarasına sahip olduğu tespit edilen tüm telefonlar iletişime kapatılmaktadır.
IMEI Numarasını Kolay Ulaşabileceğiniz Bir Yere Not Edin
IMEI numarası, cep telefonunuzun çalınması durumunda, izinin polis tarafından sürülmesine ve bulunması halinde cihazın mülkiyetini kolayca kanıtlamanıza yardımcı oldur.
Quartz'ın raporuna göre Google, Android işletim sistemine sahip cihazlara ait konum bilgisini konum ayarı kapalı olsa hatta cihazda sim kartı olmasa bile takip edebiliyor.
Cevap- Bu mümkündür. Nasıl? GPS ile de takip edilebilir.
SIM kartının bağlı olduğu hat sahibi kişi IMEI numarasıyla birlikte polisi arayarak ihbarda bulunabilir. Çalınan telefonun bulunma süresi değişiklik gösterebilir. Kimi zaman aylar sonra bulunan bir cep telefonu sahibine teslim edilir.
Bunu yapmak için Ayarlar > Google > Güvenlik > Cihazımı Bul yolunu izleyin ve Cihazımı Bul seçeneğini açın. Android telefonunuzu bulmak için “Cihazımı Bul” uygulamasını veya android.com/find web sitesini kullanabilirsiniz. Bunun için başka bir Android cihazına veya internete bağlı bir bilgisayara ihtiyacınız vardır.
BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne (Tüketici İletişim Merkezi) nasıl ulaşırım? Söz konusu merkeze 120 kısa numarası aranarak 7/24 ulaşılabilmektedir. Bununla birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez yerleşkesinde (Eskişehir Yolu 10.Km.
E-devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr) sisteme girilerek kayıp/çalıntı ihbar bildirimi bölümünden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-kayip-calinti-ihbar-bildirimi) ihbar yapılabilir. Ayrıca Kurumumuz BTK Tüketici İletişim Merkezi'nin (120) aranması suretiyle de ihbar işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan teklife göre kullanılmayan cep telefonları ve IMEI numaraları için yeni bir dönem başlıyor. 7 yıl olan cep telefonlarındaki sinyal alma sınırı 1 yıla düşürülüyor. 1 yıl içinde SIM kartı takılıp herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numarası Bilgi ...
IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA
Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.
2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
Maalesef bu sorunun da cevabı evettir.
Bu hizmetten yararlanmak için ARAYANKIM yazıp 8000'a SMS göndermeniz gerekiyor. Diğer operatörler gibi Türk Telekom da bu hizmeti ücretli bir şekilde sunar. Türk Telekom'lu kullanıcılar telefon kapalıyken arayanları görmek için aylık 3,49 TL karşılığında bilgi alabilirsiniz.
SIM kartla telefon takibi yapmak mümkün müdür? Evet mümkün. Bu özel yazılım telefonu veya başka bir aygıtı Wi-Fi bağlantıları veya SIM kart vasıtasıyla takip edebilir. Bir SIM kart; aramaları, metinleri ve internette yapılan sörfleri depolamak için kullanılan özel bir hafıza çipidir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz.
IMEI numarası benzersiz olup bir nevi cihazınızın kimlik numarası gibidir ve 15 handen oluşmaktadır. Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Kaçak telefonlar veya çalıntı telefonlar IMEI numaralarının tespit edilmesi halinde telefon kilitlenmekte ve kullanılamaz bir hale gelmektedir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonunu kaybeden vatandaşın yapması gerekenleri kamuoyu ile paylaştı. BTK bünyesinde kurulan Bilgi ve İhbar Merkezi'nin (BİM) 0 312 294 94 94 numaralı telefonunu arayarak 15 haneli IMEI numarasını bildiren vatandaş, hattın iletişime kapanmasını sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri