Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
Sınavda başarılı olmak için genel tekrar yapın, deneme sınavı ve önceki yıllarda çıkmış soruları çözün. Öğrencilere özellikle son 10 yılın çıkmış sorularını çözmeleri önerilir. Sınava yakın dönemde çok zor kaynaklar seçilmemeli, sınava yönelik kaynaklar seçilerek aynı zamanda genel konu tekrarı yapılmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Sınava girmeden önce zihin açıcı yiyecekler fırınlanmış veya ızgara balık tüketebilirsiniz. Balık ve balık yağı dikkati ve konsantrasyonu artırır. Bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Uzun süre su içmemek, beynin hacminde daralma ve konsantrasyon yeteneğinde körelmeye sebep olmaktadır.
Başarı, gücü kendinden alabilmek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir. Başarı, hiç yılmamak, azimli ve kararlı olmaktır. Başarı, kendini yazgısını ancak kendisinin çizeceğini bilmektir. Başarı, kendisi olabilmektir.
Matematik dersinde başarılı olmak için öncelikle matematiğe karşı ön yargısız ve sonrasında ise planlı, sabırlı, motivasyonlu olmak şarttır. Bu yüzden matematik dersi nasıl çalışılmalıdır sorusunun cevabı ilk olarak matematik dersine karşı ön yargısız olmak, düzenli olarak konu konu ve günü gününe çalışmak olmaktadır.
Başarı Duası Okunuşu: “Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi'l hayr.”
Herkes başarılı olabilir. Başarıya yalnızca üstün yetenekli insanların ulaştığı düşünülmemelidir. Başarıyı elde etmek için çabalamak gerekir. Konuyu daha detaylandırmak gerekirse başarıya giden yollar konuşulmalıdır.
Bir sonuca ulaşmak ya da hedeflenen bir şeyi gerçekleştirmek için çaba sarf etmeye çalışmak denir. Çalışmak aynı zamanda, bir iş yerinde mesai yapmak anlamına gelir. Yapım eki (-gan) ile türetilen çalışkan sözcüğü, cümle içerisinde sıfat görevinde kullanılır. Örneğin: 1- Çalışkan öğrenci.
Çalışkanlık, bireyin zorluklarla karşılaştığında bile motivasyonunu kaybetmeden hedefine odaklanmasını sağlar. Bu da uzun vadeli başarı için önemlidir çünkü başarı genellikle zaman ve sürekli çaba gerektirir. Ayrıca, çalışkan bireyler genellikle daha iyi problem çözme becerilerine sahiptirler.
Öncelikle sınavın ilk aşaması olan TYT (Temel Yeterlilik Testi), daha sonra da AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavlarına girmelisin. AYT sınavında Matematik ve Fen sorularını çözmen gerekir. Çözülen sorular sonucunda MF puan türünden puanın hesaplanır. Sayısal bölümler de bu puan turuna göre öğrenci kabul eder.
Başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.
Başarı, belirli bir hedefe ulaşma veya istenen sonucu elde etme durumudur. Bu hedef veya sonuç, kişinin kendine veya başkalarına karşı belirlediği bir ölçüt olabilir. Başarı, birçok farklı alanda ve düzeyde ölçülebilir, örneğin akademik başarı, spor başarısı, iş başarısı, sanatsal başarı vb.
Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Takdirname alanlar “Üstün Başarı”,5. Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Teşekkür ya da dönemlerin herhangi birinden veya bir kaçından takdirname, diğerlerinden teşekkür alanlar “Başarı” belgesi ile ödüllendirilir.
Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
Sınavlara girmeden önce, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (isra suresi;80) okunmalıdır. Ardından sınav için sıraya oturduktan sonra ise, "Rabbi'şrah li Sadri ve yessir li emri,va'hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." okunur.
Ders çalışırken motivasyonu artırmak, zihinsel performansı yükseltmek için; süt ve türevleri, et, yumurta, kuru baklagiller, sebze ve meyvelerle tahıl tüketmeye önem verin. Sınava bir hafta kala, haftada 3-4 gün mutlaka balık eti tüketin.
Sınava nasıl çalışılır sorusunun en önemli cevabı belki de konu tekrarı yaparak çalışmaktır. Okuldan sonra gün içinde işlenen konuları tekrar etmen sınav gününe kadar konuların birikmesini engeller. Tek seferde uzun süre çalışmak yerine konuları günlere bölüp kısa tekrarlar yapmak bilgilerin kalıcılığını artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri