Çalışmayan, işsiz, SSK'sı yatmayan vatandaşlarımız Almanya vizelerini: İkamet ettikleri şehre hizmet veren Alman Konsolosluğuna bireysel başvuru yaparak, Almanya vize başvuru merkezi İdata'ya başvuru yaparak, SaltVisa aracılığıyla başvuru yaparak Almanya vizelerini alabileceklerdir.
İşsiz iseniz, veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır.
Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor. Aile bireyi olmasa da böyle birinin olması lazım. Bu kişiye sponsor deniyor ve sponsorunuzun istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekiyor.
Almanya Kimlere Vize Vermiyor? Almanya, özellikle Schengen ülkelerinin sınırları içerisinde suça karışmış, daha önceden uzun süreli hapis cezası almış veya COVID-19 aşılarını tamamlamamış başvuru sahiplerine vize vermemektedir.
Almanya'ya Vizesiz Giriş Yapabilecek Ülkeler
Umumi pasaport (bordo) sahibi T.C. vatandaşlarının Almanya Schengen vizesi alması gerekirken; Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirler.
İlgili 15 soru bulundu
Almanya'nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına en kolay vize veren ülkelerden biri olduğu biliniyor. Bunun için öncelikle vize başvurusu yapılması gerekiyor.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
Hizmet, hususi (yeşil) ve diplomatik pasaport hamili T.C. vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Almanya'ya gitmek için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen vizesi aldıktan itibaren Almanya'ya özgürce seyahat edebilirsiniz.
Vize almanız için gereken belgeler arasında mutlaka iş yerinizden alacağınız maaş bodronuz ya da aylık gelirinizi gösteren evraklar bulunmalıdır. Ancak bu, çalışmayı bırakmış, şu anda işsiz statüsünde olan kişilerin vize alamayacağı anlamına gelmez. Çalışmayı bıraksanız dahi vize almanız mümkündür.
Sigortasız Kişiler Vize Alabilir mi? SGK'sı olmayan kişiler geçim kaynaklarını ispat etmeleri ve geçerli bir seyahat gerekçesi sunmaları durumunda sigortasız olsalar dahi doğru vize başvurusu ile vizelerini alabileceklerdir. Konsolosluklardan vize alabilmek için sigortalı çalışan olmak şart değildir.
Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
İŞKUR yurtdışına çıkış durumunda işsize verdiği maaşı durduruyor ve geri dönüşte tekrar bağlıyor. İŞSİZLİK sigortasından maaş alan işsizlerin bu süre içerisinde pek çok durumu İŞKUR'a bildirmeleri gerekiyor.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Bu kayıt olmadan Almanya'da çalışmak yasaktır. Dolayısıyla, çalışmanızın bir parçası olarak ne vergi ne de sosyal güvenlik primi ödeniyorsa, yasadışı çalışıyorsunuz demektir. Yetkili makamlara bildirimde bulunmadan ve kayıt yaptırmadan bir meslek veya zanaat icra etmek de Almanya'da „Schwarzarbeit“ olarak kabul edilir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Almanya'da çalışmak için Almanca dil şartı da kaldırıldı anca yine de yeterli Almanca (B2) bilmeniz ve hayatınızı sürdürebilecek kadar ekonomik imkanlara sahip olmanız gerekiyor.
Almanya Vize Reddi 3. Madde;
Bu ret gerekçeleri genellikle mali durumu zayıf olan, bakiyeli banka hesaplarıyla başvuru yapmayan ya da tersinden banka hesabına Almanya vize başvurusu öncesi yüklü miktarda para transferi yapan başvuru sahipleri için işaretlenir.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Bu nedenle lütfen yeterli süreyi hesaba katarak vakitlice başvuruda bulununuz.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
15 Haziran 2007 tarihinden itibaren geçerli olan Avrupa Tüzüğü (EC) No. 1889/2007'e göre yanında nakit olarak 10.000 € veya daha fazlasının taşıyan bütün yolcular AB giriş ve çıkışlarında bu meblağı beyan etmelidirler.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri