Amerika vizesine başvuru yapacak çalışmayanlar kendilerine ait olan gelir sunamıyorlarsa, Amerika turistik işsiz ve çalışmayan vize başvurularını vize sponsoru ile yapabilirler. Doğru vize sponsoru göstererek, doğru başvuru yapıldığında tüm kategorilerde sponsorla Amerika vizesi alınabilir.
Çalışmayan Kişiler Vize Alabilir Mi? Evet, çalışmayan kişiler; ziyaret edilecek ülkeden geri dönüleceği, ziyaret amacı ve ziyaret süresi boyunca geçiminin sağlanabileceği gerekli belgelerle desteklendiği sürece, vize alabilmektedir.
ABD'ye seyahat edebilmek için ilk olarak hava, deniz ve kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmana olanak tanıyan Amerika vizesi almak gerekir. Çünkü Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşları, Amerika vizesine tabi tutulur.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Sadece turizm amaçlı gelen aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarının vize almaları gerekmez (ülkeye vardıklarında 30 günlük giriş izni verilir): Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Marshall Adaları, ...
İlgili 40 soru bulundu
Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır. Bunun yanında programa neden katıldığınız, nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız, anne ve babanızın işi ile ilgili sorular da sorulabilir.
ABD Türk pasaportlarının tamamına vize uygulamaktadır. ABD'ye seyahat edecek vatandaşlarımızın seyahat öncesinde vize alması gerekmektedir. Kasım 2022 itibarıyla geçerli uygulamalar çerçevesinde, ABD'ye seyahat edecek olan tüm yabancı ülke vatandaşları için tam doz Covid-19 aşı zorunluluğu bulunmaktadır.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
10 YILLIK AMERİKA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR? 10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
Amerika'ya vize başvurusu yapıyorsunuz diye mülakatta İngilizce konuşmak mecburiyetinde değilsiniz.
Sigortasız Kişiler Vize Alabilir mi? SGK'sı olmayan kişiler geçim kaynaklarını ispat etmeleri ve geçerli bir seyahat gerekçesi sunmaları durumunda sigortasız olsalar dahi doğru vize başvurusu ile vizelerini alabileceklerdir. Konsolosluklardan vize alabilmek için sigortalı çalışan olmak şart değildir.
Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
Turist vizesi maksimum 6 ay için verilse bile bazı istisnai durumlar nedeniyle kalış sürenizi uzatabilmeniz mümkündür.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
ABD'ye girerken yanınızda en fazla 10.000 USD veya eşdeğer bir meblağ nakit para taşımanıza izin verilir. Yanınızda 10.000 USD'den daha fazla para taşıyabilmeniz için CBP yetkilileri ile görüşmeniz ve FinCEN Form 105 doldurmanız gerekir.
Eğer Amerika'ya yapacağınız kısa ziyaret bir iş yürütmek üzerineyse ya da işiniz ile ilgiliyse B1 İş Vizesi kullanmalısınız. Öte yandan aile ziyareti, akraba ziyareti ya da sadece gezip görme amaçlı turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz B2 Turist Vizesi almanız gerekmektedir.
B1 ve B2 vizeleri, Amerika vizeleri arasında en yaygın vize türleridir. Göçmen olmayan Türkler tarafından da en çok tercih edilen vize türüdür. B1 ve B2 vizeleri, iş gezisi, eğlence veya gezi amaçlı turistik vize olarak alınabilmektedir. Bu iki vize türü uygulamada genellikle B1/B2 vizesi şeklinde verilmektedir.
Green Card başvuruları her yıl Ekim – Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri Dışİşleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden online olarak yapılmaktadır. Sisteme sadece 1 kez giriş izniniz vardır. Bu nedenle formunuzu ilk defada doldurup tamamlamalısınız, tekrardan düzenleme şansınız olmayacaktır.
Amerika çalışma izni belgesi için Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) I-765 çalışma izni başvurusu formunu (Application for Employment Authorization) doldurarak başvurmanız gerekmektedir. Bu formun ücreti 495 dolardır ve başvurunuz ortalama 6-8 ay içerisinde sonuçlandırılır.
Dosyanızda tüm evraklarınız tamamsa pasaportunuz ve vize paketiniz 5 iş günü içinde seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilmek üzere kuryeye teslim edilecektir. Dosyanızda hala eksik evrakınız varsa pasaportunuz tamamlanması gereken eksik evrakları açıklayan bir belgeyle birlikte size geri gönderilecektir.
Tercümanlar/Çevirmenler: Mülakatlar İngilizce, Türkçe ve Farsça olarak yapılmaktadır. Mülakatınızın başka bir dilde yapılmasını istiyorsanız, mülakat gününüzde Türk Noterliğı tarafından onaylanmış yeminli bir çevirmen getirmeniz gerekmektedir. Çevirmen, İngilizce ve ana dilinizi konuşmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri