Evet, çalışmayan kişiler; ziyaret edilecek ülkeden geri dönüleceği, ziyaret amacı ve ziyaret süresi boyunca geçiminin sağlanabileceği gerekli belgelerle desteklendiği sürece, vize alabilmektedir.
17‐ Çalışmayan kişiler için: Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır.
Herhangi bir şekilde maddi geliri olmayan insanların seyahatlerini başka birinin finanse etmesi halinde bu duruma sponsorlu Schengen vizesi adı verilir. Sponsor vize başvurusunu genellikle ev hanımları ve öğrenciler yapmaktadır.
Schengen vizesi almak için illa ki çalışıyor olmanız şartı aranmıyor. Düzenli bir işiniz olmayabilir, hiç çalışmamış ya da emekli de olabilirsiniz. Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor.
İlgili 37 soru bulundu
Çalışmayanlar için yurtdışına gitmek ve para biriktirememiş olmak tabii ki olumsuz bir durum teşkil edecektir. Ancak yakınlarından, örn. anne/babası veya eşinin gelir durumunu gösteren belge vize alması için geçerli olur.
Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
Vergi borcu olanlar da evrak eksiği olmadığı müddetçe vize alabilirler.
Turistik vize, yıl içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkı sağlamakta, herhangi bir oturum izni veya çalışma izni içermemektedir. Bu vize türü ile seyahat edilecek ülkede çalışmak yasadışı olmakla birlikte, ülkeden ülkeye değişiklik gösteren hukuki yaptırımlar bulunmaktadır.
2023 yılına dair Schengen harç bedeli 80 Euro olarak netlik kazanmıştır. Turistik, ticari ve aile ziyareti vizelerine dair ortak harç bedeline yer verilir. Ardından başvuru merkezi ücreti de 30 Euro olarak ödenmesi üzerine harekete geçilir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vize Ücreti:
Vize ücreti, TL nakit kabul edilmektedir. AB ve AET vatandaşlarının aile bireyleri (eşi, çocuğu / diğer özel durumların Vize bölümünce incelenmesi gerekir) sadece vize ücretinden muaftırlar.
İşe Yeni Başlayanlar İçin Schengen Vize Şartları Yeni işe başlamış, maaş bordrosu henüz çıkmamış vatandaşlarımız Schengen vize başvurularında Konsoloslukların istediği vize evraklarını genel anlamda tamamlayamamaktadır.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Vize başvurusu banka hesap dökümü son 3 ay içerisinde alınan ve finansal durumu ispatlayıcı belgedir. Başvuru öncesinde hesaba yüklü tutarda para girişi olduğu durumlarda kaynağının ilgili ülkenin konsolosluğuna ispatlanması gerekmektedir.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Çalışma izni başvurusu Türkiye'den yapılacak ise doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulunulur. Kural olarak yabancının Türkiye'den yapacağı başvurularda, yasal olarak en az altı ay süreli geçerli bir ikamet izninin olması gerekmektedir.
Yabancının Türkiye'de çalışması durumu kamu güvenliği, kamu sağlığı, kamu düzeni açısından problem oluşturacak ise, Başvuru süresinde yapılmadıysa ve mevcut eksiklikler giderilmedi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından red kararı verilecektir.
Hangi Hallerde Yurt Dışına Çıkış Yasağı Verilmektedir? Yurt dışına çıkış yasağı bir adli kontrol tedbiri olması ve tutuklama kararına bir alternatif olarak düzenlemesi sebebiyle kişi için kuvvetli suç şüphesi, delil karartma yahut kaçma ihtimali gibi durumlar söz konusu olduğunda verilmektedir.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Yurt dışına çıkış yasağı konulmasını gerektiren amme alacağı miktarı, 1 milyar lira ve üzeri olarak belirlenmiştir. Bu miktarın altında borcu bulunan şahıslar hakkında tahsil dairelerince yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıyacaktır.
- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri