Çalışan veya çalışmayan ev hanımları ayda en az 1.375 TL ödeme alma hakkına sahip olabiliyor. Devletin ihtiyaç sahiplerine sunduğu dul ve yetim aylığı detayları belli oldu…
Ev hanımları, belirli bir süre içinde ilgili resmi kurumlara başvurularını yapabilecekler. Başvurular incelendikten sonra uygun görülen ev hanımlarına düzenli aylık ödemeler yapılacak.
Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan ev hanımlarını desteklemek için harekete geçti. Vurgulanan noktalardan biri, bu ev hanımlarına aylık ödemelerin yapılacağı oldu. Eğer sigortalı olarak çalışan eş vefat etmişse ve geride eş veya çocuk bulunmuyorsa, anne veya babaya maaş bağlanacak.
Bugün isteğe bağlı yapılan sigorta ile 15 yıl prim ödemesi gereken ev kadınlarının bu primlerininin üçte birini devlet üstelenecek. En az brüt asgari ücretin (10 bin 8 lira) yüzde 32'sini, en yüksek de bunun 7.5 katı kadar yatırarak isteğe bağlı sigorta yaptırılabiliyor.
3 BİN 202 TL PRİM 2 BİN 135 TL'YE DÜŞÜYOR!
İsteğe bağlı 3 bin 202 lira sigorta primi ödeyen ev hanımları bu oranın 3'te 1'ini devletten destek olarak alacak. Böylece ödeme miktarları 2 bin 135 TL'ye düşecek.Yıllık bazda devletin sağladığı ödeme miktarı 12 bin 804 TL olacak.
İlgili 26 soru bulundu
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
EV HANIMLARINA 1100 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR? Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları yardım parası almak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilir.
Ev Hanımlarına Yeni Destek Yardımı, 2023 itibarıyla Türkiye'de başlatılan bir sosyal yardım programıdır. Bu tür programlar genellikle, ev hanımlarının finansal güçlüklerini hafifletmeye ve aile ekonomisine katkıda bulunmaya yöneliktir. Ev Hanımlarına Müjde! Devletten 500-1100 TL Harçlık Alabilirsiniz!
Ev hanımlarına prim desteği, ayda 1067 ₺ devlet desteği! Sigorta primlerinin 3'te 1'i devletten!
Kadın destek ödemesini almak için öncelikle e-devlet hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Ardından arama butonuna ''Kadınlara Yardım'' sekmesine tıklıyorsunuz. Açılan formu doldurmanız halinde 10 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılıyor.
Eşi vefat etmiş ev hanımlarına yardım başvurusu için ikamet ettiğiniz şehirdeki ve ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına gitmeniz gerekiyor. Ödemeler aylık 1.000 TL olarak 2 ayda bir tarafınıza yatırılmaktadır. Yani aylık değil 2 ayda bir ödeme alacaksınız.
3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler veya sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Nasıl Başvuru Yapılır? Bazen "ev hanımları destek ödemesi" olarak da anılan bu yardım programına başvuru yapmak isteyen annelerin belirli şartları sağladıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yani çalışmayan bir ev hanımı isteğe bağlı sigortalılık yaptırdığı zaman BAĞ-KUR kapsamındaki şartlara göre emekliliği hak eder. Bu kapsamda 9 bin gün prim ödeme şartı bulunur. Ayrıca yaş sınırı vardır. 5 bin 400 gün SGK primini ödeyen ev hanımlarının 61 yaşını doldurma şartı bulunur.
Bu yardım için başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca, başvuru yapan vatandaşın yerleşim yeri adresinin bulunduğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapmak mümkün.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
Sosyal yardım başvuruları e devlet kapısı üzerinden yapılır. sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşların e devlet kapısında aşağıda belirtildiği gibi Arama kısmına SOSYAL YARDIM yazması gerekmektedir.
Başvuruları e-Devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden alınan, aile destek yardımı 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecekti. Aile Destek ödemelerine ilişkin müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.
Depremden etkilenen çocuklu ailelere yönelik, bir defaya mahsus olmak üzere 900 TL ödeme yapılacaktır. Programın bir bileşeni de yararlanıcılara çocuk koruma ve sosyal hizmetler hakkında ve erişebilecekleri hijyen ve sanitasyon önlemleri hakkında bilgilendirici mesajlar vermektedir.
5000 TL ÖDEME YAPILACAK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan ödemeler için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Bunun yanı sıra başvuru işlemleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapabilirsiniz.
Ev hanımlarına 500 TL
Valilikler, kaymakamlar ve belediyeler tarafından yapılan bu yardımlar gıda, giyim, eşya ve yakacak gibi yardımları da kapsıyor. Herhangi bir işte çalışmayıp sosyal sigortası olmayan ev hanımları bulundukları gerekli kurum ve kuruluşlara giderek forma doldurması yeterli kılınıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan Aile Destek Programı Ağustos 2023 ödemeleri bu ay da gerekli kişilerin hesaplarına yatırılacak. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.
Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri