Ayna temizliğinde tartışmasız en önemli malzemelerden bir tanesi mikrofiber bez olarak karşımıza çıkar. Öte yandan eğer mikrofiber bir beziniz yoksa bir basit bir el havlusu ile de aynalarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Deterjan ve su ile temizleme: Bulaşık deterjanına suya ekleyin. Suyun ılık olması aynadaki lekelerden kurtulmanızı daha da kolaylaştıracaktır. Deterjanlı su ile aynayı sildikten hemen sonra kurulayın. Kurulama işleminde mikrofiber bez kullanmanız durumunda su lekesi veya herhangi bir iz olmasını engelleyecektir.
Bunlardan en önemlisi %50 beyaz sirke ve %50 su karışımı oluşturmaktır. Bir diğer alternatifli su karışımı ise az da olsa maden suyu kullanmaktır. İkincil adımda ise bu karışıma batırılan havlu yardımı ile lekelerin silinmesi olacaktır.
İhtiyacınız olan şey bir mikrofiber bez, çekpas veya güderidir. Hatta gazeteler ayna temizliği ve cam temizliği için mükemmeldir. Mürekkebi emmedikleri için baskı mürekkebinin aynanızı ve camınızı kirletmesinden endişelenmek zorunda kalmazsınız.
Piyasada bulunan cam temizleyici ürünleri kullanabileceğiniz gibi kendi deterjanınızı kendiniz de yapabilirsiniz. 1 litre suya ekleyeceğiniz 3 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ile cam ve aynalarınızı temizleyebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Temizlik Adımları
Boş sprey kutusuna bir miktar bulaşık deterjanını ekleyin. Bu kutunun içerisine ılık bir su koyun ve karışımı çalkalayın. Aynada lekeli gördüğünüz bölümlere bu karışımı sıkın. Ardından havlu yardımı ile lekeyi temizleyin.
3. Cam silerken mutaka sirke kullanın. Bir sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Camları bu şekilde silerseniz daha temiz gözükecektir.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Adım: Cam Nasıl Silinir? (Pratik Cam Silme)
Camları yukarıdan başlayıp aşağıya doğru silmelisiniz. Böylelikle temizlediğiniz camların su damlalarıyla yeniden kirlenmesini engellersiniz. Cam silerken dışarısını enine, içini boyuna ( ya da tam tersi) hareketlerle silin.
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Katabilirsiniz:
Evet evet yanlış duymadığınız. Cam temizliği sürecinde yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcı cam temizliğinde de etkili bir temizlik malzemesidir.
bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. bir çay kaşığı zeytinyağı. 2 su bardağı da kaynar su. hazırladığımız karışımı. camlarımıza sıkıp. istediğiniz herhangi bir cam bezi olur.
Saf Beyaz Sirke:
Ayna üzerinde gerçekten zorlu lekeler mevcutsa, temizlemek için saf beyaz sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi cama püskürtün veya bir havluyu sirkeye batırın ve ardından havlu vasıtasıyla lekeleri ovalayarak çıkartın. Ellerinizi sirke asidinden korumak için uygun lastik eldivenler giydiğinizden emin olun.
Cif cam temizleyici mutfak ve banyolardaki cam ve ayna yüzeylerini zarar vermeden, hassas biçimde temizliyor.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Temizlik işlemi sırasında yüzeylerin üzerinde küçük ip, toz ve benzeri artık bırakmayan ürünleri kullanmanız gerekir. Silme ve kurulama esnasında ise mikrofiber bez çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Cam temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında bu kadar basittir.
Koroplast Mikrofiber Cam Bezi ile tek bezle kolay ve etkili cam temizliği #birliktekolay! Bir yüzeyi ile camlardaki parmak izlerini temizleyin, parlak yüzeyi ile iz bırakmadan parlatın. #Koroplast #HayatıKolaylaştırır #BirlikteKolay İhtiyacınız olan malzemeler sirke, bulaşık deterjanı, Koroplast Cam Bezi.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın
Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.
Diş macunu: Diş macunu, aynadaki çizikleri gidermek için oldukça etkili bir yöntemdir. Küçük bir miktar diş macunu, çizikli bölgeye uygulayın ve yumuşak bir bezle silin. Diş macunu, aynadaki çizikleri hafifletir ve görüntüyü iyileştirir.
Aynayı parlatmak için mikrofiber bez veya kuru ve yumuşak bir mutfak bezi kullanabilirsiniz. Ayna temizleyici sıvı veya aşağıda verdiğimiz formülle hazırladığınız sirkeli su ile hafifçe nemli hale getirdiğiniz bir bezin yardımıyla aynanın tekrar üzerinden geçin.
Rüyada Ayna Silmek
Rüyada ayna sildiğini görmek ünlü olmaya delalettir. Bir aynayı sildiğini ve parlattığını gören içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada ayna temizlemek, hayal ve gururdur. Bazı tabirciler, ayna kadındır, dediler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri