Cam Balkonda Terleme Sorunu Cam balkonda terleme sorununa karşı alınması gereken önlemleri şöyle sıralayabiliriz: Isıcam S veya Isıcam K terleme olasığını azaltırlar. Nemin yüksek olduğu yerler (banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb) aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılması nemi azaltır.
Camlar ve döşemeler ıslak bezle temizlenirken, silinen yerler kuruyana kadar ev havalandırılmalıdır. Evin duvarları ve tavanları yağlı boya ile boyanmamalı, plastik esaslı duvar kağıtları veya plastik boya tercih edilmelidir. Banyo ve tuvalet, kullanımdan sonra Pimapen pencere yardımı ile havalandırılmalıdır.
Bunun sebebi mevsim değişimlerinde mekanlarımızda yaptığımız ısıtma-soğutma değişiminden kaynaklanmaktadır. Kış aylarında aşırı ısıtılan iç mekan (oda, ofis, balkon) havası ile temas eden soğuk cam yüzeyi yoğuşmaya neden olur. Yoğuşma neticesinde de terleme veya buharlaşma olarak nitelendirdiğimiz durum oluşur.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir. Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Soğuk havalarda evi az havalandırıyor olmamız rutubetin artmasının sebebidir. İyi yalıtımlı pencereler doğal hava sirkülasyonu olmasını da engeller. Yani aslında daha iyi pencere kullanarak daha çok rutubeti evde tutmaya başladık. Havalandırmazsak bu rutubet kendini evin en soğuk yüzeylerinde mutlaka gösterecektir.
İlgili 17 soru bulundu
Cam Buğulanması Nasıl Önlenir? Aracın sağ ve sol camı hafif açarak ısı farkını dengeleyerek buğulanmayı önleyebilirsiniz. Cam buğulanmasını gideren spreyler kullanabilirsiniz. Spreyleri cam kuruyken sıkıp silmeye özen göstermelisiniz aksi takdirde hiçbir etkisi olmayacaktır.
Pencerelerde oluşan buğudan kurtulmak için en önemli şey iyi bir yalıtım yaptırmaktır. İyi yalıtımı olan pencereler oluşacak olan buğuyu ve terlemeyi önler. Yalıtım yapılması pencerenizdeki buğuyu önlemenin dışında enerji tasarrufu da yapmanıza sebep olacaktır. Bu yüzden pencerelerinizde ısıcam kullanmanız önerilir.
BKS Cambalkon Sistemleri Ana Bayileri Cambalkon montajı bittikten sonra genel bir temizlik yapar ve Cambalkonun kullanım tarifini uygulamalı yaparlar. Temizlik için müşteriden kullanılan silikonların tamamen kuruması için genelde iki gün beklenilmesi rica edilir.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar. Genellikle daha çok güneş alan cephelerde kullanılır. Şeffaf renkli cam balkon sisteminde, mahremiyet plise perde gibi ürünlerle sağlanır. Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir.
Camdaki buğulanmaları ortadan kaldırmak için temelde yapılması gereken en basit işlem aracın içini kurutmak. Böylece içerideki fazla nemi yok ederek camdaki nem katmanını da ortadan kaldırabilirsiniz. Bu noktada akla gelen ilk yöntem araç klimasını çalıştırmak oluyor.
Sıcak hava soğuk havaya oranla daha fazla nem taşır. Bu yüzden sıcak ve nemli hava, soğuk bir ortamla karşılaştığı zaman sıcaklığının azalmasıyla birlikte içerdiği nemin tamamını taşıyamaz hale gelir.Böylece içerdiği fazla nemi pencere gibi soğuk bir yüzeyin üzerine bırakır.
D-Yoğuşma (Yoğunlaşma)
Gaz haldeki maddenin sıvı hale geçmesine yoğuşma denir. Yoğuşma sırasında madde dışarıya ısı verir. Buluttan yağmur yağması, sis oluşması, sabahları otların üzerinde çiy oluşması, soğuk havada camlarda buğulanma olayları yoğuşmadan kaynaklanır.
Sıcaklık farkının çok olduğu durumlarda cam buğulanması oluşur. Kış aylarında dışarısı soğuk, arabanın içerisi sıcaksa, camlar iki havayı da gördüğü için buğulanma yapacaktır. Bunun dışında yaz aylarında dışarısı sıcak, içerisi klimanın etkisi ile soğuksa bu durumda da cam buğulanması olacaktır.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
Silikon Sıkça Sorulan Sorular
(Gri) 111 TL'ye, %40 indirimle Sibax NS66 600 gr Poliüretan Köpük 61 TL'ye, %13 indirimle Sista 310 ml Akvaryum Silikonu 129 TL'ye, %19 indirimle Selsil 280 gr Şeffaf Genel Amaçlı Silikon 43 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Montajdan hemen sonra temizlenmemesi ve yaklaşık 24 saat beklenmesi konusunda müşterilerimizi uyarıyoruz. Yapılan montajın ve camların tam manasıyla yerine yerleşmesi adına bu süre gereklidir. Kullanılan silikon malzemelerin tam olarak tutması için bu zaman aralığınıza dikkat etmek gerekmektedir.
Isıcam'ın içinde (iki cam plaka arasında) olan terleme (buğulanma) üretim veya montaj hatasından kaynaklanan ve yalıtım camı ünitesinin özelliğini sona erdiren bir hatadır. Böyle bir durumda Isıcam ünitesi Isıcam Yetkili Üreticisi tarafından garanti kapsamında değiştirilir.
Sıcak ve soğuk havanın karşılaşması ile gaz ortaya çıkıyor. PVC pencereler neden terler sorusunun yanıtı aslında budur.
Havada her sıcaklıkta belirli bir miktar su buhar olarak bulunmaktadır. Bu miktar arttığında veya sıcaklık düştüğünde, buhar su olarak yoğuşur ve terleme – nemlenme meydana gelir. Havanın içindeki su buharı, PVC pencereler ve cam yüzeylerde yoğuşma sıcaklığının altında olduğunda nemlenme – terleme görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri