Tıpkı diğer metaller gibi, pirinç ve altın da zamanla kararmaya ve matlaşmaya eğilimlidir. Bununla birlikte, pirinç eşyaları kolayca temizleyebilir ve olabildiğince parlak şekilde ışıldamalarını ve doğru pirinç temizleyici ve pirinç parlatıcı kullanarak yepyeni görünmelerini sağlayabilirsiniz.
Ilık su ile durulayın ve kurulayın. Ketçap, domates sosu veya salça: Domates bazlı bu ürünler, pirinç ve diğer metallerdeki kararmayı gidermeye yardımcı olan bir çeşit asit içerir. Pirinç ürününüzün üzerine bir katman uygulayın ve bir saat bekletin. Daha sonra sabunlu ılık su ile yıkayın ve kurumaya bırakın.
Sirke ve tuz karışımı da özellikle bakır ve pirinç takıları temizlemek için kullanılabilir. Yarım bardak sirkeye bir yemek kaşığı tuz ekleyin ve takınızı bu karışıma koyarak bir süre bekletin. Ardından takınızı çıkararak durulayın ve kurulayın.
- Yaklaşık üç litre civarında suyun içerisine yaklaşık otuz gram sitrik asiti karıştırınız. Eşyanın büyüklüğüne göre karışımı artırınız. Beş dakika boyunca yumuşak diş fırçası ile ovalayınız. Sonra soğuk su ile yıkayınız.
Limonu tuza batırıp ovala (kesin parlatır) mutlaka duru su ile sil ve kurula. Eğer yeşillenen kısım var ise yarı yarıya karbonatlı su ve yumuşak diş firçası.. yine duru su ile sil ve kurula.. Bez olarak kaliteli mikro bez kullan.
İlgili 23 soru bulundu
Rutubet nedeniyle pirinç, sık sık kurtlanabilir. Bunu önlemek için, pirincin içerisine 1 adet defne yaprağı veya birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Böylece pirinçte nem oluşma ihtimali azalacaktır. Eğer pirinçte kurtlanma meydana geldiyse, pirinç tanelerini kullanmamanızı öneriyoruz.
Pirinç metali zamanla havada ya da suda bulunan oksijen ataomu ile tepkimeye girerek korozyona uğrar yani oksitlenme meydana gelir. Yaşanan bu olay sonucunda da pirinç metali zamanla kararabilir. Hoş olmayan küflenme gibi renk değişimleri yaşanabilir.
Oksit, pas temizleme yöntemlerinde olduğu gibi tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler de oksitlenmiş metallerin yüzeylerini temizlemekte kullanılabilir.
Eşyanızın büyüklüğüne göre bir kova içerisine OK-159 pirinç temizleyici ve parlatıcı ürün konulur. Ardından temizlenerek parlatılması istenen parçalar kovanın içerisine konulur. 1 – 2 dakika beklendiğinde pirinç üzerindeki oluşumların temizlendiğini ve parladığını gözlemlersiniz.
925 gümüş gibi, pirinç hava ile temas ettiğinde ve zamanla oksitlenir.
Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Ancak paslanmaz çelik, endüstride kullanım için FDA tarafından onaylanmıştır. Korozyon Direnci: Pirinç, korozyona plastikten daha iyi dayanabilir. Bununla birlikte, paslanmaz çelik, özellikle deniz ortamlarında, korozyon direnci bölümünde hala en iyisidir.
Kavururken ne az ne de çok kavrulmalı. Çünkü az kavrulursa beyaz kalır ve aromasını pilava vermez. Çok kavrulursa da iyice kararır hatta yanar ve pilavınızın hem rengini hem de tadını bozar.
Tıpkı diğer metaller gibi, pirinç ve altın da zamanla kararmaya ve matlaşmaya eğilimlidir. Bununla birlikte, pirinç eşyaları kolayca temizleyebilir ve olabildiğince parlak şekilde ışıldamalarını ve doğru pirinç temizleyici ve pirinç parlatıcı kullanarak yepyeni görünmelerini sağlayabilirsiniz.
Yıkanmayan pirinçler tane tane değil topak topak olur, birbirlerine yapışmaya başlarlar. Bir diğer hedef ise pirinçleri paketleme işlemi süresince gözden kaçmış olabilecek tozdan ve kirden arındırabilmektir.
Paslanmaz çelik gibi özel alaşımlar sayesinde oksitlenme sürecinin ertelenmesi ve engellenmesi sağlanabilir. Metallerin rutubetli, nemli veya asitli ortamlarda bulunması oksitlenmesine, paslanmasına ve çürümesine sebep olabilir.
Demirin doğada oksijen ya da nem ile temas etmesi durumunda oksitlenme yani paslanma oluşur. Bir başka ifadeyle paslanma, oksijen ve nem ile temas eden demirin ağır ağır yanmasıdır. Paslanmanın oluşması için hem oksijen hem de nem aynı ortamda bulunmalıdır.
Paslanma, metal yüzeylerin oksitlenmesi veya korozyon sonucu oluşan zararlı bir durumdur. Bu olay, hava, su veya diğer kimyasal maddelerin etkisiyle metal yüzeylerin yapısını bozarak, yüzeyin gücünü ve estetiğini azaltır.
Pişirme aşamasında ki son hile ise, kaynar suyu ekledikten hemen sonra eklenecek bir kaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı kadar şeker. Limon pirinçlerin beyaz kalmasını sağlarken, şeker ise pilavı çok daha lezzetli kılar.
Bu noktada pirinçli buz küpü cilt bakım rutininizin vazgeçilmezi olacak. Cildinizi temizledikten sonra kullanacağınız pirinçli buz küpü, gözeneklerin görünürlüğünü en aza indirecek. Ayrıca pirincin beyazlatıcı etkisiyle cildiniz aydınlık bir görünüme kavuşacak.
Pirinç çok uzun yıllardır Uzak Doğu'da güzellik ürünü olarak kullanılıyor. Son zamanlarda ülkemizde de bir hayli popüler olan suyu ise özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor.
Tahıllar, nişasta ve protein içeriği sebebiyle uygun koşullarda saklanmalı. Böceklenmeye küflenmeye karşı serin güneş almayan yerde, cam kavanozlarda saklanması uygundur. Özellikle pirinç güneşe ve neme maruz kalırsa kırılır, böceklenir.
Rengi genellikle, koyu mor ve siyahtır. Bunun nedeni, içindeki antosiyanin pigmentleridir ve bu durum karakteristik bir tada sahip olmasını sağlar. Siyah pirinçle ilgili tüm detaylar yazımızda. Mor pirinç olarak da bilinen siyah pirinç, antosiyanin maddesinden dolayı güçlü antioksidan etkilere sahiptir.
Son olarak hem kuru hem de pişmiş pirinçte koku, tat veya dokuda herhangi bir değişiklik, küf oluşumu veya böcek belirtileri fark ederseniz, derhal çöpe atın ve sakın tüketmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri