Film kenarından kaldırılarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştırır. Filmler söküldükten sonra cam sabunlu su ile silinmeli, camda kalan yapıştırıcı artıkları da önce kredi kartı gibi sert bir malzemeyle, leke çıkmıyorsa da jiletle dikkatlice kazınarak çıkartılmalıdır.
Filmden kalan artığı temizlemek için cama kolonyayı sıkın ve maket bıçağı yardımı ile kazıyın. Tertemiz çıkacaktır. Maket bıçağının ucunu kullanmayın tabii ki, tüm keskin yüzeyi kullanın bu işlemi yaparken.
Cam filmini sökmeye başla.
Filmi soyarken bir yandan da amonyakla ıslat. Çekince gelmeyen film parçalarınıysa jiletle kazı. Arta kalan yapışkanı amonyakla ve çok ince çelik yünüyle çıkar, sonra yüzeyi, kurumadan önce kâğıt havluyla sil. Dıştaki çöp torbasını çıkar, sonra pencereyi cam temizleyiciyle bir güzel sil.
Film ısıtılır ve bir saç kurutma makinesi ile yumuşatılır. Daha sonra yumuşatılmış cam filmi dikkatlice çıkarılır. Öte yandan, inatçı filmleri çıkarmak için bir otoklav kullanılabilir. Otoklavla yumuşatılan yalıtım filmi kolayca çıkarılabilir.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
Yapıştırdıktan sonra, yapıştırıcının kuruması ve filmin nihayet küçülmesi için araba 1-2 gün garajda kalması tavsiye edilir; Yapıştırdıktan sonra arabayı 2-3 gün kendiniz yıkamamalısınız, çünkü yapıştırıcı hemen kurumaz; 10-15 gün sonra araba yıkamaya bakmanız tavsiye edilmektedir.
En çok kullanılan yöntem ise sirke ve su karışımıdır. Bu karışımın yarısı su yarısı sirkeden oluşuyor. Bu karışımla araç camı temizlendikten sonra temiz su ile durulayabilirsiniz. Kullanılan diğer bir yöntem ise ılık su ve bulaşık deterjanını karıştırarak aracınızı kireç lekelerinden temizleyebilirsiniz.
Duvardan, camdan, pimapenden ve arabadan bant izi çıkarmanın en etkili yolu sabunlu sıcak su kullanımıdır. Sıcak su ısı derecesinin yüksek olması ile yüzeyde oluşan lekeleri ortadan kaldırma konusunda uzmandır. Bunun yanında kullanılan sabun da yüzeyin arındırılmasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
Ayrıca, yapışkan malzeme kapalı etiket kolaylaştırmak için pencere temizleyicileri, alkol sürtünme ve diğer alkol bazlı temizlik maddeleri kullanabilirsiniz. Çözeltiler de ön camı temiz bırakarak, tutkalı eritir.
Isıtarak Temizleme
Eğer folyo yapıştırılmış yüzeyde taşlaşmış şekilde inatçı yapışkan yoksa bu yöntem sizin işinizi görecektir. Isı tabancasını yapışkan yüzeye yakın şekilde tutarak yüzeyin ısınmasını sağlayabilir sonrasında yapışkanı sökmeye çalışabilirsiniz.
Güneş ışınları ve amonyak etkileşime girerek arka camlardaki rezistanslara zarar vermeden kolay ve pratik bir şekilde sökülmesi sağlanmaktadır. Araç, yaklaşık 3 - 3.5 saat civarında güneş altında bekletilmelidir.
Cam giydirme reklam ürünlerinde kullanılan one way vision sökülmesi oldukça zor gibi gözüksede bu işleri yapabilmek için özel sıvılar üretilmiştir. Yapı marketlerde one way vision sökücü sıvı satılmaktadır. Eğer sıvı kullanmak istemiyorsanız çeşitli yöntemler vardır. Isıtma yöntemi ile sökülme işlemi yapılabilmektedir.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Camdaki bant lekesi için, sıcak su ve sabun karışımı kullanılabilir. Yine yüksek sıcaklıkta hava veren fön makineleri, dikkatli kullanılmazlarsa camın çatlamasına neden olabilirler. Bu nedenle cam sil gibi temizlik ürünlerini, sıcak su ve sabun karışımını veya sirke camdaki bant lekesi için tercih edilebilir.
Cam üzerinde asetonun gücü
Bir kağıt havlu, bez ya da süngerin üzerine bir miktar aseton dökün ve etiketi çıkarttıktan sonra kalan tortuyu iyice ovalayın. Ovalama işlemini dairesel hareketler şeklinde uygulamaya özen gösterin.
Arabanıza bulan ve zor temizlenebilen lekeleri tiner yardımıyla temizleyebilirsiniz. Tiner her ne kadar arabaya zarar vermese de temizlik esnasında sentetik tiner kullanımına özen gösterilmelidir. Selülozik tiner, HRM tiner ya da yol çizgi boyası gibi tiner çeşitleri, arabanın boyasına az da olsa zarar verir.
Değişik Uygulamalar Kullanılabilir. Tırnak cilası uygularsanız çizik üzerine sürdüğünüz bir miktar cilayı cama uygulayın. Yaklaşık bir saat boyunca kuruttuktan sonra, kuruyan cilayı çıkartmak için makyaj pamuğuna aseton sürerek ovalayın. Sonra da nemli bir bezle iyice silerek camı temizleyin.
Araç camı kireç temizleme yöntemlerinin en bilineni sirke ve su karışımı ile müdahaledir. Bununla birlikte arabalar için özel olarak üretilmiş kireç çözücü kimyasallar da araba camı temizleme yöntemi olarak kullanılabilir.
Cam temizleme spreyi kuru bir bezle ya da gazete kağıdı ile silinir. Böylelikle camın tertemiz ve parlak olması sağlanır.
Kuş pisliklerini temizlerken kesinlikle kuru peçete, ıslak mendil, fırça gibi ürünler kullanılmamalıdır.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
1 Numara cam filmi genelde arka camlarda kullanılan ve sürücünün görüşünü etkilemeyen cam filmi türüdür. 1 numara cam filminin ışık geçirgenliği %85 kadardır.
kurumayla kabarcık kendini çekmez içinde ki su balonu buharlaşır sadece. Uzun vadede film o noktalardan yırtılır yada büzüşüp etrafa doğru iz yapar. Kabarcık varsa o iş düzgün olmamış demektir. Kişi kendi beleşe yapıyorsa oraları patlatır su, saç kurutmayla yapıştırmaya çalışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri