Toprak kuru ise su verilmelidir. Açık havayı ve güneş ışığını seven bu bitki yaz aylarında haftada en az iki kere sulanmalıdır. Hava sıcaklığına ve nem durumuna bağlı olarak toprak kontrol edilerek daha sık sulama yapılabilir. Kış aylarında ise cam güzeli çiçeğinin haftada bir kez sulanması yeterlidir.
Sık sık sulama isteyen cam güzeli birkaç gün susuz kaldığında sararabilmektedir. Sararan cam güzeli yapraklarını budayarak su ve besin takviyesi yapılmalıdır.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Cam güzeli, çiçeği başta kökten ayırma olmak üzere tohumdan ya da çelikten de çoğaltmaya müsait. Tohum yöntemi ile çoğaltmak istiyorsanız, nisan sonu ve mayıs başı gibi dönemlerde tohumları ekebilirsiniz. Yaklaşık 10 gün içinde cam güzelinin çimlendiğini görebilirsiniz.
Hemen hemen her türlü toprak çeşidinde yetiştirilebilen bir çiçek türüdür. Özellikle humuslu toprakları daha çok sevmektedir. Yaprak güzeli çiçeği, güneşi sevmesine rağmen direk olarak güneş ışığına maruz bırakılmaması gerekir. Yaprak güzeli çiçeğinin yarı gölgeli alanlarda konumlandırılması daha doğru olacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Açık havayı ve güneş ışığını seven bu bitki yaz aylarında haftada en az iki kere sulanmalıdır. Hava sıcaklığına ve nem durumuna bağlı olarak toprak kontrol edilerek daha sık sulama yapılabilir.
Yaprak güzeli bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ortamın ısısıdır. Soğuktan hiç hoşlanmayan bu bitki, sıcak bir ortamı ve nemli toprakları oldukça sever.
Bitkilerin hızlı büyümesini sağlamak için, iyi drenajlı ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, büyüme hızlarını önemli ölçüde etkiler. Kompost ve organik gübreler kullanarak bitkilerinizin topraktan gerekli besinleri almasını sağlayın.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz.
Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir. Rengarenk oluşları evde ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmelerini sağlamıştır. Cam güzeli özellikle açık havayı sevmektedir. Bu nedenle balkonlarda ve bahçelerde özellikle güneş alan yerlere konumlandırılmalıdır.
Fakat bu dengeyi iyi korumalı ve çiçeğinizi çok susuz bırakmamalısınız. Toprak kurumaya başladığında ise yeterli miktarda su takviyesi yapabilirsiniz. Cam güzeli çiçeği sıcak ortamları seven bir bitkidir. Genellikle yaz aylarına doğru çiçek açtığı için güneşe de ihtiyaç duymaktadır.
Fazla sulama ve hava akışının olduğu bölgelerde çiçeğin bulunması böceklenme ve küf oluşumuna sebep olmaktadır. Bu nedenle öncelikle bitkinin konumunu iyi seçmeli ve bakım işlemlerinde aşırıya kaçılmamalıdır. ÜRETİMİ NASIL YAPILIR ? Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır.
Cam Güzeli çeşitleri doğada oldukça fazladır. Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir.
ömrünü camdan dışarı bakmakla geçiren hanımkızlara takılan isim. latince adi impatiens sultani'dir. günlerini pencere önünde oturup elişi işleyerek geçiren ve bu süre zarfında sokaktan geçen yakışıklılara işve yapmayı da ihmal etmeyen kızlara verilen isimdi eskiden.
Solmuş çiçeklerinizi aslında canlandırmanız mümkün. Solmuş çiçeğin dibine organik maddeler karıştırarak çiçeği canlandırabilirsiniz. Kompost, yaprak, çiftlik gübresi, gübre yaprakları gibi organik maddeler karıştırılmalı ve toprağa eklenmelidir. Toprağın düzenli olarak havalandırılması da çiçeği sevindirecektir.
Çiçekleri sulayın: Kurumuş çiçekler genellikle susuz kalmıştır. Bu nedenle, toprağı iyice nemlendirerek çiçeklerin su ihtiyacını karşılayın. Toprağı ıslak değil, nemli tutmaya özen gösterin. Yaprakları ve ölü kısımları temizleyin: Çiçeklerin üzerindeki kurumuş yaprakları ve ölü kısımları dikkatlice kesin.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Mevzubahis araştırmada, E vitamini çiçeğin iklim farklılıklarıyla baş edebilmesini kolaylaştırdığı ve daha dirençli hale geldikleri rapor edilmiştir. Ayriyeten, D2 ve D3 vitaminlerinin, çiçeğin gövdesine kalsiyum emilimine destek olduğu ve çiçek üstündeki stresi düşürdüğü belirtilmiştir.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Çünkü haşlanmış sebze suyu bitki ve çiçekler için çok besleyici. Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Hava kabarciklari ve bakteriler çiçegin gövdesinin tikanmasina neden olup, suyun çiçege ulasmasini engeller. Bu da çiçegin boynunu bükmesine yol açar. Güllerin suyun altinda kalan gövde uçlarini keserek hem tikali kisimlari temizlemis, hem de tikanmanin ilerlemesini önlemis olursunuz.
Yaprak güzeli çiçeği, nemli ve ılıman iklimleri sever. Bu nedenle evde bakmak istediğiniz zaman sık sık sulamanız ve yapraklarına da su püskürtmeyiz gerekir. Bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise bitki çiçek tomurcukları verirse bu tomurcukları açmadan budamak gerektiğidir.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri