Cam kumu optimum parçacık boyutu ve şeklini elde etmek için işlenen, belirli bir cam türünden üretilen yüksek mühendislik ürünü bir üründür. Ardından, üstün mekanik ve elektro-statik filtreleme performansı için yüzey alanını 300 kata kadar artırmak için 3 aşamalı bir etkinleştirme işlemine tabi tutulur.
Cam tozu kompozit, beton, plastik, seramik, yalıtım, epoksi, yapıştırıcı, abrasiv sanayii gibi farklı birçok sektörde kalite arttırma ve/veya maliyet düşürme amacıyla kullanılmaktadır. Farklı birçok sektörde kalite arttırma ve/veya maliyet düşürme amacıyla tercih edilmektedir.
Kuvars kumları genel olarak cam ve döküm sanayinde kullanılmakla birlikte, inşaat, boya ve plastik sanayiinde, kimyasalların ve aşındırıcıların üretiminde de kullanılmaktadır.
Camın hammaddesi kumdur. Camın yapılış şekline göre kumun içine kireç, soda, kalker, dolamit ya da feldspa gibi mineraller eklenerek 1500 dereceye alınmış fırınlarda ısıtılır. Yüksek ısıda eriyerek sıvı forma kavuşan bu karışıma şekil verilerek cam halini alır.
Genelde kullanılmış cam atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilir. Bu hem doğa dostu hem de üretime destek olur. Cam tozu, kompozit ürünlerde ve inşaat sektöründe yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır. Hem ısı yalıtımı hem de ses yalıtımında kullanılan cam tozu rağbet gören bir maddedir.
İlgili 38 soru bulundu
Cam tozu,kompozit ürünlerde ve yalıtım malzemelerinde ürünün kalitesini arttırma ve maliyetini düşürme amacıyla kullanılmaktadır. Yapılan yeni çalışmalar sonucunda cam tozundan ısı ve ses yalıtımı için köpük cam üretilmiştir.
Kimyasal olarak inerttir, toksik değildir ve çevre dostudur. Cam Tozu, dayanıklılığı ve işlenebilirliği artırmak için, beton, fayans harcı ve sıvada katkı maddesi olarak kullanılır. Betona eklendiğinde, ultra pürüzsüz bir yüzey elde etmek ve basınç dayanımını artırmak için hava ceplerini doldurmaya yardımcı olur.
🔹 Cam yapımında kullanılan ana maddeler kum, kireç ve sodadır. 🔹 Cam, geri dönüşümü sayesinde bir doğa dostudur.
Cam, kumun soda ve kireçle karıştırılıp öğütülerek 1000 dereceden daha yüksek sıcaklıkta eritilmesiyle elde edilir. Bu karışım ile “soda camı” üretilir. Soda camı, şişe, pencere camı, bardak, vb yapımında kullanılır. Renkli camlar, karışıma metal tuzları katılarak üretiliyor.
Camın ana maddesi kumdur. Kum doğada en çok bulunan maddelerin başında gelir. Sadece kum eritilerek elde edilen saf silis camından yapılmış malzeme çok kırılgandır. Hem dayanımın arttırılması hem de eritme sıcaklığının düşürülmesi için karışıma soda katılır.
Cam tozu,atık camların değirmenlerde öğütülüp toz haline getirilmesiyle elde edilir.Elde edilen bu toz,eleklerde elenir ve kullanıma hazır hale getirilir. Cam tozu, silikon dioksit, silikon ve oksijenden oluşan kimyasal bileşiğin başka bir adıdır.
Çöl kumu, bol olmasına rağmen, beton için uygun değildir.
1 m3 =1600 Kg.
Kuvars kum morfik ve tortul kayaçlarda bol miktarda bulunan ürünlerdir. Hem mekanik hem de kimyasal hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olan bir kum çeşididir. Yüksek oranda dayanıklılığa sahip olması dağ zirvelerinin baskın minerali ve plaj nehir çöl kumunun birincil bileşeni yapar.
Deniz kumu günümüzde en sık cam üretimi aşamasında kullanılmaktadır. Cam dökümünün ana maddesi olan kum sayesinde, her yıl milyonlarca cam üretilmektedir. Bununla beraber sanayi içerisinde büyük bir önem taşıyan kumlar, birçok farklı parça üretiminin ana maddesi arasında yer almaktadır.
Cam ani soğutulmuş alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle, diğer bazı metal oksitlerin çözülmesinden oluşan akışkan bir malzeme olup, ana maddesi (SiO2) silisyumdur. Dünya'da üretilen camın % 90'dan fazlasını, 2000 yıl önce olduğu gibi, kireç, soda ve kum oluşturmaktadır. Cam amorf yapısını koruyarak katılaşır.
İhtiyaç halinde içerisine feldspa, dolomit, kalker ve soda gibi mineraller eklenen camın ham maddesi kumdur. Bu karışımların 1500 derece gibi yüksek sıcaklıklardaki fırınlarda eritilip şekil verilmesiyle üretilen madde camdır.
Camın ana maddesi kum olarak bilinir. Bunun sebebi camın asıl hammaddesi olan silisyumun kumda, özellikle de deniz kumunda çok bulunmasıdır.
Camın ana maddesi kumdur. Kum, soda ve kireç. Bu malzemeler, 1500 dereceye kadar ısıtılarak eritilir.
Sahip olduğu eşsiz özellikler nedeniyle birçok sektörde tercih edilen bor özellikle cam sanayisinin önemli ham maddeleri arasında yer almaktadır. Cam ürünleri borun dokunuşuyla birlikte ısıya ve kimyasallara dayanıklı bir hale dönüşmektedir.
Cam tozu, camın kırıcılardan geçirildikten sonra, değirmenlerde mikronize edilmesiyle imal edilir. Cam kürecik olarak da bilinen taneciklerin ortalama tane boyutu 30 mikrondur. Özgül ağırlığı 2,6 olup ergime derecesi yaklaşık 730 derecedir.
Özel fırında kum, kalker, dolomit, karbonat ve sodyum sülfat gibi camsal maddelerin karışımıyla cam hamuru elde edilir.
Cam boncuklar, metal ürünlerin gerilme direncini artırarak bilyeli dövme için kullanılır. Cam kürecikler ayrıca kimyasal ve inşaat dallarında dolgu maddesi olarak ve yüksek yansıtıcı mikro boncuklar olarak yol işaretleme (yol çizgi boyaları) için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri