Sileceklerin cam üzerinde rahatça kaymasını sağlar. Silecek lastiklerine zarar vermez, yıpratmaz. Aracınızın metal aksamına ve boyasına zarar vermez. İnsan sağlığına zararlı bir kimyasal olan metanol içermez.
Günümüzde piyasada etiketsiz ve merdiven altı dediğimiz birçok antifriz cam suyu adı altında ürünler vardır. Ancak etiketi olmayan ve merdiven altı olarak uygun koşullarda üretilmeyen bu ürünler, araca fayda sağlamamakla birlikte aynı zamanda araca zarar veren ürünlerdir.
Sıcak su camı çatlatabilir. Bunun yerine antifrizli cam suyu kullanılabilir.
problem olmaz. Eğer "cam suyu antifirizinin" içindeki maddenin kaynama noktası düşükse sorun oluşturur. Yani motor ısındığında motorun olmadık yerlerinde basınç oluşturabilir veya hava yaptırabilir.
Aracın fırça ve benzeri sert aparatlarla yıkanması, uygun olmayan yıkama maddelerinin kullanılması, yıkandıktan sonra ıslak bırakılması, güneş altında yıkanması, güneşin altında uzun süre beklemesi boyanın yıpranmasına, çizilmesine, matlaşmasına ve renginin solmasına neden olur.
İlgili 15 soru bulundu
wd 40 camlara ve kaportaya bir zararı olmaz pası kolaylıkla söker yaklaşık 2 dakika bekletin paslanmış yüzeye işlesin ve bez ile silin içiniz rahat olsun kaportayada camada bir zarar vermez yağlayıcı özelliğe sahiptir kaportaya ve cama gelsede temiz bir bez ile silince hiç bir şey kalmaz.
Kuş pisliklerini temizlerken kesinlikle kuru peçete, ıslak mendil, fırça gibi ürünler kullanılmamalıdır. Kuş pisliği ilk etapta sıvı bir haldeyken katı hale geçtiği zaman çok sert bir hal alır. Bu sertlik boyanızda derin çizikler yaratacaktır.
Hem ön hem de arka camları yıkanması konusunda kullanılan bağımsız su antifirizli cam suyu olarak bilinmektedir. Özellikle suyun kış şartlarında donmasını engellemek için büyük bir öneme sahiptir. Suyun dengeli bir şekilde donmadan ve tüm yıl boyunca kullanılmasına olanak tanır.
Silecek suyu deposuna eklemeden önce hava sıcaklığı talimatlarına uymanızda yarar var. Aksi takdirde silecek suyu aracınızın su kanallarında donarak hasara neden olabilir. Tasarruf etmek için konsantre halde satın aldığınız mavi cam suyu ürünlerini saf suyla karıştırarak kullanabilirsiniz.
Antifrizli cam suyu: Kış mevsimlerinde ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam sıvısı kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
Cam temizliği denildiğinde akla her ne kadar sadece evlerdeki camlar gelse de ayrıca araba iç ve dışında da silikonlu cam temizleyici kullanarak arabanızın temizliğini de yapabilirsiniz.
Sileceklerin cam üzerinde rahatça kaymasını sağlar. Silecek lastiklerine zarar vermez, yıpratmaz. Aracınızın metal aksamına ve boyasına zarar vermez.
- Bazı ürünlerin içindeki metil alkol oranının olması gerekenden düşük olduğu Odamızca yapılan deneyler ile saptanmıştır. - Hava sıcaklığı -12 oC`nin altına düştüğünde arabalarda kullanılan bu cam suyu antifrizlerinin donması mümkündür.
Cam sil ve benzeri kimyasallar silecek lastiğinin dokusuna zarar verebilir, araç boyasına ve trim parçalara uzun vadede olumsuz tesir edebilir.
Kaputu açtıktan sonra hemen hemen her araçta evrensel bir işaretle sembolize edilmiş olan mavi kapaklı cam suyu deposunu görebilirsiniz. Kapağı açtıktan sonra ise, kullanmak istediğiniz ürünün kullanım talimatlarına uyarak huni yardımı ile silecek suyunu aracınıza yavaşça doldurabilirsiniz.
Hocam silecek cam suyu kesinlikle zarar vermez,ama hazne büyüktür dediğim gibi 1 şişe boşaltın gerisini su dökün en iyi yöntem budur. Deterjan filan karıştırmayın derim.
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Kullanılabilir ancak, soğuk kış aylarında cam suyunun derecesinin düşüreceği için kışlık cam suyuna yazlık cam suyu ilave edilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak mevsim geçişlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.
Bundan dolayı kullanılması sakıncalı olabilir. Klima suyu ise saf su olup radyatör ve ütü suyu olarak kullanılabilir. Kalima suyunu araç motorunda yani antifriz karışımında kullanabiliriz ayrıca cam yıkama suyu olarak da kullanmak mümkün.
Çıra suyu insülin direnci oluşturmakta ve insülin seviyesini dengede tutmaktadır. Diyabet hastalığının belirtilerini minimum seviyeye indirir ve oldukça etkilidir. Çıra suyunu düzenli olarak tüketerek solunum yolunda yer alan etkileri ortadan kaldırır. Özellikle nefes darlığına oldukça iyi gelmektedir.
Yazlık oto cam suyu özellikle sıcak mevsimlerde araç camlarına yapışan polen, kuş dışkısı, böcek parçaları, reçine ve toz gibi biriken kirlerin kısa süre içerisinde çözünerek temizlenmesini sağlar. Yaz mevsimi için uygun özelliklere sahip olan bu sıvı, 0 derece donar.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Boya korumanın en basit ve en basit uygulamasının cilalı araç yıkama olduğunu söylenebilir. Arabayı yıkarken cila şampuanı kullanmak da boyanın korunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca yıkarken fırça kullanmamanız tavsiye edilir. Bu yeni tip mikrofiber bez daha uygun ve doğru bir seçim olacaktır.
FIRÇA VEYA BENZİNLİK OTOMATLARI
Fırçalar ve benzinlikteki otomatlar aracın dış yüzeyini çizer, verniğini alır, aracınızın boya görünümünü matlaştırır. Araç boyasındaki vernik zarar gördüğünden yukarıda belirttiğimiz kuş gübreleri ve ağaç reçineleri aracın boyasına daha çabuk ve daha etkili zarar verir.
Öncelikle koruma altına alınmış aracımızı doğru yıkamalı ya da yıkatmalıyız yani uygun şampuanla ve mümkünse microfiber bez yada eldivenle zira fırça yada kostik içerikli yıkama ürünleri korumanın ömrünü alıyor. (Maalesef fırçasız köpüklü yıkamada asit ve kostik içerikli maddeler bulunabiliyor).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri