Cam Cila Kullanım Alanları Cam cila ahşap parke döşemeler, karo ve mozaik yüzeyler, dahili kapı, pencere ve lambriler ile ahşap mobilyaların verniklendirilmesinde kullanılır.
Tezgah, fayans, seramik, mermer, granit, doğal taş, ahşap, beton vb. yüzeyler üzerinde kullanılır. Yüksek yayılma gücü sayesinde kolay uygulanır. Banyo mutfak vb. su yalıtımı gerektiren alanlarda üstün izolasyon sağlar. UV'den ve dış hava koşullarından etkilenmez.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Ahşap yüzeylerin yanında iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Çok çeşitli kullanım alanına sahip akrilik vernikler otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makine ve endüstri sanayisinde sıklıkla tercih edilir.
Parlak ve yarı parlak özellikli vernikler, cam ve karton yüzeylerin yeni görünmesini sağlar. Şeffaf olarak bilinen vernikler ise ahşap ve seramik yüzeylerde sıklıkla tercih edilir. Malzeme, sadece metalik boyalı araçlarda geçerli olmak üzere arabanın parlaklığını artırmak için de son derece iyi bir seçenektir.
İlgili 36 soru bulundu
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir.
Simli Vernik Yüksek kalitede koruma ve film tabakası oluşturan su bazlı simli verniktir. Tüm yüzeylere homojen şekilde sim dağılımı sağlar. Su geçirmez özelliğe sahiptir. Koruma yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir.
Öncelikle nemli bir bez ile uygulama yapacağın alanın üzerinde tozu ve kiri temizlemelisin. Ardından kuru bir bez ile yüzeyi kurulamalı ve kuru olduğundan emin olmalısın. Zımpara atlanmaması gereken önemli bir detaydır. Tüm yüzeyi eşit şekilde zımpara kağıdı ile zımparaladıktan sonra çıkan tozları da temizlemelisin.
Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Solvent bazlı vernik, ahşap vernik, tahta vernik, ahşap koruyucu vernik, kokusuz vernik, mat vernik, oto boya vernik, araç vernik ve plastik vernik bu duruma örnek bazı vernik çeşitleri olarak listelenmektedir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Cam Cila üretan alkid esaslı, tek bileşenli bir verniktir. Cam cila elastikiyeti ve dayanıklılığı çok iyi, parlaklığı yüksek, sert film oluşturan, iyi yayılan, şeffaf bir verniktir. Uygulandığı ahşabın rengini ve doğallığını korur.
Boyama: Seçtiğiniz cam boyalarını kullanarak boya işlemine başlayın. Fırça veya sünger aplikatörleri kullanarak boyayı cam yüzeyine uygulayın. İstenilen renk ve efektleri elde etmek için katmanlar halinde uygulayabilirsiniz. Kuruma: Boyama işleminden sonra, boyanın tamamen kurumasını bekleyin.
Cam cila 24 saat ara ile en az üç kat halinde fırça ile uygulanmalıdır. Katlar arasında okşama zımpara yapılmalıdır. Tiner gerektirmez. Fakat inceltme istenildiği durumlarda sentetik tiner kullanılmalıdır.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Resin Art Epoksi Reçine: Ahşap, polyester, metal, seramik, tuval, porselen, doğal ağaç, mermer, plastik, duvar seramiği ve tuğla gibi her türlü yüzeyde kullanıma uygundur. Son kat uygulamalarında kullanılan bu vernik türü şeffaf bir görünüm sağlar.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Akrilik Boya Verniklerinin Avantajları
Akrilik yüzeyler silikon yağları, köpük gidericiler, stabilizatörler, metal sabunlar içermesine rağmen süspanse edilmiş pigmentleri sayesinde hızlı kurur. Normal hali suda çözünürken uygulama sonraki yeterli kuruluğa ulaştığında neme dayanıklı hale gelir.
Akrilik vernik spreyler de aynı akrilik boyalar gibi her türlü yüzeye uygulanabilir. Ahşap, kağıt, seramik, plastik, taş beton, cam, metal ve porselen yüzeylerde kolaylıkla uygulanmaktadır.
Rich Sprey Mermer boya etkisi, söz konusu nesnenin yüzey alanı üzerindeki çok ince renkli boya şeritlerinden oluşur. Kuruduktan sonra birçok cila çeşidi ile verniklenebilir.
Sır vernik, açık renk katmanlar arasında rengin eklendiği bir kaplama tekniğidir. Ahşabın rengini ayarlamak, gözenekleri koyulaştırmak, rengini farklı ahşabın rengini eşitlemek ve yeni bir projeye antika bir görünüm kazandırmak için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri