Hindistan topraklarının %60,5'i tarım arazisidir, (ekilebilir arazi %52,8 ve kalıcı otlak %3,5) orman arazisi %23,1'dir. Ülkede yetişen başlıca tarım ürünleri; pirinç, buğday, pamuk, jüt, çay, şeker kamışı, mercimek, soğan, patates, süt ürünleri, koyun, keçi, kümes hayvanları ve balıkçılık.
Hindistan ayrıca yaklaşık 12,607 milyon hektar ile dünyanın en büyük pamuk ekim alanına sahiptir.
Ortalama yıllık kömür üretimi 123 milyon ton , petrol üretimi 19 milyon ton, boksit üretimi 1.740.000 ton civarındadır. Manganez üretiminde dünyada üçüncü sırayı almaktadır. Maden kaynakları bakımından oldukça zengin olan Hindistan'da alüminyum, krom, petrol, mika, kalay, çinko, kurşun, bakır ve altın çıkarılır.
Hindistan Şehirleri
28 ayrı eyalete ayrılmış olan Hindistan'da 400'ün üzerinde şehir yer almaktadır. Bu şehirler arasında öne çıkanlar ise şunlardır: Yeni Delhi. Bombay.
İlgili 21 soru bulundu
Türk kimliğinin coğrafyasının Orta Asya olduğunu anlatan Taşdelen, şunları söyledi: "Ancak dünyanın hemen her yanında bakiyeleri vardır. Hindistan'da 100 milyona yakın Türk var, Babürlerin torunları.
Hindistan ekonomisi, nominal olarak dünyanın yedinci büyük ve satınalma gücü paritesi bakımından üçüncü büyük ekonomisidir. Ülkenin ekonomisi 20 yıldır ortalama %7 oranında büyümekte olup yeni sanayileşen ülke olarak sınıflandırılmaktadır.
Ahşap oymacılığı, minyatür resim, pirinç eşyalar, deri işleme, halı ve kilimler gibi pek çok el emeği ürün Hindistan'da satılmaktadır. Turistlerin dikkatini çeken bu el sanatları ürünlerden de alınmalıdır. Baharat, tütsü ve parfüm: Hindistan kendisine özgü pek çok baharata sahip bir ülkedir.
Hinduizm mistik bir din olarak geçiyor, kitabı yok, peygamberi yok, Brahman olarak bilinen yüce bir yaratıcı güce inanıyorlar.
Ülkede resmi dilleri İngilizce ve Hintçe oluşturur, ancak 22 adet tanınmış bölgesel dil de bulunur. Hindistan'da baskın din Hinduizm olup, ülke Endonezya ve Pakistan'dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir.
Halihazırda bir tek Amerika Birleşik Devletleri süper güç olma kriterlerini karşılamaktadır. Avrupa Birliği'nin yanı sıra Brezilya, Rusya, Hindistan ile Çin (BRICS ekonomileri); en sık potansiyel süper güç olarak nitelendirilen devletlerin arasındadır.
Hindistan'da tarım ve gıda ürünleri içinde öne çıkan ürünler; tahıl, pirinç, buğday, şeker kamışı,pamuk, jüt, bakliyat, sebze ve meyveler, et ve et mamulleri, süt ve süt ürünleri, yer fıstığı, çay, tütün, kahve,baharat, şeker ve yağlı tohumlardır.
Ancak Hindistan'ın önünde bazı zorluklar da var. Çin, dünyada en büyük ikinci ekonomiye sahip. Çin'in ekonomisi, dünya sıralamasında beşinci konumda olan Hindistan'dan neredeyse beş kat büyük.
Hindistan'da çeşitli tropikal meyveler yetişmektedir. Hindistan meyvelerinin başlıcaları: Durian, mango, hindistan cevizi, rambutan, papaya, java fruit, lychee, guava, bael fruit, chiku, pitaya, mangostan, jackfruit, sugar apple ve yıldız meyvesidir.
Hindistan'ın en önemli mahsulü olan pirinç, gıda amaçlı tahıl üretiminin de %40'ını oluşturuyor. Pirinç, nüfusun yüzde 70'i için temel besin kaynağı konumunda.
Hindistan topraklarının %60,5'i tarım arazisidir, (ekilebilir arazi %52,8 ve kalıcı otlak %3,5) orman arazisi %23,1'dir. Ülkede yetişen başlıca tarım ürünleri; pirinç, buğday, pamuk, jüt, çay, şeker kamışı, mercimek, soğan, patates, süt ürünleri, koyun, keçi, kümes hayvanları ve balıkçılık.
Afrika dışında Yemen, Kuzey Irak, Arabistan, Hindistan, Pakistan ve Malezya'nın bazı bölgelerinde de kızlar sünnet edilmektedir. Ayrıca, bu ülke vatandaşları, göç ettikleri ülkelerde de bu adetlerini devam ettirme çabasındadırlar.
Çoğu dinlerin aksine Hinduizm, tek bir tanrıya tapınmayı öngörmez. Bir Hindu; Şiva, Vişnu, Rama, Krişna veya diğer tanrı ve tanrıçalara tapabilir ya da her ferdin içinde yer alan "Yüce Ruh"a veya "Yıkılmaz Ruh"a inanabilir ve hâlâ Hindu olarak anılabilir.
Hindistan, neredeyse 200 yıl süren İngiliz sömürgesinden 1947 yılında kurtularak bağımsızlığını kazanmıştı. Hindistan Anayasası'nın birinci maddesi, ülkenin her iki ismine de yer veriyor. Maddede, "Hindistan, yani Bharat, bir eyaletler birliğidir" ifadesi yer alıyor.
Hindistan'ın En Çok İthal Ettiği Ürünler Nelerdir? Hindistan'ın en çok ithal ettiği ürünler ise şu şekilde sıralanmaktadır: Mineral yakıtlar, yağlar, damıtma ürünleri. İnciler, değerli taşlar, metaller, madeni paralar.
Hindistan yemekleri, acı biber ve baharatların karışımı ile tatlandırılan tavuk eti ve kuzu eti tariflerinden oluşuyor. Hindistan'ın sebze yemeklerine de ayrıca değinmek gerekiyor.
Hintlilerin sığır eti, Müslümanların ise domuz eti yememesi kuralından gelen saygı, mutfağın ana kaynağını kuzu, koyun ve keçi olarak belirlemiştir.
142 ülkenin incelendiği 2022 Askeri Güç Sıralaması endeksinde Rusya 2'inci, Çin 3'üncü ve Hindistan ise 4'üncü sırada bulunuyor. En güçlü 10 ordu arasındaki NATO üyesi 3 ülke bulunuyor.
Hindistan'ın piyasa değerine göre en değerli şirketi olan Reliance Industries Ltd.'nin (RIL) başkanı ve genel müdürü Mukesh Ambani, 66 yaşında. Forbes'in 36. yıllık gezegenin en zengin insanları sıralamasında Ambani, 90,7 milyar dolara sahip. Adani'nin ise güncel olarak 90 milyar doları var.
Forbes, küresel zenginlerin listesini yayınladı. Türkiye'de liste başı olarak Erdemoğlu kardeşler birinci ve üçüncü sıraya yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri