Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Çamaşır suyu nedir sorusu hijyen, ağartma ve temizlik amacıyla kullanılan bir kimyasal ürün olarak cevaplandırılabilir. Mikrop ve bakteri gibi canlı türlerini öldürmek için etkili olan çamaşır suyu, evlerde özellikle banyo, tuvalet, mutfak gibi temizlik alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Çamaşır Suyu Kullanım Alanları
Bu anlamda çamaşır suları banyo, tuvalet, lavabo ve emutfaklarda olmak üzere sıklıkla kullanılırlar. Beyazlatıcı özellikleri sayesinde fayans zeminlerde de oldukça etkilidirler. İş yerindeki birçok yüzeyi çamaşır suyu ile temizlemek, hijyenik ve sağlıklı iş ortamlarının oluşmasını sağlar.
Çamaşır suyu ağartıcı özelliğinden dolayı sıklıkla kıyafet temizliğinde kullanılabilir fakat kullanılan miktara dikkat edilmelidir. Fazla çamaşır suyu kıyafetlerimizin daha temiz olmasını sağlamaz aksine daha çabuk yıpranmasına neden olur.Makine de kullanımında yarım çay bardağı (50 ml ) çamaşır suyu yeterli olacaktır.
Domestos çamaşır suyu seçeneklerinin her biri zeminden, mutfak bezlerine; bulaşık süngerlerinden tuvaletlere, banyo zeminlerinden fayanslara, küvetlerden klozetlere kadar her yerde arzu ettiğiniz temizlik ve hijyeni sağlar.
İlgili 44 soru bulundu
Sprey şişesi ile uygulamayın
Evde seyreltilmiş bir çamaşır suyu solüsyonu kullanmanın en iyi yolu, eldiven takarak bir bezle uygulamaktır. Bezi karışımla ıslatın, böylece sildiğiniz herhangi bir yüzey silindikten sonra en az bir dakika görünür şekilde ıslak kalır.
Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür. Banyo, mikropların çok fazla bulunduğu bir alandır ancak çamaşır suyu ürünleri kendinizi korumanıza yardımcı olur. Gündelik temizlik için çeşitli çamaşır suyu kullanım alanları mevcuttur.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Lavabonuzu dezenfekte etmek için çamaşır suyu kullanmanızı öneririz. Çünkü çamaşır suyu küf, bakteri ve virüsleri yok eden oldukça etkili bir dezenfektandır.
Çamaşır suyu, çok güçlü bir oksitleyici şeklinde davranan hipoklorik asit içerir. Bu asit, lekelerdeki boyar maddeleri oksitleyerek onları renksiz hale getirir. Tercihen boyalara saldırır çünkü renkli (veya kokulu) organik kimyasallar genellikle çift bağlı karbon molekülleri içerir.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir.
Zayıf bir asidi çamaşır suyuna karıştırdığınızda toksik gazlar ortaya çıkıyor. Bu da ciddi kimyasal göz yanması ve akciğer hasarına neden oluyor. Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.
Banyoların en sık kullanılan alanlarından biri olan lavabolar, çamaşır suyu etkili deterjanlarla temizlenmesi gerekiyor. Böylece lavabo içindeki kir ve bakterilerden anında kurtulabilirsin. Lavabo içine çamaşır suyu ve temizlik deterjanını döktükten sonra sünger yardımıyla iyice ovala.
Çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, tuz ruhu, aseton gibi maddeler deri koltuklara temas etmemelidir. Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir.
Suyu dezenfekte etmek için kullanılacaktır. Elde edilen %1 lik çözelti ile içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunun sağlanması için 19 Litre Damacana suya 3 çay kaşığı kadar ekleyip 30 dakika bekledikten sonra kullanılmalıdır.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
Çelik evyeyi temizlerken tel bezler kullanmayın. Çamaşır suyu gibi ağartıcı madde veya klor içeren temizlik malzemeleri kullanmayın. Çimento, lehim pastası, fotoğraf tab suları, gümüş parlatıcıları, limon ve sirke gibi yemek asitleri, tuz ve şeker gibi maddeler çelik ürünlerinizde kalıcı leke oluşturur.
Lekeleri ve diğer kalıntıları temizlemek için tuvalet fırçası kullanılabilir. Hatta, tuvalet fırçasının üzerine de bir miktar çamaşır suyu dökülebilir. Fırçayla önce kenarların altını, ardından kenarları ve tüm iç yüzeyi, son olarak suyun bulunduğu bölümü ovalayarak kirler çıkarılabilir.
Ocak, fırın, aspiratör, mutfak tezgahı, buzdolabı, mutfak bezleri, kapı kolları, zeminler, çöp kovası, mutfak lavabosu gibi sayısız mutfak yüzeyinde kullanıma uygun olan klorsuz çamaşır suyu; çaydanlık gibi mutfak gereçlerindeki kireci söker, maksimum hijyen sağlar.
Duş ve küvet yüzeylerini temizlemek için, banyo temizleyici, beyaz sirke ve sodyum bikarbonat kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri karıştırarak bir macun yapabilir ve duş veya küvet yüzeyine uygulayabilirsiniz. Macunu birkaç dakika beklettikten sonra, sünger veya fırça yardımıyla yüzeyi ovalayın ve temiz su ile durulayın.
Klozet kenarlarını temizlemek için ise çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz. Kireç çözücü yerine amonyak kullanmanız da mümkündür. Ancak tuvalet temizleme için maksimum hijyeni sağlamak çamaşır suyu kullanımıyla olmaktadır. Klozet temizleme esnasında kullandığınız ürünlerin tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
Klozet içi temizliğinde çamaşır suyu, kireç sökücü ve amonyaklı krem gibi ürünlerden faydalanarak söz konusu ürünlerin sünger yardımıyla yüzeylere yayılmasını sağlayabilirsiniz. Güçlü lekeler söz konusu olduğunda tuvalet fırçasından faydalanarak ovma işlemini çok daha kolay bir hâle getirebilirsiniz.
Temizlik sonrası ferah koku verir. Beyaz yüzeyleri parlatır. Maksimum hijyen için rengi yeşilden maviye dönene kadar fırçalayın. Yoğun kıvamlı akıllı formül Tuvalete uygulandığında yeşil renkteyken, fırçalanırken aktive olarak maviye dönüşür.
Çamaşır suyu, kullanıldığında çamaşırlardaki renk pigmentleriyle kimyasal bir reaksiyona girer. Bu reaksiyon, organik maddelerin parçalanmasına ve renk pigmentlerinin nötralize edilmesine yol açar. Renk pigmentlerinin parçalanması, çamaşır suyunun beyazlatma özelliğinin temelidir.
Çamaşır suyunun (sulandırılmış olsa da) doğrudan cilt teması ya da ağızdan alımı kimyasal yanıklara yol açmaktadır. İyi havalandırılmamış ortamlarda çamaşır suyunun solunması alerjik bulguları artırabilir, astımı tetikleyebilir, tekrarlayan bronşite sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri