Arçelik In Love serisi çamaşır makinesi, gece modu sayesinde pamuklu çamaşırlarda son sıkmayı yapmayıp çamaşırları suda bekletme özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde makinede bekleyen çamaşırların kırışması da önlenmiş oluyor. Gece modu sayesinde sessiz yıkama yaparak gürültü kirliliğini önlüyor.
Arçelik çamaşır makinesi gece modu özelliği temel olarak çamaşır makinesine koyulan pamuklu çamaşırların son sıkma işlemini yapmamasını sağlar. Yani aslında Arçelik çamaşır makinelerinde yer alan bir tür “suda bekletme” özelliği olarak tanımlanır.
Pamuklu Eko
Normal kirli, dayanıklı pamuklu ve keten çamaşırlarınızı yıkamak için kullanın.
Yoğun yıkama: Tencere, tava ve mutfak eşyaları gibi çok kirli bulaşıklar için (70°C ila 75°C). Hızlı yıkama: Az kirli ve az miktarda bulaşıklar için kullanılabilir. Program ortalama 30 dakika sürer.
* Yoğun temizlik , bakterilerden , deterjan kalıntısından arınmış tüm yıkama aşamalarında extra su alımı sağlayan bebeğinize özel programdır.
İlgili 16 soru bulundu
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama 40 derece iken, ipek kumaşlar için bu durum 30 derecedir. Sentetik kumaşlarda ise ön yıkama da dahilse 50-60 derece yeterli olacaktır. Renkli kıyafetler kısa program ile yıkanıyorsa 30 derece yeterlidir.
İç çamaşırını doğru şekilde yıkamak için etiketteki talimatlara göre hareket edilmelidir. Hassas yapıdaki kumaşlardan üretilen iç çamaşırları “hassas” programda, günlük kullanıma uygun olan iç çamaşırları ise “iç giyim” programında yıkanmalıdır.
Renkliler eğer pamuklu ise en az 30 en çok 40 derecede yıkanmalıdır. Yün ve ipek kumaşlı renkliler en fazla 30 derecede yıkanmalıdır. Çok kirli renkliler için ortalama olarak 60-90 dakika arası yıkama süresi yeterlidir. Az kirli renkliler için ise 30-60 dakika arası yıkama süresi yeterlidir.
Çamaşır ve bulaşık makinaları en kayda değer enerji oranını suyu ısıtmak için kullanmakta. Kullanılan enerjinin ortalama yüzde 70'i suyu ısıtmaya harcanmaktadır. Eko programlarda ise suyu 60 derece yerine 40 dereceye çıkarırsınız. Yani suyu ısıtmak için harcanan enerjiden kısarsınız.
Eko, diğer programlara göre biraz daha uzun sürse de daha az enerji tüketerek çalışır. 50 °C yıkama sıcaklığına sahip olan eko programı, 3 saat 25 dakika sürer.
Sentetik çamaşırlara örnek olarak bluzlar, gömlekler, naylon çoraplar, spor giyim ürünleri, montlar, yağmurluklar gösterilebilir. Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
"Eknomik programda su sıcaklık derecesi daha düşük olduğu için daha az enerji yakar fakat aynı oranda temizlik sağlaması için süre uzar." Bu cümleyi söylemek yerine cevabı 5 dakikaya yayabildiğiniz için tebrikler. 127 kere falan "ekonomik program" denildi videoda bunun için de ayrıca tebrikler.
Çamaşır ve Bulaşık Makinesi İçin Doğru Zaman Gece
Çamaşır ve bulaşık makinesi gibi yüksek enerji tüketen beyaz eşyaları çalıştırmak için en uygun zaman geceleridir. Peki, neden mi? Gece saatlerinde elektrik %10 indirimli olarak faturalandırılır. Bu sayede her on yıkamadan bir tanesini bedava getirmiş olursunuz!
Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ütü gibi elektrikle çalışan cihazların akıllı saatler olarak tanımlanan gece 22.00-06.00 saatleri arasında kullanılması durumunda faturalara yansıyacak miktar yarı yarıya azalıyor.
En uygun olan tarife 22:00-06:00 arasında. Bulaşık makinası, çamaşır makinası ve diğer elektrikli ev aletlerini saat 10'dan sonra kullanırlarsa ödeyecekleri bedel daha az olacaktır. Tüketimin en pahalı olduğu saat, saat 5 ile 10 arası." Elektriğin en çok tüketildiği saatler 17 ile 22:00 arası.
Pamuklu kumaşlar için renkli kıyafetler adına ideal yıkama 40 derecedir. Ancak ipekli ve bu gibi narin kumaşlar adına 30 derece yeterlidir. Sentetik kumaşlar konusunda ise eğer ön yıkama da bulunuyorsa, 50 veya 60 derece ayarlanmalıdır.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Her insanın mutlaka renkli bir kıyafeti bulunur. Renkli kıyafetler mutlaka 30 veya 40 derece yıkanması gereken kıyafetlerdir. Kıyafetin üzerindeki etiketlere bakara yıkama programı hakkında bilgi sahibi olunabilir.
Mahzur yoktur. Sual: Görülmeyen necasetler, mesela idrar, kan bulaşmış çamaşırlar, leğende veya çamaşır makinesinde yıkanırken, bir defa yıkamakla temizlendiği zannedilirse kâfi gelir mi? Evet.
Beyazlar kaç devirde yıkanır sorusu ise birçok kişinin aklına takılır. Bembeyaz ve hijyenik çamaşırlara sahip olmak istiyorsanız giysilerinizi 600 devirde yıkayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise kullandığınız deterjan olarak nitelendirilebilir.
Külot Hangi Programda Yıkanır? Külot ve slip gibi çamaşırlar, kumaşa bağlı olarak pamuklu veya sentetik programlarında yıkanmaya uygundur. Ürünlerin kumaşına uygun olan iç çamaşırı leke çıkarıcılar sayesinde istenen programda yeterli hijyen ve temizlik elde edilebilir.
Beyaz pamuklu iç çamaşırlarını kaynama sıcaklığında yıkayabilirsiniz ama o zaman bile 40- 60°C genellikle yeterli. Viskon veya dantelden yapılmış daha hassas kumaşlar pek dayanıklı değil: bunlar için, çamaşır devrini 40°C'ye ayarlayıp uygun yumuşak bir deterjanla yıkayınız.
Makinenin yıkama programı ne kadar soğuk ve kısa olursa kotlar için o kadar iyidir. Denim pantolon üzerindeki yıkama talimatını dikkate alarak işlem yapın. 30 derece ve hassas program genellikle kotlar için idealdir.
Bu renkliler için uygun bir sıcaklıktır. Daha sıcak bir derecede renkleri solabilir ve yıpranabilirler. Deviri için ise 800 devir iyi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri