Hızlı yıkama fonksiyon düğmesine basıldığında program süresi ciddi şekilde kısalır fakat yoğun yıkama hareketleri sayesinde etkin yıkama performansı sağlanır. Hızlı yıkama fonksiyonu seçilmezse çok kirli çamaşırlarınız için üstün yıkama ve durulama performansı sağlanır.
Günlük Hızlı program; 28 ila 88 dakika arasında değişen zamanlarda, 20°C ila 90°C arası seçilebilir farklı sıcaklık ayarlarında çamaşırlarınızı istediğiniz gibi, kısa sürede yıkama imkânı veriyor.
Kısa program ve düşük sıcaklıkta yıkama: Dikkatli olun!
Düşük sıcaklıkta ve kısa programda tekrarlanan yıkama, çamaşır makineniz için risk oluşturur, çünkü: Makinenizde biriken kir kalıntıları kötü koku kaynağıdır ve makinenizi kirletir.
• Hızlı Programlar
Çamaşır makinenizde Hızlı 60 dk 60 derece, Süper Hızlı 12 dk. 30 derece gibi programlar gözünüze çarpıyordur.
Hızlı yıkama programları
Birçok çamaşır makinesi hızlı yıkama programlarına sahip. Bu programlar sayesinde çamaşırlarınızı 15-30 dakika gibi kısa bir sürede yıkamak mümkün.
İlgili 37 soru bulundu
Özellikle büyük şehirlerde en fazla kullanılan çamaşır makinesi programlarından olan hızlı yıkama modu, kıyafetleri 15-45 dakika gibi bir sürede hızlıca temizleyebiliyor.
Karışık Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır
Karışık çamaşırları kısa programla ile yıkamak isteyenler, ayrıştırdığı kıyafetleri 30 derecede atması yeterlidir. Bazı narin kıyafetleri yıkamak için farklı programlara geçiş yapmak mümkün. Bu durumda narin giysileri 30 derecede veya soğuk suda yıkamak yeterli olacaktır.
D, F, G Programları Bu programlar sentetik ve ütülenmeyen pamuklu çamaşırların, perdelerin yıkanmasında kullanılır. Çamaşırlar daha fazla su ile hassas bir şekilde yıkanır. D: On yıkamalı program (ön yıkama, ana yıkama, 3 durulama) F: Ön yıkamasız program (ana yıkama, 3 durulama) G: Kısa program.
Renginde dolayı kolay kirlenen beyaz çamaşırlar, doğru ısı ve programda yıkandığı vakit bembeyaz olacaktır. Beyazlar kirlenmeye en müsait çamaşırlar grubundan olduğu için yüksek ısıda ve uzun programlarda yıkanması uygundur.
Kumaş olarak ise viskoz, asetat, akrilik, karbon fiber, polyester, naylon ve vinil sentetik kumaşlar arasında olan kumaş türleridir. Bu kumaşlardan olan kıyafetler de hassas ürünler oldukları için bunların çamaşır makinesinde yıkanırken sentetik programda yıkanması gerekir.
Pamuklu kumaşlar için renkli kıyafetler adına ideal yıkama 40 derecedir. Ancak ipekli ve bu gibi narin kumaşlar adına 30 derece yeterlidir. Sentetik kumaşlar konusunda ise eğer ön yıkama da bulunuyorsa, 50 veya 60 derece ayarlanmalıdır.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Hızlı Yıkama | Arçelik. Hızlı yıkama fonksiyonu belirli programlarda yıkama süresini %50'ye kadar azaltarak zamandan tasarruf ettirir. Üstelik Ekspres programda 14 dakikada yıkama yapmanızı sağlar. Ekspres program hızlı yıkama fonksiyonuyla birlikte 14 dakikada hızlı yıkama fırsatı sunar!
Çoğu kişi az sayıda çamaşır için bile makinesini çalıştırmaktadır. Çamaşır yıkarken en önemli tasarruf yöntemlerinden biri de makinenizi kısa programda çalıştırmaktadır. Uzun programlar hem makinenizin ömrünü kısaltmakta hem de gereğinden fazla elektrik harcamaktadır.
Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ütü gibi elektrikle çalışan cihazların akıllı saatler olarak tanımlanan gece 22.00-06.00 saatleri arasında kullanılması durumunda faturalara yansıyacak miktar yarı yarıya azalıyor.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Pamuklu Eko
Normal kirli, dayanıklı pamuklu ve keten çamaşırlarınızı yıkamak için kullanın.
Program kısa sürdüğü için çamaşırları daha erken kurumaya alabilirsiniz. Bu da zamandan tasarruf sağlar. Hızlı programlardaki soğuk yıkama döngüleri az kirli çamaşırlarınızı etkin şekilde temizler. Çamaşır makinesinde tasarruf yöntemleri hızlı programlarla daha başarılı sonuçlar verir.
Beyaz pamuklu iç çamaşırlarını kaynama sıcaklığında yıkayabilirsiniz ama o zaman bile 40- 60°C genellikle yeterli. Viskon veya dantelden yapılmış daha hassas kumaşlar pek dayanıklı değil: bunlar için, çamaşır devrini 40°C'ye ayarlayıp uygun yumuşak bir deterjanla yıkayınız.
Bu renkliler için uygun bir sıcaklıktır. Daha sıcak bir derecede renkleri solabilir ve yıpranabilirler. Deviri için ise 800 devir iyi olacaktır.
Çok kirli olanlar için ayarlama 40 derece olabilir. Daha fazlası renklerin solmasına etki eder. Bunun için 30 – 40 derece idealdir. Renkli çamaşırlar kaç derecede hangi programda yıkanır merak edenlere de “sentetik” eşlik eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri