Çamaşır makinesinde biriken kireç oluşumları için en etkili doğal yolların başında sirke-limon karışımı gelir. Ayrıca karbonat ve sirke karışımı da çamaşır makinesinin deterjan gözü, kazan, rezistans, kapak ve lastik gibi bölümlerinde biriken kirecin temizlenmesi için etkili doğal karışımdır.
Bunun için yarım su bardağı karbonatı ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin deterjan haznesine boşaltmanız ve makineyi çalıştırmanız yeterli.
Size bir püf noktasi vereyim.Calgon yerine,kirec sökücü asit (sivi porcöz) kullanabilirsiniz.Bu uygulamayi senede bir yapmaniz yeterlidir.
SİRKE, LİMON SUYU VE KARBONAT ÜÇLÜSÜ
Bir spreyli şişeye 1 çay bardağı sirkeyi, 2 yemek kaşığı karbonatı ve yarım limonun suyunu döküp karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip iyice çalkalayın. Hazırladığınız karışımı direk kireçli yüzeye sıkıp 15 dakika bekletin. Ardından durulayabilirsiniz.
Porçöz Çamaşır Makinesi Temizleyici çamaşır makinenizin içinde zamanla biriken kireç, deterjan artıkları ile deterjan gözü, makine lastiği gibi aksamlarındaki kir, artık ve küfü temizlemek üzere geliştirilmiştir. Özel formülü sayesinde çamaşır makinenizi ve aksamlarını temizler, kötü kokuları giderir ve hijyen sağlar.
İlgili 29 soru bulundu
400 ml. + 250 ml. Porçöz Çamaşır Makinası Temizleyici Deterjan gözünde, makine lastiğinde, kazanda, borularda, su giderinde kir, kireç ve deterjan kalıntılarını temizler, kötü kokuları temizler, hijyen sağlar.
Çamaşır makinesi kireç çözücü kullanın. Kireç kalıntılarının birikmesini engellemek ve makinenizin ömrünü uzatmak için Siemens tarafından test edilmiş ve onaylanmış çamaşır makinesi kireç çözücü kullanmanız önemle tavsiye edilmektedir.
Doğal kireç çözücü, beyaz sirke ve limon suyunun karışımıyla hazırlanır. Kireç, içeriğinde magnezyum ve kalsiyum bulunan bir maddedir. Sert suyun temas ettiği sıcak ya da soğuk yüzeylerin tamamında bu olumsuzluk görülebilir.
Karbonat sirke Etkili doğal temizlik malzemelerinden biri olan karbonat ile sirke kireç temizlemede oldukça başarılı. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçli çaydanlık içine dökün. Çaydanlığın yarısını su ile doldurun ve kaynamasını bekleyin. Kireçler kısa süre içerisinde çözülecektir.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Kireç Önleyici Kullanın
Çamaşır makinesi kireç önleyici, her yıkamada deterjan ile birlikte bir ölçek kullanılması gereken bir üründür. Böylece kireç oranı yüksek olan sert su yumuşatılır ve çamaşır makinenizdeki kireç oluşumu engellenir.
bunun dışında, kireç önleyici diye satılan tozları kullanmaktansa (calgon mesela) çamaşır sodası kullanmak daha mantıklı. hem daha ucuz, hem de daha doğal.
Her yıkamada Calgon kullanın. Formülündeki kireç önleyici aktifler makinenizde kireç oluşumunu engeller, makinenizin parçalarında kireç birikmez, kireç kaynaklı bozulmalarla karşılaşmazsınız.
Karbonat ve sirke ürünlerinin karıştırılarak kullanılması, kazan kirecini detaylı olarak temizleyecektir. Karbonat eşyalara hiç bir şekilde zarar vermeden temizleme özelliğine sahiptir. Karbonatın sahip olduğu çözücü etkisi, çamaşır makinesinin kazanında yer alan kireçleri ortadan kaldıracaktır.
4) Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün!
Klozet lekelerinin çoğu sert suyun bulunduğu alanlarında görülür, bu nedenle çamaşır suyunun işe yaramayacağını ve kireç çözücü gibi asit bazlı bir ürün kullanmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Çamaşır suyu kireci yok edemese de, klozetin rengiyle bütünleşerek onu görünmez kılar.
Sirkenin asit etkisi sayesinde kireç temizleme de yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kullanılan bir başka ürün ise tuzdur. Tuz veya karbonat sirke ile birlikte kullanıldığı zaman tepkimeye girer ve çok daha fazla etki sağlar. Elma ya da üzüm sirkesi mutfaklarda kullanılan ürünlerdir.
Kabartma tozu ile çaydanlık nasıl temizlenir? Kaynar suyun içine kabartma tozunu boşaltın sudan çıkan köpüklerin ardından yaklaşık yarım saat bekletin. Kabartma tozuyla sıcak suyun çaydanlıktaki kireci çıkardığını göreceksiniz.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
BORAKS VE ÇAMAŞIR SODASI KULLANIMI
Boraks maddesini çamaşır sodası ile sulandırdıktan sonra bu karışıma bir bez batırıp bu bezle karışımı kireçli olan alanlara sürüyoruz. Çok fazla bastırmadan bu karışımla ovduğumuz alanlardaki kalıntılar kolaylıkla çıkacaktır.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Porçöz ile kireç sökücü çamaşır makinesi boş iken kullanılmalıdır. Tabii bu ürünler genelde çamaşır makinesinin deterjan bölümü için değerlendirilir. Bir çay bardağı kireç sökücü ya da porçöz ile beraber, 4 litre kadar su karıştırılmalıdır.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
DİKKAT: Çamaşır suyunu ASLA diğer temizleyiciler ile karıştırmayınız. Kireç sökücü ile çamaşır suyunun veya tuz ruhu ile çamaşır suyunun karıştırılmasından dolayı birçok insan hayatını kaybetmiştir. Deodorant, saç spreyi gibi aerosollerin içindeki kimyasallar çok kolay alevlenebilir!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri