Çamaşır makinesinin tamburunu doldururken tepesinde bir el büyüklüğü kadar boşluk bırakın. Bu kabaca tambur büyüklüğünün 3/4'üne eşit olarak makineyi doldurmanız gerektiği anlamına gelmektedir. Önceden ayırdığınız çamaşırları makine tamburuna kıvırmadan yerleştirin.
Deterjan hangi göze konulmalı
Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır.
Çamaşır makinenizi mümkün olduğunca çok çamaşırla doldurmak cazip gelebilir, ancak makinenin gereğinden fazla doldurulması yalnızca yıkama performansını ciddi oranda düşürmekle kalmayıp, aynı zamanda makinenize önemli derecede zarar verir.
Çok doldurulan makinelerde bu sorun daha sık görülür. Tamburu ağzına kadar doldurmamalı, makine motorunu yormamalısın. Her yıkamada biraz boşluk kalmasına dikkat etmen makine performansını artırır.
Çamaşır makinelerinde deterjan koymak için makinenin üst kısmında özel bir çekmece ayrılmıştır. Bu çekmecede deterjan ve yumuşatıcı konulmak üzere üç adet bölme bulunmaktadır. Bölmeler sayılarla numaralandırılmış olup numaralar genellikle bölmelerin ön tarafında belirtilmiştir.
İlgili 17 soru bulundu
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Çamaşır Makinesi Kapasitesi Nedir? Çamaşır makinesi kapasitesi, bir seferde yıkayabileceğiniz maksimum kuru çamaşır miktarını kilogram cinsinden belirten değerdir. Fazla kapasiteye sahip olan çamaşır makineleri bir seferde daha çok çamaşır yıkamanıza olanak tanıyarak makineyi daha az kullanmanızı sağlayabilir.
Çamaşır makinesine eklenecek en doğru toz çamaşır deterjan ölçüsü ise görseldeki gibidir. Az kirliler için 126 ml, Normal kirliler için 190 ml, çok kirliler için 250 ml toz deterjan yeterli olacaktır. Sert sular için ölçeğinize 63 ml daha ekleme yapabilirsiniz.
Tipik olarak, modern bir ön yüklemeli çamaşır makinesi, standart bir yıkama programında yaklaşık 40 ila 60 litre su tüketir.
Sırada kapasite ve devir var. Bir seferde yıkanabilecek en fazla çamaşır miktarı kapasite olarak belirlenir. Küçük aileler için 5-6-7 kg, çocuklu aileler için 8-9 kg, geniş aileler için 10-12 kg kapasiteli makineler yeterli olacaktır. Devir ise çamaşır makinesi tamburunun dakikada kaç kez döndüğünü ifade eder.
Çamaşır makinenizde Hızlı 60 dk 60 derece, Süper Hızlı 12 dk. 30 derece gibi programlar gözünüze çarpıyordur.
Düşük sıcaklıkta ve kısa programda tekrarlanan yıkama, çamaşır makineniz için risk oluşturur, çünkü: Makinenizde biriken kir kalıntıları kötü koku kaynağıdır ve makinenizi kirletir. Bu artıklar tambur çevresinde birikir ve çamaşır makinesinin hem temizliğini hem de verimini etkiler.
Çamaşır suyu hangi göze konur diye merak edenler için şunu söyleyebilirim; perdelerden tişörtlere, el bezlerinden pek çok kumaş malzemeyi çamaşır suyu ile temizleyebilmek için çamaşır suyunu çamaşır makinesinin içine, deterjan gözüne koymamız gerekiyor.
1 Ön yıkama için deterjan ekleyin. Deterjan çekmecesinin; Sol bölmesine(II) ana yıkama deterjanını ekleyin. Sağ bölmesine(I) ön yıkama için toz deterjan ilave edin.
Yıkama programını başlatmadan önce deterjan ve yumuşatıcı ekleyin. Yıkama programı çalışırken, deterjan çekmecesini açık bırakmayın! Ön yıkamasız program kullanıyorsanız, ön yıkama gözüne (“1” no'lu göz) deterjan koymayın. Ön yıkamalı programda ön yıkama gözüne (“1” no'lu göz) sıvı deterjan koymayın.
2,5kg ve altı çamaşır için 45ml, 5kg için 90ml toz deterjan yeterlidir. 1 çay bardağı 100-120ml arası değiştiğinden benim önerdiğim ASUSX51 arkadaşımızın kullandığı dozajla aynı hesaba geliyor.
Çamaşırlarınızda etkili leke çıkarma sağlamak için. Omo Active Fresh Beyazlar Toz Deterjan'dan, tek dozlamada 150gr kullanmanız yeterlidir!
5 kg toz deterjanlar, kıyafetlerinizi uzun süre boyunca yıkamanız için yeterli kapasiteye sahiptir. Kullandığınız suyun sertliği, kıyafetlerinizin kirlilik oranı gibi faktörlere göre değişmekle birlikte ortama 33 seferlik yıkamaya karşılık gelir.
Bu bağlamda 6 ile 12 kilogram arasında kapasiteye sahip olan çamaşır makineleri için, genel olarak 35 litre ile 60 litre arasında su harcadığını ifade etmek mümkün.
Merhaba. 9 kg kapasite olayı sadece pamuklu çamaşırlar içindir. Kuru ağırlık esastır. Her markada böyledir.
Doğru yumuşatıcı miktarı
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Ön yıkama seçeneği sadece uzun süren yıkamalarda kullanılır; her programda kullanılmaz. Ön yıkama seçeneğini kullanabileceğiniz başlıca programlar “Pamuklu-Sentetik-Gömlek-Karma” gibi uzun süren programlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri