- Suda bulunan kireç ile birlikte makine içerisinde bulunan deterjan kalıntıları gerekli zamanlarda ve detaylı temizlenmediği zaman, çamaşırlar iyi yıkanmaz. Bununla beraber çamaşır makinesinde de kötü koku oluşumuna neden olur. Bu durum da çamaşırların kötü kokmasına sebebiyet verecektir.
Pek çok faktöre bağlı olarak çamaşır makinelerinde zamanla kir ve bakteriler birikiyor. Bu biriken kir ve bakteriler de makinenizde kötü kokuların oluşmasına sebebiyet veriyor.
Makinenizin deterjan gözüne bir miktar tuz, karbonat ve sirke ekleyip yüksek sıcaklıkta ve boş olarak çalıştırın. Ardından kalıntıları temizlemek için tekrar sıcak olarak boş yıkayın. İşlem sona erince çamaşır makinenizin kapağını açıp havalanmasını sağlayın.
Çamaşır makinenizi temizlemek ve kötü kokuları yok etmek için makinenin yumuşatıcı kısmına 1 yemek kaşığı kadar beyaz sirke eklemeniz yeterli olacaktır. Makinenin yumuşatıcı kısmına konan 1 yemek kaşığı beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Hiçbir zararı yok! Fakat aradığınız şey sadece yumuşaklık değilse, aynı zamanda çamaşırlarınızın güzel de kokmasını istiyorsanız bunun da çözümü oldukça basit ve doğal.
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz. Daha sonra sıcak ve kısa bir programda makineyi çalıştırmaya başlayın. Çok uzun programlar çamaşır makinesini yorabilir. 1 saatlik sıcak yıkama yeterli olacaktır.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Tesisatı kontrol ettirin, gider borusu içine pislik dolmuş boruyu tıkamış olabilir. Makinede mantar, bakteri vs. üremiş olabilir, yıkama bitince makinenin kapağını kapatmayın, deterjan gözünü bile açın içi kurusun iyice. Her yıkamada bunu yapın. Bundan başka lastiği küflenmiş olabilir ona baktırabilirsiniz.
Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır. Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Çamaşır yıkama makinenize normal miktarda çamaşır makinesi deterjanı koyduktan sonra diğer göze bir tane bulaşık tableti ekleyin. Bu sayede geçmeyen sarı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Renkli kıyafetlerinizde kesinlikle uygulamayın yoksa kıyafetinizin rengi atabilir.
Çamaşır Makinesi Temizlik Malzemeleri
Sirke: Çamaşır makinesinin içindeki kireç ve kirleri çıkarmak için sirke kullanılabilir. 1 su bardağı sirkeyi makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın. Karbonat: Çamaşır makinesinin içindeki kötü kokuları gidermek için karbonat kullanabilirsiniz.
Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler.
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
çamaşır makinenizi temizlemek için bu yolu takip edebilirsiniz: 3 kaşık limon tuzunu, 1 su bardağı beyaz sirkeyle eriyene kadar karıştırın. sıcaklıkta yarım saat kadar boş bir şekilde çalıştırın. Pırıl pırıl bir sonuca ulaştığınızı göreceksiniz.
Karbonat ve sirke ürünlerinin karıştırılarak kullanılması, kazan kirecini detaylı olarak temizleyecektir. Karbonat eşyalara hiç bir şekilde zarar vermeden temizleme özelliğine sahiptir. Karbonatın sahip olduğu çözücü etkisi, çamaşır makinesinin kazanında yer alan kireçleri ortadan kaldıracaktır.
Bunun için makinenizin içine 2 su bardağı sirke dökün. Sirkeyi döktükten sonra makinenizi boş bir şekilde çalıştırın. En yüksek ısıda çalıştırdığınız makineneniz böylelikle tertemiz olacak ve bulaşıklar mis gibi kokacak.
İlgili miktarlarda sirke ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra deterjan bölümüne koyun ve makinanızı 90 derecede çalıştırın. Boş şekilde ve 90 derecede 1,5 saat çalışan makinanız tertemiz olacaktır. Yarım bardak karbonat ve bir litre elma sirke ile çamaşır makinanızı tertemiz yapabilirsiniz.
Bir ölçü kabı içerisinde 2 kaşık limon tozu ile beraber 1 bardak sirke öncelikle karıştırılmalıdır. Daha sonra limon tuzunun bu karışım içerisinde erimesi beklenmelidir. Ardından elde edilen bu karışım makinenin iç kısmına ya da deterjan bölümüne eklenebilir.
Çamaşır makinesi kireç çözücü kullanın. Kireç kalıntılarının birikmesini engellemek ve makinenizin ömrünü uzatmak için Siemens tarafından test edilmiş ve onaylanmış çamaşır makinesi kireç çözücü kullanmanız önemle tavsiye edilmektedir.
Çamaşırların daha yumuşak olmasını sağlıyor
Her derde deva olan beyaz sirkemiz bu sefer yumuşatıcı olarak hayatımıza giriyor. Durulamadan hemen önce yarım su bardağı beyaz sirke kullanarak onları yumuşacık bir şekilde makineden çıkarabilirsiniz.
İşte, çamaşırlara güzel ve uzun ömürlü koku sağlamanın yolları... - Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Dolaptaki Temiz Çamaşırlar Neden Kokar? Bu Kokuları Nasıl Önleyebilirsiniz? Dolaptaki temiz çamaşırların kötü kokmasının en temel nedeni çamaşırların iyice kurutulmadan katlanıp dolaba yerleştirilmesidir. Çamaşırları iyice kuruduğundan emin olmadan askıdan toplamamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri