Çamaşır makinesi tahliye hortumu ne işe yarar? Hem çamaşır hem de bulaşık makinesi tahliye hortumu benzer bir işlevi yerine getirir. Program bittikten sonra makinelerin içindeki kirli suyun dışarı atılmasını sağlayan ürünler, böylece makinede gereksiz su birikintilerinin yaşanmasının önüne geçer.
Çamaşır makinesinin en önemli yedek parçalarından biri de çamaşır makinesinin tahliye hortumu dur. Çamaşır makinesi tahliye hortumu şebeke suyu bağlantılarında kullanılan, makinenin su tankında biriken kirli suyu dışarıya boşaltmaya yarar.
Su tahliye hortumunu yerden en az 60 cm, en fazla 100 cm yükseğe takabilirsiniz. Su tahliye hortumunun ucunu, kirli su boşaltma deliğine, doğrudan ya da lavabonun çıkış dirseğine takılan özel bir aparatla takınız. Su tahliye hortumunu herhangi bir kap, kova ya da küvet içerisine koymayınız.
Çamaşır makinesindeki pompa ya da atık filtresi; giysilerinizden düşen bozuk para, düğme, çakmak gibi yabancı maddelerin ve kir kalıntılarının su tahliye hortumunu tıkamasını önleyen parçadır.
Kırmızı yazılı hortum (sol) (maks. 90 ºC) sıcak su girişi, mavi yazılı hortum (sağ) (maks. 25 ºC) ise soğuk su girişi içindir.
İlgili 16 soru bulundu
Kirli su tahliye hortumu uzunluğu ne kadar olmalıdır? Kirli su tahliye hortumu ortalama olarak genelde 150-175 cm arasında olup. Gereken durumlarda 300 cm'e kadar uzatılabilir.
Çamaşır makinesinin tıkanması durumunda su geri taşar yerlerin sürekli ıslanmasına neden olur. Çamaşır makinesinin bağlı olduğu gider tesisatı çoğunlukla tıkanmaya müsait yapıdadır. Mutfaktan veya banyodan dökülen su aynı anda gitmeye çalıştığı için geri tepmeye meyillidir.
Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor ise çoğunlukla tahliye pompasına çorap vb. küçük bir parça sıkışmış olabilir. Makine suyu boşaltmıyor ise öncelikle suyu tahliye edin daha sonra pompa Kapağını açıp bir cisim sıkışmış ise çıkarın ve Kapağını geri takıp makineyi tekrar çalıştırmayı deneyin.
Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın. Ardından yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkarttıktan sonra temizleyebilirsiniz. Hortum yoksa da yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkardıktan sonra temizleyebilirsiniz.
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
Hortumu Yıka.
Biraz çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı koyunuz. Elektrikli süpürge hortumunuzu bu solusyonun içerisine batırınız. İçerisinden suyun geçmesi için dairesel döndürünüz. Bez ile dışarısını ovunuz.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Zeynep hanım merhaba, Mutfak lavabosu ile çamaşır makinesinin aynı gidere bağlanması, tıkanıklık sorunlarına neden olmaktadır. Çamaşırlardan kaynaklanan pamuklarla lavabodan dökülen yağ ve benzeri maddeler biraraya gelerek katılaşmakta ve bu nedenle lavabo tıkanıklığına neden olmaktadır.
Makine içinde su varsa ve sıcaklık uygun değilse; güvenlik açısından kapak açılmamalıdır. Önce mevcut programı iptal etmeye dikkat edin.
Tek Yapmanız Gereken Çamaşır Yıkama Topu´ Nu Yıkanacak Çamaşırlarınızın İçine Atmak; Çamaşır Yıkama Topu Piyasadaki Bütün Deterjanlar Gibi Çamaşırlarınızın Yıkanmasını Sağlar, Renklilerle Beyazları Korur. Ancak Deterjanların Aksine, Çamaşır Yıkama Topu Zararlı Fosfat Ya Da Kimyasal Bileşenler İçermez.
Bu durumda, program düğmesinden ”Pompa“ programını seçip suyu boşaltabilir ya da “Sıkma” programına alarak yıkamayı sonlandırıp çamaşırları çıkarabilirsiniz. Suda bıraktığınız çamaşırları sıkmak istiyorsanız sıkma devrini ayarlayın ve ardından Başla/Beklet tuşuna basın.
Su, tahliye hortumunun olduğu yerden akıyor ise; o Tahliye hortumu yerinden çıkmış olabilir, tahliye hortumunu kontrol edip tekrar yerine takınız. Su, deterjan çekmecesinin olduğu yerden akıyor ise; o Çamaşır makinenizin deterjan çekmecesinin iç kısmında herhangi bir deterjan kalıntısı/tortusu olmamalıdır.
Makinenin içerisinde su var mı? Makinenizin içinde su kalmış ise güvenlik nedeni ile kapak açılmaz. Bu durumda makinenizin özelliklerine göre program ayarını, önde düğmelerin bulunduğu bölümde yer alan "Sıkma" ya da "Sıkma+Pompa" konumuna getirin ve kalan suyu boşaltın. Program bittikten sonra kapağı açabilirsiniz.
Özellikle kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar yüksekte olması gerekmektedir. En çok ise 100 cm kadar yukarıda olması önemlidir. Eğer yükseklik bu seviyeler doğrultusunda ayarlanmaz ise yeni çamaşır makinesi sulu bırakma sorunu ortaya çıkabilir.
Durulama / Sıkma / Boşaltma Çamaşırları durulama ve sıkmanın ardından deterjanlı suyu boşaltmak için kombine ekstra program.
Çamaşır makinesi neden koku yapar sorusunun en genel cevabı yüksek sıcaklık ve nemdir. Nemli ve sıcak bir ortamda çalışan çamaşır makinesinin içindeki suyun çıkmaması küf ve mantar oluşturabilir. Bu da kötü kokulara neden olabilir.
Çamaşır makinenizin ön yüzünde sağ alt köşesinde bulunan kapağı açmak için filtre kapağının üstüne hafifçe bastırın veya kapağı açmak için bozuk para, anahtar kullanın. Boşaltma hortumu ile suyu boşaltın.
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Makine çalışırken mümkünse banyo ve mutfakta aşırı su kullanmayınız.
Çamaşır makinesi kireç temizleme işlemi için kesinlikle çaydanlıklarınız için kullandığınız kireç çözücüleri kullanmayın. ! Çamaşır makinesi kazan temizleme için kesinlikle lavabo açıcı, pas sökücü, yağ çözücü, tuz ruhu gibi maddeler kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri