Aşırı doldurma, özellikle yüksek devirde sıkma işlemi sırasında tambur içerisindeki basıncı arttırır, dolayısıyla tambur kirişleri zarar görebilir ve daha da kötüsü cam kapak çatlayabilir.
Dolayısıyla çamaşır makinesinin tamburunu doldururken tepesinde bir el büyüklüğü kadar boşluk bırakmanız tavsiye edilmektedir. Bu kabaca tambur büyüklüğünün 3/4'üne eşit olarak makineyi doldurmanız gerektiği anlamına gelmektedir.
Makine arızalarının en temel sebebi.
Makine düz zeminde içine çamaşır koyarken bir defa içine çok az miktarda çamaşır asla koymamalıyız. Az miktarda çamaşır makinenin balansına zarar verir.
Çok doldurulan makinelerde bu sorun daha sık görülür. Tamburu ağzına kadar doldurmamalı, makine motorunu yormamalısın. Her yıkamada biraz boşluk kalmasına dikkat etmen makine performansını artırır.
Makineye elle yıkamaya uygun ya da aşırı miktarda deterjan konmuş olabilir. Makineye birkaç kez su aldırıp boşaltarak deterjanı makineden temizleyebilirsiniz. Bazı deterjan firmaları deterjanlarındaki köpük kırıcı oranını düşük tutmuş olabilir ve bu durum fazla köpüklenmeye neden olabilir.
İlgili 39 soru bulundu
2,5kg ve altı çamaşır için 45ml, 5kg için 90ml toz deterjan yeterlidir. 1 çay bardağı 100-120ml arası değiştiğinden benim önerdiğim ASUSX51 arkadaşımızın kullandığı dozajla aynı hesaba geliyor.
Köpüğün Giderilmesinde, en güvenilir yöntem Köpük Önleyici kullanılmasıdır. Köpük Kesiciler, Silikon ve Yağ Bazlıdır. Silikon Bazlı Köpük Kesiciler, Köpüğü oluşumların arasına girerek artı eksi güç ile yok eder. Silikon bazlılar Köpüğün uzun süre oluşmaması için en iyi yöntemdir.
Makineye fazla çamaşır atarsanız, çamaşırlar yeterince temizlenmeyecektir, bu da çamaşırların kötü kokmasına neden olabilir. Çamaşır makineye az çamaşır atmak önemlidir.
Endüstriyel veya sanayi tipi çamaşır makineleri, yüksek kapasiteleri ile dikkat çeker. Bu makinelerin kapasiteleri 4 kg ile 500 kg arasında değişir. Hatta gelişen teknoloji ile 500 kg'ın üzerinde kapasiteye sahip olan makineler de geliştirilmiştir.
Sıkma performansı çok çok önemliyse 1400 devir çamaşır makineleri de ideal olabilir. Makine sıkma aşamasındayken dakikada kaç kez döndüğünü ifade eden devir sayısı, çamaşırların makineden ne kadar kuru çıkacağının bir göstergesi.
ÇAMAŞIR MAKİNENİZİ BOZAN FAKTÖRLER
Çamaşırların yıkanırken türlerine göre ayrılması Çamaşır makinesini tam dolu olarak çalıştırılmaması Abartılı deterjan kullanılmaması Kıyafetler bulunan fermuarın açık bırakılmaması
Çünkü çamaşır makineleri özellikle sıkma sırasında büyük bir güç harcıyor ve hareketliliği artıyor. Bu nedenle de haftada belki de birkaç defa çalıştırdığımız çamaşır makinelerinin değiştirilme ortalaması 8 yıl. Bu süre, kurutma makinelerinde 12 yıla kadar çıkıyor. Ankastre setlerin ortalama kullanım süresi ise 6 yıl.
Yani çamaşır makinesi günde kaç defa çalıştırılır, eğer çok kalabalık bir nüfusunuz varsa, günde iki kez yıkamanız gayet normal bir durum. Bir de dikkate almanız gereken bir diğer neden de, 'çamaşır makinesi günde kaç kere çalıştırılır'ın cevabının aldığınız ürüne de bağlı olduğunu unutmamalısınız.
Bir seferde yıkanabilecek en fazla çamaşır miktarı kapasite olarak belirlenir. Küçük aileler için 5-6-7 kg, çocuklu aileler için 8-9 kg, geniş aileler için 10-12 kg kapasiteli makineler yeterli olacaktır. Devir ise çamaşır makinesi tamburunun dakikada kaç kez döndüğünü ifade eder.
Çamaşır Makinesi Kapasitesi Nedir? Çamaşır makinesi kapasitesi, bir seferde yıkayabileceğiniz maksimum kuru çamaşır miktarını kilogram cinsinden belirten değerdir. Fazla kapasiteye sahip olan çamaşır makineleri bir seferde daha çok çamaşır yıkamanıza olanak tanıyarak makineyi daha az kullanmanızı sağlayabilir.
8 kg çamaşır makinesinde ne kadar ağırlıkta yorgan yıkanabilir? Makinenin kullanım kılavuzunda belirtilen maksimum yük sınırına kadar yorgan yıkayabilirsiniz. Bu tip makinelerde yük sınırı 8 kilogramdır. Ancak bu sınırın sonuna kadar kullanılması, makinenin kullanım ömrünü kısaltacaktır.
Bu doğrultuda 40 litre ile beraber 60 litre arasında bir miktarın ön plana çıktığını söylemek mümkün. Mesela net olarak 5 kilogramlık çamaşır makinesi ortalama 40 litre kadar su harcar. 8 kilogram hazneye sahip olan bir çamaşır makinesi ise ortalama 56 kilogram kadar aylık su tüketimi gerçekleştirmektedir.
Battaniye çamaşır makinenize sığıyorsa elbette makinede yıkanabilir. Zaten 8 kilogram ve üstü makinelere yorgan bile sığıyor. Battaniye kaç derecede yıkanır diye merak edenler için de uygun sıcaklığın 40 ve 30 derece olduğunu söyleyeyim.
Düşük sıcaklıkta ve kısa programda tekrarlanan yıkama, çamaşır makineniz için risk oluşturur, çünkü: Makinenizde biriken kir kalıntıları kötü koku kaynağıdır ve makinenizi kirletir. Bu artıklar tambur çevresinde birikir ve çamaşır makinesinin hem temizliğini hem de verimini etkiler.
9 Kiloluk Çamaşır Makinesinde Çift Kişilik Yorgan Yıkanır mı? Evet, 9 kiloluk çamaşır makinesi çift kişilik yorganları yıkayabilir.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Islak mendiller, giysilerden tüy ve tüylerin çıkarılmasına yardımcı olur. Küçük kumaş, kürk ve saç parçalarını temizleyen bir emici görevi görürler. Tüm bu parçacıklar ıslak mendillere yapışır ve sonuç olarak giysiler çok daha temiz görünür ve tüm bu kalıntıları giysilerinizden kendiniz toplamak zorunda kalmazsınız.
Neden. Çamaşır makinesinde aşırı köpük oluşmasının nedeni aşırı deterjan kullanılmasıdır; Çok fazla deterjan eklemek gerçekten sebebidir (Deterjanın aşırı miktarda). Çok fazla deterjan eklenmesi ve düşük sıcaklıkta düzenli yıkama nedeniyle makinede deterjan tozu kalıntısı birikmesine neden olur.
Kahve, çikolata gibi inatçı ve kalıcı lekeleri çıkarıyor
İnatçı lekelerin ne kadar yıkarsanız yıkayın çıkmamasından şikayetçiyseniz bir de beyaz sirkeye şans verin. Bunun için ilk yöntem önce lekeli çamaşırı soğuk suda elde yıkamak, ardından lekenin üzerine beyaz sirke dökmek. Ardından makinede normal şekilde yıkamak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri