Temizlik alanında sık kullanılan doğal malzemelerden biri olan beyaz sirke, aynı zamanda yağ ve kireç çözücü etkiye sahiptir. Çamaşır makinenize eklediğiniz beyaz sirke, oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkararak makinenizde biriken kireci söküp atabilir.
Beyaz gömleklerin, havluların, çarşafların, yastık kılıflarının zamanla sararmasından şikayetçi olanlara sözümüz. Ama artık onları sonsuza kadar bembeyaz saklayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak.
Çamaşır yumuşatıcı olarak sirke kullanmak isteyenler öncelikle elma sirkesi ya da beyaz sirke tercih etmelidir. Bu sirke çeşitlerinin herhangi birinden bir çay bardağı kadar alınarak çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne her yıkamadan önce eklenmesi sonucunda çamaşırlar yıkandıktan makineden yumuşacık çıkar.
Sirke, bakterileri öldürür ve çamaşırların daha hijyenik olmasını sağlar. Çamaşırlara sirke eklemek için, yıkama makinesinin yumuşatıcı bölmesine biraz sirke ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çamaşırları yıkamadan önce biraz sirke ile ıslatmak da faydalı olabilir.
1/2 su bardağı damıtılmış beyaz sirkeyi, renklerinin solmasını engellemek için makinedeki çamaşırlara dök. Aynı teknik, siyah ve lacivert gibi koyu renklerin defalarca yıkanmaktan dolayı solmalarını da engeller. Kumaşları sirkeye bastırarak renklerini sabitleyebilirsin. Yarım litre suya 1/2 su bardağı sirke ekle.
İlgili 38 soru bulundu
Sirkeli Suyla Rengi Canlı Tutma
Zaman zaman sirkeli su hazırlanmalı ve renkli kıyafetler 20 dakika kadar sirkeli suda bekletilmeli. Bu yöntem özellikle de siyah ve lacivert renkli kıyafetler için uygulanmalı. Koyu renkli iç çamaşırlarının renklerinin solmaması ve daha hijyenik olması için sirkeli temizlik önerilir.
Çamaşırlarda sirke kullanmak , sert kimyasallar olmadan çamaşırları beyazlatır, parlatır, kokuları azaltır ve yumuşatır. Sirke kolay bulunur ve hem standart hem de yüksek verimli çamaşır makinelerinde güvenle kullanılabilir.
Kıyafetlerinizde kedi, köpek gibi evcil hayvan tüyleri bulunuyorsa, durulama aşamasında makineye beyaz sirke dökebilir ve tüylerden kurtulabilirsiniz. Ayda bir kez makinenin içi boşken içerisine 1 bardak beyaz sirke döküp çalıştırın.
çamaşır makinenizi temizlemek için bu yolu takip edebilirsiniz: 3 kaşık limon tuzunu, 1 su bardağı beyaz sirkeyle eriyene kadar karıştırın. sıcaklıkta yarım saat kadar boş bir şekilde çalıştırın. Pırıl pırıl bir sonuca ulaştığınızı göreceksiniz.
ÇAMAŞIR SUYU + SİRKE = ZEHİRLİ KLOR GAZI
Bu ikili temizlik açısından iyi bir dezenfektan oluşturur, fakat asla yan yana kullanılmamalıdır.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Ancak sevdiğiniz kıyafetten vazgeçmeniz gerek olmayabilir. Eğer beyaz kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız bunu için sirke kullanabilirsiniz. Suyla karıştırdığınız sirkeyi lekenin üzerine dökerek hafifçe elinizle yedirin.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Sirkeli suyla yıkanmak duşun başında değil, sonunda olmalıdır. Yani öncelikle normal banyo yapılmalıdır. Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Yani, bir çamaşır makinesinde giysilerinizi yıkarken, ancak ve ancak makinenin kazanının tamamına 60 derecelik ısı uygularsanız başarılı olabilirsiniz.
Sağlığa faydaları ile ön plana çıkan bu sirke, etkili ve doğal temizleyici özelliği ile lavabo ve tuvalet temizliğinde de kullanılabilir.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Merak etmeyin, kokusuzdur! - Beyaz sirke ile temizlik alışkanlığı kazandıktan sonra, bardaklarınız eskimeden de bu maddeyi gündelik temizlik rutininize dahil edebilirsiniz. Bulaşık makinasının çalkalama devresinde, çeyrek bardak Kühne Beyaz Sirke, bardaklarınızı parlatacaktır.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Elma Sirkesi ve Su ile Çamaşır Makinesi Temizleme
Bu durum, makinenin kazanının ve lastiklerinin kirlenmesine neden oluyor. Evde bulunan doğal malzemelerle çamaşır makinesini tertemiz yapabilirsiniz. Böylesi durumlarda elma sirkesi ve su kullanarak makinenizi temizleyebilirsiniz.
Beyaz çamaşırlarda olan sararmayı engelleyen elma sirkesi, kıyafet üzerindeki lekeleri çıkarmaya yardımcı olur.
1) Elma Sirkesi ve Su
Çünkü kıyafetlerin üzerindeki toz ve yünler bazı kısa programlarda gitmeyebilir. Bu durum da makinenin kazanının ve lastik contasının kirlenmesine neden olur. İşte böyle anlarda elma sirkesi ve su kullanarak makineyi temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri