Fişi tutarak çıkarınız. Herhangi bir elektrik çarpmasına sebebiyet vermemek için fişi prize kesinlikle ıslak elle takıp çıkarmayınız. Güç kablosunun arızalanması durumunda değiştirilmesi için en yakın yetkili servise başvurunuz.
Makinenizin ön kısmında, düğmelerin bulunduğu bölümde üçgen ve yan yana iki dik çizgi (II) sembolü ile ifade edilen Başla/Bekle düğmesine basarak makineyi beklemeye alın. Makine durduğunda ön kapağı açarak çamaşır ilave edebilirsiniz.
Cihazı kapatınız. Cihazın fişini prizden çıkarınız (fişi çekiniz). Elektrik fişini asla ıslak ellerle tutmayınız.
Çamaşır makinesi motoru en fazla ortalama 600watt güce sahiptir. Onu da sıkmada ilk hızlanırken harcar. Yoksa yıkamadaki değeri 200-300 civarıdır herhalde. Yani Kenan'n yukarıda dediği gibi 2-3 amperi geçmez.
Ürününüzün montajının yapılabilmesi için, bağlantı yapılacak elektrik tesisat yerinin hazır olması ve ürünün prize yakın olması gerekmektedir. Güvenliğiniz için çamaşır makinesinin kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalıdır. Uzatma kablosu ya da üçlü prizler kullanmayınız.
İlgili 36 soru bulundu
Çamaşır makineniz 220-240V ve 50Hz'e göre ayarlıdır. Çamaşır makinenizin şebeke kablosuna topraklı özel bir fiş takılmıştır. Bu fiş mutlaka 10 Amper değerinde topraklı bir prize takılmalıdır. Buna bağlı bulunan elektrik hattının sigorta akım değeri de 10 Amper olmalıdır.
Eğer “Prizde şarj aleti bırakmak elektrik harcar mı?” ya da “Prize takılı şarj cihazı elektrik tüketiyor mu?” sorusunun yanıtını merak ediyorsanız hemen verelim. Evet elektrik harcar.
Elektronik cihazlara örnek olarak bilgisayar ve benzeri cihazları söyleyebiliriz. Bunların dışında buzdolabı akım koruma prizi de bulunur. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon ve daha birçok elektronik alet ile kullanımları sağlanabilmektedir.
Buna göre en önemli faktör yıllık enerji tüketim maliyetidir. A+++ enerji sınıfında ve yaygın kullanılan 7 kg kapasiteli bir çamaşır makinesi saatlik 800 Watt, 5 kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama 650 Watt, 10 kg kapasiteli çamaşır makinesi ise saatte ortalama 1000 Watt elektrik enerjisi harcar.
Elektrik sigortalarının amper değerleri neden önemli? Evimizde kullanılan bütün cihazlar elektrik projemizde kayıtlıdır. Örneğin bir çamaşır makinesi yaklaşık olarak 2500 watt güç harcarken ve C-16A tipi bir sigortaya ihtiyaç duyarken 5 tane lambanın beslendiği bir aydınlatma linyesi için B-10A bir sigorta yeterlidir.
Bu soruyu sorduğunuz için teşekkürler çünkü genelde ben de dahil çok dikkat etmediğimiz, gözden kaçırdığımız bir olay. Sorunuzun cevabı evet elektrik harcamaya devam eder. İçinde transformatör olan her cihaz ister kullanılsın ister kullanılmasın prizde kaldığı müddetçe elektrik tüketmeye devam eder.
Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor. Ayrıca cep telefonu şarj aletleri de fişe takılı olduğu anlarda elektrik tüketiyor.
Elektrik kesilmediği veya şartel indirilmediği takdirde de prize takılı olduğu sürece tüketim devam edecektir. Prize takılı fiş elektrik harcarken eğer bir cihaz kullanılmıyorsa, elektrik harcama miktarı farklı olacaktır. Genellikle cihaz kullanılmıyorsa ama fiş prize takılı ise saatlik olarak 3W güç harcaması yapar.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Çamaşır makinenizdeki yıkama işleminin süresi çok uzuyorsa evinizde su basıncı veya elektrik voltajı düşük olabilir. Seçtiğiniz yıkama programı, sıcaklık derecesi, ilave durulama, suda bekletme gibi seçenekler yıkama süresini etkileyebilir.
“Zaman geciktirme” fonksiyonu ile program başlangıcını 24 saate kadar geciktirebilirsiniz. makine yıkamaya sizin seçtiğiniz süre kadar sonra başlar.
2022 yılında elektrik faturasına yapılan zammın ardından, en çok enerji harcayan elektrikli ev eşyaları merak konusu oldu. En çok elektrik tüketen ev aletleri; elektrikli ısıtıcı, ütü ve saç kurutma makinesi olarak öne çıkıyor.
· A+++ enerji sınıfında ve 7 Kg kapasiteli bir çamaşır makinesi saatte ortalama 800 Watt, · A++ enerji sınıfına sahip ve 5 Kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama 650 Watt, · A+++ enerji sınıfında ve 10 Kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama 1000 Watt elektrik enerjisi harcar.
aynı prize çok güç çeken cihazları bağlamayınız. Buzdolabı, Çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın ve benzerlerinin aynı anda çalışmaları tesisatı bozar, sigortaları attırır....
Peki akım korumalı priz çok elektrik harcar mı? Bu prizleri kullanmak elektrik faturasında bize nasıl yansır? Akım korumalı priz ekstra elektrik harcamaz. Akım korumalı priz üzerinde fişe takılı olan cihazlar, bağlı oldukları süre boyunca kullanılan enerji dışında fazladan bir elektrik harcaması olmaz.
Ürünün kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı, uzatma ya da üçlü prizler kullanılmamalıdır. Atık su giderine bağlanacaksa, gider uzman bir tesisatçıya hazırlatılmalıdır.
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız. Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız. Asla kabloyu çekmeyiniz, bük- meyiniz veya hasar vermeyiniz.
Şarj aletini prizde bırakmak hem maddi açıdan bir yük getirirken aynı zamanda çeşitli riskleri de bünyesinde barındırmaktadır. Şarj cihazları, prize takılı oldukları sürece bir şeyi şarj etmelerinden bağımsız olarak enerji harcamaktadırlar.
Prize takılı bırakılan cep telefonu şarj cihazları elektrik harcar. Telefonda unutulan %100 şarj olmuş bir telefonuna akım iletilmez, bu nedenle elektrik harcamayacağı düşünülebilir. Ancak elektrik harcayan uygulamalar arka planda çalışmaya devam ediyorsa telefonun pil seviyesi %99.9'a düşse bile şarj olmaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri