Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Klorak ya da bildiğimiz ismiyle çamaşır suyu, kıyafetlerdeki lekelerden yüzey temizliğine kadar her alanda ilk tercihimiz olur. Mikropları öldürerek yüzeyleri dezenfekte etmeye yarayan bu temizlik malzemesi, özel bileşik formülüyle fark yaratır.
Çamaşır suyu ürünleri kendinizi sağlıklı ortamlar da güzel bir yaşam sunmanızı sağlar. Çamaşır suları kullanım alanları oldukça geniş bir kitleye sahip olan temizlik ürünleri arasında yer alır. Öyle ki zeminler üzerinde oluşan kirlerin giderilmesinin yanı sıra mikropların öldürülmesinde de oldukça etkilidirler.
Çamaşır Suyu ile temizlik evdeki mikropları yok etmek için eşsiz bir yoldur. Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür.
Domestos çamaşır suyu seçeneklerinin her biri zeminden, mutfak bezlerine; bulaşık süngerlerinden tuvaletlere, banyo zeminlerinden fayanslara, küvetlerden klozetlere kadar her yerde arzu ettiğiniz temizlik ve hijyeni sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Uzmanlar, mikroorganizmaların öldürülmesi için eller en az 20-30 saniye boyunca köpürtülerek normal sabunla yıkanmasını ve cilt temizliğinde çamaşır suyu kullanımından kesinlikle uzak durulmasını tavsiye ediyor.
Çamaşır Suyu: Lekeli bardakları bir süre çamaşır suyuyla doldurulmuş bir kapta bekletmek lekelerin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Ancak, bu yöntemi kullanırken dikkatli olunmalı ve bardaklar fazla bekletilmemelidir. Çamaşır suyu sonrası bardakların iyice durulanması gerekmektedir.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Çamaşır suyunun (sulandırılmış olsa da) doğrudan cilt teması ya da ağızdan alımı kimyasal yanıklara yol açmaktadır. İyi havalandırılmamış ortamlarda çamaşır suyunun solunması alerjik bulguları artırabilir, astımı tetikleyebilir, tekrarlayan bronşite sebep olabilir.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
Temizlik sonrası ferah koku verir. Beyaz yüzeyleri parlatır. Maksimum hijyen için rengi yeşilden maviye dönene kadar fırçalayın. Yoğun kıvamlı akıllı formül Tuvalete uygulandığında yeşil renkteyken, fırçalanırken aktive olarak maviye dönüşür.
Bu hazırlanan çözelti kesinlikle içilmemelidir. Suyu dezenfekte etmek için kullanılacaktır. Elde edilen %1 lik çözelti ile içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunun sağlanması için 19 Litre Damacana suya 3 çay kaşığı kadar ekleyip 30 dakika bekledikten sonra kullanılmalıdır.
Domestos ilk kez 1929 yılında, İngiltere'nin kuzeydoğusunda yaşayan endüstriyel kimyager Wilfred Handley tarafından üretilmiştir ve kapı kapı gezen satıcılar tarafından müşterilerin getirdikleri seramik kavanozlara doldurularak satılmaya başlanmıştır. 1961'de şirket Unilever'in bünyesine dahil olmuştur.
Çamaşır suyu mikropları öldürüyor mu? Evet, ama 10 dakika beklemeniz gerekiyor.
Çamaşır suyu, çok güçlü bir oksitleyici şeklinde davranan hipoklorik asit içerir. Bu asit, lekelerdeki boyar maddeleri oksitleyerek onları renksiz hale getirir. Tercihen boyalara saldırır çünkü renkli (veya kokulu) organik kimyasallar genellikle çift bağlı karbon molekülleri içerir.
Banyoların en sık kullanılan alanlarından biri olan lavabolar, çamaşır suyu etkili deterjanlarla temizlenmesi gerekiyor. Böylece lavabo içindeki kir ve bakterilerden anında kurtulabilirsin. Lavabo içine çamaşır suyu ve temizlik deterjanını döktükten sonra sünger yardımıyla iyice ovala.
Çünkü çamaşır suyundaki sodyum hipoklorit ve tuz ruhundaki hidroklorik asit birleşince klor gazı ortaya çıkıyor. İki maddenin karışması; nefes darlığı, astım benzeri hışıltılı solunum, gözlerde yanma bulgularıyla ortaya çıkan solunumsal zehirlenmeye yol açıyor.
Çamaşır suyunun zararları; Ağız, mide ve boğazda iltihap yapabilir; Gözlerimizdeki mukoz tabakasını bozabilir ve solunum yolları hastalıklarına neden olabilir; Kapalı yerlerde kullanıldığı taktirde solunum yollarına zarar verebilir.
Saça zarar veren şekillendirme tekniklerinden kaçının
Ayrıca çamaşır suyu ve saç boyası gibi sert kimyasallarla saçınıza zarar vermekten uzak durun.
Deri koltuklarınızı temizlerken çok fazla su kullanmamaya ve temizlik sonrası koltukları iyice kurulamaya özen gösterin. Deri koltuk temizleme işlemi yaparken çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı kullanmayın. Fırça, bulaşık teli, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın.
Çamaşır suyu içeren temizlik ürünleri ahşap yüzeylere zarar verebilir. Tercih ettiğiniz ürünü her zaman kullanım talimatlarına uygun olarak kullanın. Zemini parke yönüne doğru silin. İnatçı lekeler için ise temizlik bezini ahşap temizleyici suya batırın ve silin.
Hijyenik temizlik için doğru malzeme seçimi önemli
Ancak seçilen çamaşır suyunun da virüs, sporlu bakteri ve hastalık yapan mantarlar üzerinde etkili olması önemlidir. Örneğin her temizlik ürünü ya da her çamaşır suyu Clostridyum Tetani, C. Perfiringes gibi çok tehlikeli olan bakterileri yok edemez.
Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin.
Beyaz sirkeyi, üzerine su eklemeden tüm leğeni kaplayacak ve tüm çay bardaklarınızın içerisine dolacak şekilde leğene dökün. Sirke içerisinde bardaklarınızı en az 10 dakika bekletin. Leğenin içerisinden aldığınız çay bardaklarınızı yalnızca bol suyla durulayarak kurumaya bırakın.
Çamaşır suyunu, ön yıkamalı bir program seçerek kullanabilirsiniz. Ön yıkama programında, makine su aldığı sırada deterjan çekmecesinin I no'lu ön yıkama gözüne deterjan koymadan sadece yarım (1/2) çay bardağı çamaşır suyu ekleyin. Buna alternatif olarak ilave durulama programında çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri