Çamaşır suyu içerisindeki Sodyum Hipoklorit yani klor, sıcak suyla temasta uçacağı ve etkisini kaybedeceği için sulandırmada sıcak su kullanılmamalıdır. Çamaşır suyu, mutlaka soğuk su ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
İçme ve Kullanma Sularının dezenfeksiyonu için öncelikle imkan varsa suyun kaynatılıp soğutularak kullanılması gerekir.
- Özellikle çamaşır suyunun kullanımı sırasında dikkatli olunmalı, çamaşır suyu kesinlikle solunmamalı, cilde temas etmemeli ya da ağza götürülmemelidir. Temizlik sırasında ortam havalandırmasına dikkat edilmeli, eldiven takılmalı, temizlik ürünü talimatlarına uygun kullanılmalıdır.
Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız. Yoğun kıvamlı çamaşır suyunu tuvalet ve klozet yüzeylerinde kullanabilirsiniz. Çamaşır suyunun yüzeylere zarar vermemesi için inceltilmesi gerekir.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
İlgili 41 soru bulundu
Çamaşır suyu tüketirken evi havalandırmamak: Virüslerin ölmesi için çamaşır suyu 10 dakika bekletilmelidir. O sırada ortam havalandırılıp temizlik yapan kişinin oradan uzaklaşması gerekir. Çamaşır suyunu sıcak suda kullanmak: Çamaşır suyunun sıcak sularda kullanılması dezenfeksiyon etkisini zorlaştırıyor.
Çamaşır suyu, ev ve iş yerindeki birçok yüzeyi mikroplardan arındırmak, banyonuzu temizlemek ve evinizin tertemiz kokması için kullanılabilir. Peki ya evdeki diğer tehlikeler? Çamaşır Suyu bakterileri öldürür mü, virüslere karşı etkili midir diye sorduğunuzda, cevap “evet”tir.
Çamaşır suyu elde yıkanacak beyaz çamaşırlar için kullanılacaksa seyreltilerek kullanılması önerilmektedir. Çamaşır suyunun beyaz çamaşırlar için kullanım ölçüsü 5 litre su için yaklaşık 30 ml kadardır. Etkin temizlik için yaklaşık 45 dakika bekletmeniz yeterlidir.
filtresi gibi filtreden geçirin. damacanaya 18 damla (litre başına bir damla) kadar damlatın. Su bulanık veya renkli ise; çamaşır suyu damlası miktarını ikiye katlayın. İyice karıştırın/çalkalayın ve 30 dakika bekletin.
Çamaşırların dışında duş, lavabo, küvet ve tuvalet gibi alanları da etkili bir şekilde temizler. Bunun için 1/2 su bardağı çamaşır suyunu 3 litre suyla karıştırın. Sonrasında yüzeyleri silin ve beş dakika bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın.
Beyaz çamaşırlar düzenli olarak yıkansalar bile bir süre sonra parlaklığını kaybetmeye ve sararmaya başlar. Beyazları çamaşır suyuyla yıkamak, çamaşırlarınızın kaybettiği parlaklığı geri kazanmasına yardımcı olur.
Domestos Tüm Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz. Kan lekesi üzerine direkt uygulama önerilmemektedir, makinede veya elde yıkama yapmanız tavsiye edilir.
Beyaz çamaşırlar için ağartıcı kullanılmamalıdır. Bunun yerine doğal ürünler ya da Pureal'ın Oksijenli Doğal Çamaşır Suyu tercih edilebilir.
Çamaşır suyu makinenin ön yıkama gözüne konulmalı deterjanla karıştırılmamalıdır. Elde çamaşır yıkarken çamaşır suyu kullanımında ise çamaşırın doğrudan kıyafetin üstüne dökülmemesi, mutlaka su ile seyreltilmesi gereklidir.
Temizlik sonrası ferah koku verir. Beyaz yüzeyleri parlatır. Maksimum hijyen için rengi yeşilden maviye dönene kadar fırçalayın. Yoğun kıvamlı akıllı formül Tuvalete uygulandığında yeşil renkteyken, fırçalanırken aktive olarak maviye dönüşür.
Çamaşır suyunu ya da sirkeyi klorla karıştırmak ve herhangi bir şeyle karıştırmak önerilmez. Seyreltilmiş hidroklorik asit ve klorun karıştırılması hardal gazı oluşturur.
Domestos ilk kez 1929 yılında, İngiltere'nin kuzeydoğusunda yaşayan endüstriyel kimyager Wilfred Handley tarafından üretilmiştir ve kapı kapı gezen satıcılar tarafından müşterilerin getirdikleri seramik kavanozlara doldurularak satılmaya başlanmıştır. 1961'de şirket Unilever'in bünyesine dahil olmuştur.
Birçok kaynakta; 1 litre suya, 200 mililitrelik 1 bardak çamaşır suyu konup üzerine su eklenerek %1'lik solüsyon hazırlanması, daha sonra da bu solüsyondan 1 litre suya 3 damla damlatılması, yarım saat beklendikten sonra da bu suyun içilmesi gerektiği belirtiliyor.
Lütfen “Temizliyorum” Diyenlere Dikkat Edin!
TSE Kurumu; piyasada çok sık kullanılan ve en ucuz temizlik ürünü olan Sodyum Hipoklorit'in (NaClO – çamaşır suyu) kapalı depolarda kullanımını yasaklamıştır. Ayrıca, su deposu temizliği ve yalıtımı için Belediye'den geliyoruz diyenlere inanmayınız.
Beyaz çamaşırların kabusu inatçı lekeleri çıkarmak için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir.
Çamaşır makinenizde deterjan gözüne bir tatlı kaşığı kadar karbonat koyun. Eğer kıyafetinizin üzerinde çıkmayan inatçı bir leke bulunuyorsa; karbonat ve limonu karıştırıp çamaşırın üzerine sürün ve makinede yıkayın.
Yıkamadan önce, manşetleri ve yakaları içeren gömleğinizin düğmelerini açın. En iyi sıcaklık ve temel bakım talimatları için etiket önerilerini kontrol ettiğinizden emin olun. Gömleğinizi yeni tutmak için, beyazlarınızı gerçekten beyaz yapmak için çamaşır suyu içeren özellikte çamaşır deterjanı kullanın.
Thuringen Tarım Ofisi tarafından yapılan bir çalışmada, soğuk sulu temizliğin bakteri sayasında hiçbir etkisi olmadığı ancak sıcaklığın 60˚C'ye yükseltilmesinin, bakteri kolonisi sayısını %90 oranında azalttığı görüldü. Bakteri kolonileri, 80˚C'de %97 oranında azalırken 155˚C'de tamamen yok oldular.
Çamaşır suyunun amonyak içeren temizleyicilerle karışımı veya idrar temizlemek için çamaşır suyu kullanımı zehirli klor gazları çıkarabilir ve azot triklorit denilen bir patlayıcı oluşturabilir. Asitler ile beraber kullanımı ölüme varabilecek zehirlenmelere neden olabilir. Kapalı yerlerde uzun süre solunmamalıdır.
Psikrofilik mikropların çoğu 30-35 °C' de, mezofillerin ekserisi 65 °C' de 20-30 dakikada, termofiller ise 80-90 °C' de tahrip olurlar. Sporlar 100-110 °C' de ve bütün mikroorganizmalar da rutubetli sıcaklıkta 120 °C' de 15-20 dakika içinde ölürler (sterilizasyon).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri