Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar.
Nemli ortamda kalan çamaşırlar, ıslak kumaşın bakterileri çekmesi nedeniyle oldukça kötü kokar. Kötü kokuya çare olarak çamaşırlarınızı bekletmeden asmayı alışkanlık haline getirin.
Yıkama sırasında çamaşırların uzun süre makine içerisinde bekletilmemesine özen gösteriniz. Çamaşır makinenizi uzun süre kullanmadığınız durumlarda, makine içerisinde bekleyen su kokuya sebep olabilir.
Makinenizin deterjan gözüne 1 paket (200 ml) Omo Makine Temizleyiciyi döktükten sonra çamaşır makinesini boş halde çalıştırın. Yeni Omo Makine Temizleyici düşük sıcaklıklarda bile etkili olduğu için dilediğiniz programda ve sıcaklıkta çalıştırabilirsiniz.
Program sonunda tamburdaki çamaşırların ıslak kalmasının en yaygın nedeni çamaşır makinenizin en yüksek sıkma hızında çalışmaması veya hiç sıkma yapmamasıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Oda sıcaklığının + 5 ° C'den düşük veya + 35 ° C'den yüksek olmadığından emin olunuz. En iyi kurutma sonuçlarını elde etmek için optimum oda sıcaklığı 19 ° -24 ° C arasında olmalıdır. Ortam sıcaklığı çok düşük veya çok yüksekse, çamaşır kurutma makinesi düzgün çalışmayabilir.
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
- Suda bulunan kireç ile birlikte makine içerisinde bulunan deterjan kalıntıları gerekli zamanlarda ve detaylı temizlenmediği zaman, çamaşırlar iyi yıkanmaz. Bununla beraber çamaşır makinesinde de kötü koku oluşumuna neden olur. Bu durum da çamaşırların kötü kokmasına sebebiyet verecektir.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
ISLAK ÇAMAŞIR MAKİNEDE NE KADAR BEKLETİLİR? Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar. Çamaşırların daha uzun süre bekletilmesi durumunda küflenme başlayacaktır.
Öncelikle güvenlik sebebiyle çamaşır makinesinin fişini çekin ve elektrik bağlantısını kesin. Temizlik aşamasında makinenin filtresinden bir miktar su geleceği için yere bir bez kap yerleştirin. Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın.
Islak veya kısmen kurumuş çamaşırları makinede bırakmak sıcak ve nemli makine içerisinde bakteri oluşumuna olanak tanır. Bu da kıyafetleriniz üzerinde bir sonraki yıkamaya kadar nahoş bir koku kalmasına sebep olur.
Islak çamaşırlar kurutulmazsa yıpranır, kokar ve hatta çürür. Bunun önüne geçebilmek için ise iyi bir çamaşır kurutmalık alınmalıdır.
Çamaşırları makineye atarken makinenin içerisine 3-4 tane ıslak mendil koyup çalıştırın. Yoğun emici gücü sayesinde ıslak mendil kıyafetlerinize yapışabilecek bütün tüyleri toplayacak. Bir de ıslak mendilin dağılma riski var ki, bunu da ortadan kaldırmak için kaliteli ıslak mendil kullanmalısınız.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Kumaşın esnekliğini kaybetmesinin veya sert hissettirmesinin en muhtemel nedeni, yanlış miktarda deterjan kullanılmasıdır.
Fazla deterjan kalıntı bırakabilir ve havlu kokusu oluşmasına neden olabilir. Önerilen miktarda deterjan kullanarak yıkayın. Sıcak Suyla Yıkama: Havluları yüksek sıcaklıkta yıkamak, bakteri ve mikroorganizmaları öldürmeye yardımcı olabilir.
Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler.
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Makinenizdeki kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar (yaklaşık 40 cm), en çok 100 cm yukarıda olması gerekir. Yükseklik bu oranların altında veya üstündeyse makine sıkma işlemi yapmaz. Ayrıca tahliye hortumu gidere bağlı ise tıkanmış olabilir.
Kumaş türüne bağlı olarak, 800 ila 1200 rpm arasındaki sıkma devri çoğu normal giysi için uygundur. Bu devir aralığı, çamaşırlarınızın çoğunu yeterince sıkarak hızlı bir kuruma sağlar.
Sıkma döngüsünde çamaşırlarınızı kontrol edin.
Sıkma döngüsü sırasında kazan içinde düzensiz bir şekilde yumak haline gelen kıyafetler makinenin sallanmasına neden olabilir. Kıyafetleri homojen bir şekilde dağıtarak makineyi tekrar çalıştırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri