Camda herhangi bir sebepten ötürü meydana gelen çatlaklar nedeni ile tüm camın değiştirilmesine gerek yok. Çatlakların arasında meydana gelen havanın alınması ile bu boşluk solüsyonla dolduruluyor ve bunun ardından ışık dalgası ile kurutulup araç camında oluşan çatlaklar gideriliyor.
Çatlak sürücünün görünüşünü engelleyecek şekilde değilse onarılması daha iyi olur. Sürücünün görüşünü engelleyen bir cam çatlağı geniş yüzeyi kapladığı için mükemmel tamir edilme ihtimali olmayabilir. Değiştirilmesi daha doğru olacaktır.
Çatlak Cam Tamiri Fiyatı
Camın kalitesi ve çatlak tamiri yapılacak alanın fiziki durumuna göre fiyat aralığı da değişmektedir. Genel olarak yapılan tamiratların fiyat ortalaması 80 TL ile 400 TL arasındadır.
İlk adım olarak, çatlak noktayı iyi bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Temizleme işlemi bittikten sonra bir vakum aracılığıyla çatlak noktada bulunan tüm hava dışarı atılmalıdır. Daha sonra havasız alana özel çatlak reçinesi koyulmalıdır. Reçinenin hızlı bir şekilde yapışması için özel bir UV lambası kullanılmalıdır.
Çatlağın ilerlememesi için vakumlu makineyle temizlemek şarttır. Vakum makinesiyle temizlenen çatlağın içine reçine sıkılır. Yapıştırma özelliği olduğundan çatlağın ilerlemesini engelleyecektir. Reçinenin kuruması beklenir.
İlgili 15 soru bulundu
- Ön cam üzerindeki camın bütünlüğünü bozmayan sürücünün görüş alanındaki her türlü çatlaklar ve kırıklar ağır kusur olarak değerlendirilir.
Cam demir yapıştırıcısı ise demirin ve kırıkların olduğu ürünlerde sık tercih edilir. Evinizde bulunan fırınların camında oluşan hasarlar için de yüksek ısıya dayanıklı olan fırın cam yapıştırıcı tercih edebilirsiniz. Plastik ürünlerin içerisinde bulunan kırıklar için ise plastik cam yapıştırıcı tercih edebilirsiniz.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Vücutta oluşan çatlakların tedavisi, krem, dermarol ve mezoterapi yöntemleriyle yapılabileceği gibi lazerle çatlak tedavisi yöntemiyle yapılabilir. Sıklıkla bacak, kol, koltuk altı, bel, kalça, göbek ve meme bölgesinde oluşan çatlakların tedavisinde kullanılan lazer yönetiminde ağrı ve acı hissi son derece azdır.
Çatlak Ön Cam Tamiri
Carglass® olarak, çatlak ön camınızı yenisi ile değiştirmeden önce daima tamir etmeye çalışır ve çoğunlukla değiştirme ile ilgili zaman ve paradan tasarruf etmenizi sağlarız.
Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.
Sıcaklık değişimleri: Otomobil camları, sıcaklık değişimlerine maruz kaldıklarında çatlayabilir. Özellikle, sıcak günlerde araba içine giren güneş ısısı, camın iç tarafının hızlı bir şekilde ısınmasına neden olabilir. Bu da camda küçük çatlamalara yol açabilir. Çarpma: Otomobil camları, çarpma anında çatlayabilir.
Bazı çatlaklar değerlendirmeye göre “Ağır Hasarlı” kabul edilirken, çizikler ve taş izleri hafif kusur olarak değerlendirmeye alınır. Sürücünün görüş mesafesine denk gelen taş ve çizik izleri önemli bir boyuta ulaşmışsa muayeneden geçemeyebilir.
Lamine camın arasına nüfuz ederek çatlağı kapatan ve camı ilk günkü haline getiren cam çatlak tamir kimyasallarıdır. WindShield Repair lamine camın arasına nüfuz ederek çatlağı kapatan ve camı ilk günkü haline getiren cam çatlak tamir kimyasalıdır.
Buzlanma, aşırı soğuk veya aşırı sıcaklar nedeniyle çatlama: Günümüzde otomobil camları ekstrem hava koşullarına karşı özel olarak imal ediliyor. Ancak bazı fabrika hataları veya beklenenin çok daha üzerinde sıcaklık farkları gibi nedenlerle cam çatlaması meydana gelebiliyor.
Küçük çizikleri ve sıyrıkları yeniden kaplamak için oto cam temizleyici ürünler arasında kullanılır. Diş macunu ön cama uygulamadan önce mikrofiber bezle veya pamukla çiziklerin olduğu bölge temizlenmeli, tamamen kuru olduğundan emin olunmalıdır. Daha sonra diş macununu ön cam çiziklerinin üzerine uygulayabilirsiniz.
Cilt çatlakları kendi kendine geçmez. Çatlakların doğal seyrinde; ilk oluştuğunda kırmızı/mor renkte olur, zamanla renkleri açılır deri renginden hafif açık sedefi bir renk alır.
Ne kadar erken evrede yakalanırsa tedavi o kadar başarılı sonuç verir. Yine bilinmelidir ki; tedavi şekli ne olursa olsun çatlaklar tamamen geçirilemez ancak çok büyük bir kısmı kozmetik olarak giderilebilir.
Çatlakları kesin olarak önlemenin veya tedavi etmenin ideal bir yolu yoktur. Cilt iki tabakadan oluşur. Bunlardan üstte bulunan ve temas ettiğimiz yüzeyin adı epidermistir. Dermis ise onun altında ki besleyici tabakadır.
Cam, kaporta üzerindeki vernik ile kıyaslandığında, çok sert bir materyal olduğu için cam çiziklerini oto pastaları ile giderebilmek mümkün değildir. Piyasada çok yaygın olmasa da, bu amaç için kullanılan cam pastaları elmasa yakın sertlik seviyesine yakın, çok yüksek sertlikte mineral tozlar içerir.
Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir. Böylelikle etrafındaki boyanın derinliği belli düzeyde eşitlenmiş olur.
WetProof Cam Pastası Cam üzerindeki kılcal çiziklerin. giderilmesi ve parlatması için tasarlanmış son teknoloji.
PATTEX Şeffaf Metal Plastik Cam Yapıştırıcı Pattex, çok amaçlı bir yapıştırıcı olup, metal, plastik ve cam yapıştırma işlerinde kullanabilirsiniz.
Kullanıldığı Yerler Metal, cam, alüminyum, kauçuk, porselen ve plastik yüzeylerin hızlı yapıştırmada kullanılır. Uygulama Yapıştırılacak yüzeyleri toz, kir ve yağdan temizledikten sonra yüzeylerden birine az miktarda yapıştırıcı sürerek her iki yüzeyi bir birine temas ettirerek bir kaç saniye basınç uygulayınız.
Kullanışlı 502 Yapıştırıcı Çeşitleri
Mobilya kumaşları, ahşap ürünler gibi malzemelerin yanı sıra porselen ve cam gibi farklı yüzeylere zarar vermeden de yapıştırıcıyı çıkarmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri