Afrika kökenli bir çiçektir. Cam güzeli çiçeği halk arasında oldukça yaygın Balsaminaceae ailesinin de en favori çiçeklerinden bir tanesidir. Cam güzeli aynı zamanda kına çiçeği yeni ine çiçeği olarak da bilinir. Cam güzeli çiçeği boylamasına uzayan yaprakları düz hizada tabiri caizse katmer katmer açan bir çiçektir.
Pek çok farklı rengi bulunan cam güzeli çiçeği aydınlık ortamları sever. Cam güzelinin görenleri hayran bırakan renkli çiçeklerini açması için bol bol filtrelenmiş güneş ışığı alması gerekir. Ayrıca güneş ışığı bitkinin yapraklarını da güçlendirir.
En kolay yöntem olarak bilinen kökten ayırmada ise oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Köklere zarar vermeden cam güzelini ayırarak, istediğiniz saksıya dikebilirsiniz. Cam güzeli çiçeği ev ortamında kolayca bakabileceğiniz özel saksı çiçeğide olabilen çiçeklerden biri.
Cam Güzeli (Impatiens):
Yaprakları şaşırtıcı derecede tatlı bir tada sahip çiçeği salata yada kokteyllerde kullanabilirsiniz.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
İlgili 19 soru bulundu
Bu bitki, Afrika, Hindistan ve Çin'den gelmektedir. İlk olarak 19. yüzyılda Avrupa'ya getirilmiş ve o zamandan beri yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. Cam Güzeli Çiçeği'nin anlamı, İngilizce'de "impatiens" kelimesinin Latin kökenli olması nedeniyle "sabırsızlık" veya "hoşgörüsüzlük" ile ilişkilendirilebilir.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır. Nisan ve mayıs aylarında havalar ısınırken tohumlar ekilir, 10 gün içerisinde çimlenme görülür ve toplamda bir buçuk ay sonra bitki kendini göstermeye başlar. etmemek gerekir. Camgüzeli çiçeği bakımı oldukça pratik bir çiçektir.
Cam güzeli çiçeklerinin tohumu Nisan ve Mayıs aylarında ekilir.
Sık sık sulama isteyen cam güzeli birkaç gün susuz kaldığında sararabilmektedir. Sararan cam güzeli yapraklarını budayarak su ve besin takviyesi yapılmalıdır.
Düzenli bir şekilde cam güzeli çiçeğinin sulanması gerekir. Çok sıcak ve soğuk havalara karşı cam güzeli çiçeği savunmasız bir haldedir. Cam güzeli çiçeği, doğrudan güneşe maruz kalması halinde çiçek açmayabilir. Özellikle düzgün budama yapılmaması, cam güzeli çiçeğinin doğru bir şekilde çiçek açmaz.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Yaprak güzeli çiçeği, çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden bir tanesidir. Yaprak güzeli çiçeğini çoğaltabilmek için genç olan dallarından sadece birini keserek suda bekletip köklenmesini bekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kesmiş olduğunuz genç dalı direk olarak toprağa dikerek de köklenmesini sağlayabilirsiniz.
Yaprak güzeli çiçeği, nemli ortamları sevdiğinden sık sık suya ihtiyaç duyar. Bu nedenle çiçeğin gün aşırı sulanması gerekir. Özellikle yaz aylarında çiçeğin daha sık suya ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır. Çiçeğin yapraklarına su püskürtmek, en ideal sulama şeklidir.
Güney Afrika'dan tohum olarak İsveç'te geliştirilerek dünyaya İsveç sarmaşığı olarak satılmıştır. Parlak Mustafa çiçeği, nadir de olsa ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar.
Çünkü haşlanmış sebze suyu bitki ve çiçekler için çok besleyici. Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Kış ayları bu yöntem için uygun zamandır. Çiçek dalının kırılarak başka bir toprağa ekilmesi ile gerçekleşir. Özenerek yaptığınız çoğaltma işleminden sonra çiçeğiniz yerini sever ise çok geçmeden büyüyüp, güzelleşecektir.
Sonrasında şubattan marta ve eylülden aralık ayına kadar kadar dinlenme evresine geçer. Diğer dönemlerde ise büyüme sürecini tamamlar. Çiçeğin çoğaltılması için en uygun zaman aralığı mayıs ve haziran aylarıdır.
Orkide. Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
ömrünü camdan dışarı bakmakla geçiren hanımkızlara takılan isim. latince adi impatiens sultani'dir. günlerini pencere önünde oturup elişi işleyerek geçiren ve bu süre zarfında sokaktan geçen yakışıklılara işve yapmayı da ihmal etmeyen kızlara verilen isimdi eskiden.
Farklı renklere sahip olan cam güzeli çiçeği; kırmızı, pembe, beyaz, turuncu, mor renklerde bulunur. Bu renkleri ev ve bahçelerde enerjik ve samimi hava yaratmayı sağlar. Cam güzeli çiçeği özellikle açık havada daha da etkili ve güzel gelişir. Balkonlarda ve bahçelerde özellikle yetişmesi çok daha kolaydır.
Bu kelime genellikle cam güzeli şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı camgüzeli şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri