İnternet bağlantınız varsa izleyebilirsiniz böyle bir şey mümkün. Fakat dikkat etmeniz gereken düzgün çalışan bir sunucunun olması. Bunu söylememin sebebi sunucu kaynaklı yayında kopmalar, görüntü kalitesinin düşük olması gibi sorunlar yaşanabilir.
Çanaksız uydu alıcı nasıl çalışır? Çanaksız uydu alıcı, uydu yayınlarını internet veya kablosuz bağlantı aracılığıyla alır ve televizyonunuza aktarır. Böylece herhangi bir çanak antene ihtiyaç duymadan uydu yayınlarını izleyebilirsiniz.
Dâhilî alıcısı bulunan televizyonlarda genellikle iki adet anten girişi yer alır. Bu cihazların çalışması için mutlaka çanak gerekir. Televizyonunuzda herhangi bir uydu alıcısının entegre olup olmadığını cihazın arka kısmına bakarak anlayabilirsiniz.
Televizyonla ya da ayrı olarak kullanım güvenliği sağlayan ileri teknoloji aygıtı çanaksız uydu alıcısı internetsiz olarak da kullanılırken uydu internet ağı desteğiyle farklı cihazlarla bağlantı kurulabilir.
Kendinden uydulu TV, bir diğer ismi ile dâhili uydu alıcılı TV modellerinde uydu alıcısı televizyonun içine yerleştirilmiştir. Televizyonlardan görüntü alabilmek için ekstra bir uydu alıcısına gerek yoktur.
İlgili 28 soru bulundu
Uydudan alınan verici dalgaları alır ve LNB'ye iletirler. LNB, çanak antenin uydudan aldığı verici dalgaları toplar ve uydudan gelen sinyali, Merkezi Uydu Santraline ulaştırır. Bu sinyalleri, TV uydu kablosu aracılığıyla ulaştırmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi sinyal taşıma görevine sahiptir.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Çanaksız uydu alıcısı modelleri, izlediğiniz içeriklerde net bir görüntü oluşturarak, kesintisiz kullanım imkanı sunar. Çanaksız dijital uydu alıcısı modelleri ile dünya çapında yayın yapan her kanalı izleme fırsatınız olabilir.
Kablosuz İnternet (uydu sistem hizmeti), karasal altyapıdan bağımsız bir şekilde uydu üzerinden çift yönlü internet hizmeti almak için geliştirilmiş iletişim sistemleridir.
Uzaynet uydu üzerinden yüksek hızda, iki yönlü (download + upload) internet bağlantısı sağlayabilen bir servistir. Kolay kurulabilen küçük uydu anteni (77-120 cm) ile herhangi bir karasal kablo (ADSL) ya da 4,5G bağlantısı olmadan, doğrudan uydu üzerinden internete erişim sağlar.
Antensiz uydu alıcısı internet yoluyla sinyal alımını gerçekleştirerek sesli görüntüleri full HD kalitesiyle ekrana yansıtır. Kullanımı oldukça zahmetsiz ve rahat olan HD uydu alıcıları sayesinde TV yayınını izlemek için çanak anteninizin olmasına gerek yoktur.
Çanak antenin verimli çalışması için LNB, kablo ve hat çekimi, F konektörü ve ayrıca işçiliği de düşünülmelidir. HD yayın izlemek istiyorsanız en az 85cm büyüklüğünde bir çanak anten almanız faydalı olacaktır. Normal bir uydu cihazınız var ve HD yayın izleyemiyorsanız 70cm boyutunda bir çanak anten yeterli olacaktır.
Wifi uydu alıcıları, genellikle farklı uydu yayınlarını destekler. Örneğin, Türksat, Digiturk, D-Smart gibi yayınları almanızı sağlar.
Televizyon yayınlarının belli merkezlerden uzaya gönderilip iletişim uyduları aracılığıyla geniş kapsama alanlarına ulaştırılmasını sağlayan bir sistemdir. Tivibu Uydu hizmeti alabilmek için, Uydu alıcısı, smart kart, kumanda gereklidir. Uydu hizmeti için internet abonemiz olma zorunluluğu yoktur.
Sesli ve görüntülü bir şekilde televizyon izleyebilmenize olanak veren sisteme çanak anten denir. Dünya yörüngesindeki haberleşme uydularından gelen sinyalleri toplayarak bunları veriye dönüştüren çanak antenler, konforlu bir yaşamın anahtarıdır.
Uydu Alıcısı, Uydudan yeryüzüne gönderilen mikrodalga formatındaki sinyallerin uydu çanağının ucundaki bağlantıdan alıcınıza ulaşması sonucu sinyallerin işlenmesi ile televizyon ekranında görüntüye çevirme işlemini sağlayan cihazlara verilen isimdir.
Uydu interneti, uydu üzerinden internet hizmeti alınmasını sağlayan bir sistemdir. Uydu bağlantısı, uydu üzerinden televizyon yayınları alınırken kullanılan çanak antenlere benzer bir anten ile uydu üzerinden yüksek hızlarda veri alıp gönderimini sağlar. Uydu sistemleri çift yönlü ya da tek yönlü olarak ikiye ayrılır.
Kablosuz erişim noktası üzerinden: Kablosuz erişim noktasını bilgisayarınıza bağlayın. Kullanmış olduğunuz kablo internetinizi, kablosuz erişim noktasına tanıtın. Bu işlemi yaptıktan sonra kablosuz erişim noktasını uydu alıcınıza bağlayın. Böylece uydu alıcınızın internet bağlantısını gerçekleştirmiş olursunuz.
Uydu alıcıları, dijital yayınları izleyicilere ulaştırmak için tasarlanmışlardır. Görüntü ve ses uydu alıcıları tarafından dijitale dönüştürülür. Bu sayede görüntü ve ses net bir şekilde izleyiciye ulaştırılmış olur.
Uydu Alıcılı Televizyon Nedir? Kendinden Uydulu TV modeli, bir diğer adıyla dâhili uydu alıcılı TV modellerinde uydu alıcısı televizyonun içine gömülü şekildedir. Televizyonlardan görüntü alabilmek için başka bir uydu alıcısına gerek kalmaz.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
Kumandadan Menü tuşuna basıp Kurulum seçeneği üzerine gelerek OK tuşuna basınız. Kurulum menüsü içerisinde Manuel Kanal Arama seçeneği üzerine gelerek, kumandadan OK tuşuna basınız. Arama tipini Uydu seçiniz. Ardından eklemek istediğiniz kanalın frekans bilgilerini girebilirsiniz.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri