ÇANAKKALE DE YAŞAMAK Çanakkale'de Yaşam Türkiye'de ekonomik unsurlar göz önünde tutulduğunda yaşaması çokta pahalı bir şehir değil ama iş olanakları az. Yani Çanakkale merkez daha çok halk arasında denilen (ununu eleyip eleğini asmış) insanların veya emekli insanların şehri olma yolunda ilerlemekte.
Çanakkale pahalı bir şehir mi? Çanakkale temel ürünlerin fiyatları Türkiye göre daha düşüktür. Çanakkale 'da alışveriş yapmak için Türkiye 'dan 1.18 kat daha az ödemeniz gerekiyor.
Çanakkale Marmara'nın sonunda ve Ege'nin başladığı yerde kurulmuş bir şehir. Bu nedenle hem Marmara hem de Ege iklimini görmek mümkün. Kışları yağışlı, yazları ise sıcaktır, şehir boğaza sahip olduğu için yaz kış rüzgar eksik olmaz. Tatil için şehre gelenlerin tercih ettiği dönem ise genellikle mayıs-eylül arası.
Dolayısıyla Çanakkale, arsa yatırımı için İdeal bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. Bunun yanısıra arsa yatırımını Çanakkale'de yapmak için de İdeal zaman 2023 yılı olarak görünüyor. Bölgede arsa yatırımı yapmak için fazla zaman kaybetmemek ve bu yıl içerisinde makul bir yatırım gerçekleştirmek gerekiyor.
İlgili 45 soru bulundu
Kış aylarında ortalama sıcaklık daha düşüktür. Minimum sıcaklık -4,2 °C ile Şubat ayı, Maksimum sıcaklık +35,8 ile Ağustos ayındadır. Yıllık sıcaklık ortalaması 14.7, ortalama nem oranı ise %72.6′dır. Yıllık ortalama yağış miktarı 662.8 m3 (Gökçeada) ile 854.9 m3 (Ayvacık) arasında değişmektedir.
Çanakkale Denizi berrak ve temiz oluşu ile ünlü. Bolayır Plajı da bunlardan biri. Denizin temiz olması sayesinde Bolayır Plajında aynı zaman da balıklar ile birlikte de sizlere yüzme imkanı da sunuyor.
Meyve üretimi içerisindeki en yüksek üretim miktarı; 167.951 ton ile zeytin (yağlık, sofralık), 120.553 ton ile şeftali (nektarin, diğer), 102.936 ton ile elmaya aittir. İlde üretimi yoğun olarak yapılan diğer meyveler; üzüm, kiraz, armut, erik, badem gibi ürünlerdir.
Tarım Çanakkale'deki temel ekonomik etkinliktir. Bu nedenle, ilin sanayi yapısı da büyük ölçüde tarıma dayalıdır. Tarla tarımı, sebzecilik, meyvecilik, bağcılık ve zeytincilik başlıca tarımsal faaliyetlerdir. Hayvancılık, halkın önemli geçim kaynaklarından birisi ve tarım sektöründe ikincil bir yere sahiptir.
Çok Çeşitli Meyve ve Sebze Üretimi
2019 yılı verilerine göre Çanakkale'de 579.440 dekar alanda 518.793 ton meyve üretimi gerçekleştirilmiştir. Meyve üretimi içerisindeki en yüksek üretim miktarı 126.489 ton ile şeftali (diğer), 110.452 ton ile zeytin ve 99.491 ton ile elmaya aittir.
Bir milletin ayaklarının üzerinde doğrulduğu yer olan, hem Türk hem de Batı kültürü için oldukça önemli bir yere sahip, doğasıyla ve yaşam alanlarıyla insanı cezbeden, yemekleri ve coğrafi konumuyla herkesi kendisine çeken Çanakkale, belki de ülkemizin en güzel ve en anlamlı şehridir.
Güzel ve tarihi dokusu dolu dolu olan bir şehirde yaşayacaksınız. Çok güzel bir boğaza sahip olan Çanakkale çok güzel bir öğrenci şehri.Çanakkale de öğrenci olmak çok güzel bir duygu. Çanakkale boğazının etrafında öğrenci mekanı olarak bir çok cafe restaurant ve çay bahçesi bulunuyor.
Kuzey Ege'nin tatil cenneti olarak bilinen Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi, İngiltere gazetesi The Guardian'da 'Avrupa'nın en büyülügöz alıcı 10 adası' arasında ikinci sırada tavsiye edildi.
Çanakkale ili Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü içerisindedir. Çanakkale ilimiz Türkiye'nin pek de kalabalık olmayan şehirlerinden bir tanesidir. Nüfus sıralamasında 40. sırada yer alır. 2020 verilerine göre nüfusu 541.548'dir. Şehirdeki kadın nüfusu 270.092'dir, erkek nüfusu ise 271.456'dır.
Dardanelles ve Hellespontos Çanakkale'nin bilinen en eski adları. Dardanelles Troya'nın mitolojik atalarından Dardanos'tan türetilmiş..... Antik Çağ'daki adı Hellespontos ise mitolojiye dayanıyor.
İş olanaklarının yetersizliği, Bazı tarım malzemelerinin orada yetişmemesi, Fazla gelişmiş bir şehir olmadığı icin, Bir çok ilçesi köyü andırabilir. Bu nedenlerden dolayı şehrimizin nüfusu pek yoğun değildir.
Vali İlhami Aktaş, kentin zenginliğine dikkat çekti “Tarım, turizm ve ticaret, her şey mevcut. Muz ve çay hariç her ürün yetişiyor.
Çanakkale İlinde Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin geçiş iklimi hüküm sürmektedir. Turizm sezonunda iklim muhtedil olup deniz suyu sıcaklığı Temmuz ve Ağustos aylarında maksimum seviyeye çıkmaktadır. Günlük hava sıcaklıkları sezonda maksimum 35 C ve minimum 25C olmaktadır.
Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilen Geyikli Plajı'nın suyu, bölgedeki denizlere göre biraz soğuktur. Dardanos Plajı, Çanakkale merkezine bağlı Dardanos bölgesinde yer almaktadır.
Lapseki / Çardak Kum Adası Plajı
İncecik kumlu sahili, masmavi denizi ve doğa ile kucaklaşan bir doğa harikası olan Çardak Kum Adası Plajı, Çanakkale'de denize girilebilecek en güzel yerlerden birisi. Lapseki ilçesinin Çardak Köyü'nde bulunan plaj, şehir merkezinden yaklaşık 45 kilometre mesafede bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri