Ankara'nın 1071 rakımlı tepesinde 438 dönümlük arazi üzerine kurulan Cumhurbaşkanlığı Çankaya Yerleşkesi, 252 dönümlük bir bahçeye sahiptir. 240 cins ve 695 çeşit bitkinin yetiştiği Köşk Bahçesi'nde, 39 bin 351 adet ibreli ve yapraklı ağaç bulunuyor.
Basında 1.000 odalı saray olarak yer alması üzerine Erdoğan, sarayda 1150 oda olduğunu ve "itibardan tasarruf olamayacağını" belirtti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sarayın 2250 oda ile dünya şampiyonu olduğunu ileri sürdü.
Kemal Atatürk'ün hem özel evi, hem de resmi dairesi olarak yaşadığı yerdir. Ankara'nın Çankaya bağlarındaki bu köşk, M.
Tarabya Yerleşkesi (Huber Köşkü)
Külliyenin içerisinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Konutu, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ikamet ettiği yapıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Atatürk Müze Köşkü ziyaretleri;
Hafta içi ve hafta sonu: Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü Yerleşkesi 1 ve 2 numaralı kapılardan yapılmaktadır. Araçla gelen ziyaretçiler 2 numaralı kapıdan, araçsız olarak gelen ziyaretçiler ise 1 numaralı kapıdan (hafta içi-hafta sonu) giriş yaparak ziyaretlerini gerçekleştirebilir.
Birkaç Ankaralıdan yanıt geldi. Çağrımı yanıtlayanlardan biri Türk Ocakları genel sekreteri Yücel Hacaloğlu idi. Çankaya adı hakkında verdiği bilgi şöyleydi: “Çankaya isminin Çengikayası olduğu, burada çengi oynatıldığı Çengikayası'nın değişerek Çankaya olduğu rivayeti vardır.
Atatürk'ün isteği üzerine yeni yapıyı tasarlama göreve Alman kökenli bir mimar olan Clemens Holzmeister'e verilmiştir.
Sayıştay raporuna göre Cumhurbaşkanlığı külliyesinin günlük harcamaları 11 milyon lira oldu.
Yerleşke içinde 300 oda bulunuyor.
Harcama kalemleri raporda gizlendi
Böylece Saray'ın günlük masrafı bir yılda yüzde 52,7 artarak 15 milyon 533 bin 688 lirayı buldu. Sayıştay, geçen yıl yaptığı denetimler sonucu Cumhurbaşkanlığı ile ilgili raporunu yayımladı.
Atatürk'ün Termal Köşkü
İki katlı tamamen ahşaptır. 4 kabul salonu ve 11 odası bulunmaktadır. Eşyaları İstanbul'daki çeşitli saraylardan getirilmiştir. İlk konuğu İran Kralı Rıza Pehlevi'dir.
Atatürk Müze Köşkü, Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan bir tarihî ev müzesidir. Müze, Çankaya'daki Çankaya Köşkü'nün yanında yer almakta olup 1921-1932 yılları arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün konutu olarak kullanıldı.
Çankaya Köşkü'ne Nasıl Gidilir? Çankaya Köşkü'ne özel araçla veya toplu taşıma kullanılarak gidilebilir. Kızılay Güvenpark önünden 408,413, numaralı otobüslerden birini kullanarak, Köşk 5 numaralı durakta inerek ulaşılabilir.
İlçemiz isminin bölgede eskiden "Çengikayası" olduğu Çengikayası isminin zamanla değişerek "Çankaya" olduğu rivayet edilmektedir.
Ankara'nın en eski ilçelerinden biri olan Balâ, Hasanoğlan ve Elmadağ gibi yerleşim birimlerini kapsıyordu. Balâ çevresindeki en eski yerleşim yeri önceleri merkez olan Karaali beldesidir. Bu yerleşim yeri 600 yıl önce Karaali adında bir Türk tarafından kurulmuştur.
Ankara'nın, 13 Ekim 1923 tarihinde, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmasının ardından gelişen Çankaya, 15 Haziran 1936 tarihinde 3012 No.lu Kanun ile ilçe statüsüne erişmiştir.
Atatürk Köşkü, Trabzon merkezde bulunan Soğuksu Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Müzenin bulunduğu konum, Trabzon'un en merkezi bölgeleri arasında yer alıyor. Atatürk Köşkü, 1890 yılında Trabzonlu ve Rum asıllı Banker Kostantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yaptırılmıştır.
Atatürk'ün beğendiği bir çınar ağacının altına yapılmasını istediği köşk, tamamlandığında ağacın dalıyla kesişince, köşk çınara zarar vermemek için yaklaşık 5 metre ileri taşınmıştı. Atatürk'ün "Dal kesilmeyecek, köşk yürüyecek" talimatıyla taşınan köşk, bu nedenle Yürüyen Köşk olarak anılıyor.
Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi, 2000 kişi kapasiteli, dünyanın saygın kültür, sanat ve bilim merkezlerinden biri olmaya adaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri