Araştırmada 175 obez sağlıklı birey, 12 hafta boyunca günlük olarak elma sirkesi veya su tüketmiş. Diyetleri benzermiş. Araştırmanın sonunda sirke kullananların az bir farkla, daha fazla kilo verdiği ortaya çıkmış. Elma sirkesi tüketen grup, ortalama 3 aylık süre içinde 1 – 2 kilo vermiş.
Diyet programı, egzersizler ve elma sirkesi diyeti ile bir ayda 2 ile 8 kilo arasında kilo kaybı yaşayabilirsiniz.
Vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Elma sirkesini zayıflamak için kahvaltıdan 30 dakika önce içebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı elma sirkesini 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırarak her sabah içmeniz önerilir. Böylece hızlı zayıflayabilir ve vücudunuzu yenileyebilirsiniz.
Evet; yapılan çalışmalar, sirkenin faydaları arasında kilo kaybına yardımcı olmasının da yer alabileceğini göstermektedir. Örneğin yapılan bir araştırma, yüksek karbonhidrat içeren bir öğünle birlikte sirke tüketildiğinde deneye katılanların, günün geri kalanında, 200-275 kalori daha az aldıklarını belirtmektedir7.
İlgili 25 soru bulundu
Sirkeli su, besinlerin yağa dönüşmesini engeller ve hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken ağların kısa sürede yakılmasına yardımcı olur. Bölgesel zayıflamaya da yardımcı olan sirkeli su diyeti, özellikle bel ve karın bölgesinin kısa sürede incelmesini destekler.
İbrahim Saraçoğlu elma sirkesinin iştahı kapatıcı etkisiyle birlikte zayıflama konusunda oldukça etkili olduğunu belirtir. Yemeklerden önce ve yatmadan önce tüketilen elma sirkesinin kısa vadede kilo vermeye yardımcı olduğunu ifade eder. Dr.
Sirkeyi sabah aç karnına içen de, yatmadan önce vücudu toksinlerden arındırmak için hazırlayan da bulunuyor. Her biri birbirinden şifalı, etkili ve leziz sirkeli içecek tarifleri metabolizma hızını ve vücudun yağ yakma kapasitesini arttırarak etki gösteriyor.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Elma Sirkesi: Doğal bir antiseptik olan elma sirkesi bağırsakların ve tüm sindirim yolunun temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca elma sirkesi içinde bulunan “pektin” maddesi dışkının sertleşmesini ve ishalin hafiflemesini sağlayabilir.
Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan limonlu sirkeli su, metabolizmayı hızlandırarak kilo vücuttaki yağ yakımını destekler.
Kısıtlı araştırmalar sirkeli suyun diyabet kontrolünde etkili olduğunu göstermektedir. Yapılan bir araştırmada gece yatarken sirkeli su içmenin sabah açlık şekerini %4 oranında düşürdüğü gösterilmiştir.
Sabah aç karnına limonlu su içmek, metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirimi destekleyerek göbek bölgesindeki yağların azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, yeşil çay gibi düşük kalorili içecekler de sabahları tüketildiğinde tokluk hissi sağlayarak daha az kalori almaya yardımcı olabilir.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Genellikle elma, üzüm ve alıç gibi meyvelerden yapılan sirkede, değişmeyen tek şey ise yüksek besin değeri ve probiyotik bakımından zengin içerik! Sirke, metabolizma üzerindeki rolü ve dengeli beslenmeye uygun bir gıda olması dolayısıyla sabahları aç karnına da tüketilebiliyor.
5) Sirke metabolizma hızını yükselten bir yardımcı maddedir. Sirkeli su içilen diyet süreçlerinde, kilo verme hızı daha da artar ve kolayca yağ yakılır. Kilo vermek isteyenlere gün içinde bir fincan sirkeli su önerilir. 6) Kanser için birçok şekilde doğal yöntemlere başvurulur.
Elma sirkesi Türk Mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Salatalar başta olmak üzere yemeklerde tüketilmektedir. Ayrıca vücuda faydalı olduğundan sabah ve akşam günde 2 kez tüketilmesi uygundur. Ancak içerisinde çok fazla asit bulundurmasından dolayı seyrelterek içmek ve aşırı tüketmemek gerekir.
tuz fazla sanki.. sirkesi de az oldu..5 kiloluk bidona 5 yemek kasigi tuz ve en az 5 cay bardagi sirke koymak lazim..
Elma Sirkesi Günde Kaç Kez İçilir? Günde bir kere doğru miktarda elma sirkesi tüketmek, sağlığınıza fayda sağlayabilir. Eğer yukarıdaki faydaları sağlamak için elma sirkesi içmeye karar verdiyseniz; öncelikle doktorunuza danışarak, sirke tüketmenin mide sağlığınız için zararlı olup olmayacağını tespit etmelisiniz.
Çok fazla miktarda elma sirkesi içmek dişlerinize zarar verebilir. Elma sirkesinin içilmesinden ziyade salata sosunun bir bileşeni gibi tüketilmesi önerilir. Seyreltilmemiş elma sirkesi içmek, mide ülseri veya asit reflü gibi sindirim problemleri olan kişilerde semptomları kötüleştirebilir.
Yatmadan önce elma sirkesi içmenin herhangi bir zararı yoktur. Uykudayken yağ yakımının devam etmesi için önerilir. Ayrıca daha rahat uyumanıza da destek olacaktır.
Alıç sirkesi nasıl tüketilmeli veya alıç sirkesi günde ne kadar içilmeli sorularının yanıtı ihtiyaca göre değişir. Aç veya tok karnına içilebilen sirkenin iki dozu arasında ortalama 8 saat olmalıdır. Su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilir.
Diğer yandan asidik özellikler içeren elma sirkesi vücutta yağ toplanmasının da önüne geçiyor. Özellikle aç karna tüketildiğinde yağ yakımını hızlandıran, yağ depolanmasını azaltıp metabolizmayı hızlandıran, toksinleri vücuttan atan elma sirkesinin zayıflamaya yardımcı olduğunu söylemek mümkün.
Vücudunuzda sürekli kabızlık ve şişkinlik sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız elma sirkesini içebilirsiniz. 1 kaşık elma sirkesini sabahları 1 bardak suya karıştırıp içtiğinizde bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlayabilir, sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.
Sirke asetik asit denilen doğal bir asit içerir. Bakterilerin asitli ortamlarda oluşmaları zordur, bu nedenle sirke gargarası bakteri üremesini azaltabilir. 1 bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Tükürmeden önce en az 30 saniye gargara yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri