Canlı Altyazı (beta) ile konuşma kısımları metne çevrilir ve iPhone'unuzun ekranında gerçek zamanlı olarak görüntülenir. FaceTime veya Podcast'ler gibi uygulamalarda ve çevrenizdeki canlı konuşmalarda sesi daha kolay takip edebilirsiniz.
Canlı Altyazı, cihazınızdan algıladığı konuşmayı tek bir dokunuşla yazıya döker. Bu yazıları videolar, podcast'ler, telefon aramaları, görüntülü görüşmeler ve sesli mesajlar gibi medyalarda kullanabilirsiniz. Önemli: Eski bir Android sürümünü kullanıyorsunuz.
Canlı Altyazı özelliğini kullanarak video, podcast, oyun, canlı yayın, görüntülü görüşme veya bilgisayarınızdaki Chrome tarayıcıda bulunan diğer sesli medyalar için otomatik olarak altyazı oluşturabilirsiniz. Ses ve altyazılar yerel olarak işlenir ve cihazda kalır.
Bu yeni Android Erişilebilirlik hizmeti, bir uygulama olarak Google Play mağazasından indirilebilir. Uygulamayı yükledikten sonra, telefonunuzun Erişilebilirlik ayarlarında Canlı Altyazı'yı açın ve kullanmak için uygulamaya dokunun.
İlgili 28 soru bulundu
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle TRT ve ulusal kanallarda yayınlanan film, dizi ve haber programlarında işitme engelliler için kademeli olarak altyazı seçeneği koyma zorunluluğu getirdi.
Google'ın canlı altyazı uygulaması Live Transcribe, artık sesli olayları algılayabilecek. Live Transcribe, bundan böyle etrafta gerçekleşen ses olaylarını algılayabilecek ve halihazırda yayınlanmış transkriptleri kullanıcının kaydetmesini sağlayacak.
Kumandaların alt yazı seçeneğine basmaları yeterli
Bu yapımları ayrıntılı alt yazı seçeneği ile izlemek isteyen izleyicilerin, kumandalarında bulunan alt yazı tuşuna basması yeterli oluyor.
Android telefon veya tabletten
Profil Yönetimi öğesine dokunun. Düzenlemek istediğiniz profili seçin. Alt Yazı Görünümü öğesine dokunun. Alt yazı görünümü ayarlarınızı seçin.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik'e, ardından Canlı Altyazı'ya dokunun. Canlı Altyazı'yı aç'a dokunun.
Android platformu için kullanıma sunulan ve Google'ın otomatik konuşma tanıma teknolojisini kullanan Canlı Altyazı, bulunduğunuz ortamdaki konuşmaları gerçek zamanlı olarak kullanıcının ekranında metne dönüştürüyor. Kullanıcı bu şekilde takip edebildiği sohbetlere ayrıca ekrana yanıtını yazarak da katılabiliyor.
Altyazı dosyaları, videoda söylenenlerden oluşan bir metin içerir. Bu dosyada aynı zamanda her metin satırının ne zaman gösterileceğini belirten zaman kodları yer alır. Bazı dosyalar, özellikle işitme engelli olan veya duyma zorluğu çeken izleyiciler için büyük önem taşıyan konum ve stil bilgilerini de içerir.
Transkript Ne İşe Yarar? Öğrencilerin not ortalamalarını göstermesinin yanı sıra, öğrenciliği devam edenler için aynı zamanda bir öğrenci belgesi işlevi de gören transkript; ayrıca öğrencinin askerlik tecili, zorunlu veya isteğe bağlı staj için başvuruları için de kullanabileceği bir belgedir.
Tamamlanan çalışma kapsamında ülkemizdeki bütün üniversitelerde, Lisans ve Lisansüstünde hali hazırda öğrenci olan ve mezun olacak öğrenciler transkript belgelerini, YÖK'ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından ücretsiz, kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilecek.
Kapalı altyazılar kapatılabilir. Bir video akışına metin veya resim olarak eklenirler. Ayrı bir tür, görüntü olarak kodlanmış önceden oluşturulmuş altyazılardır. Bunlar, DVD ve Blu-ray için kullanılırlar.
Bu kelimenin doğru yazım şekli alt yazı şeklinde ayrı yazılan şeklidir. Bitişik olarak yazılması yanlış yazım olarak belirtilmektedir. Altyazı şeklindeki yazılışları kelimenin yanlış kullanım şeklidir.
Altyazı, televizyon ve sinemada özellikle yabancı dilde çekilmiş orijinal seslendirmesi olan filmlerde diğer dillerdeki izleyicilerin filmi seyrederken filmin altındaki yazıyı okuyarak filmde geçen diyalogları ve filmin konusunu anlamasını sağlayan bir görsel yöntemdir. Altyazılı bir televizyon yayını örneği.
Ayrıntılı altyazı uygulamasında ilke olarak, konuşan karakterlerin adlarının replikleriyle birlikte verilmesinin önemi vurgulanır. Öğrencilerden konuşmacının nasıl belirlendiğine yani adların nasıl verildiğine odaklanmaları istenir.
Günümüzdeki modern altyazı kavramına uyan ilk altyazılar, sessiz film döneminde ortaya çıktı. 1909 yı! İnda M. N. Topp, film şeridinih üstündeki yazıların dışındaki harel<etli görüntüler için, hızlı yazı gösterimi sağlayan bir cihazın patentini aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri