Bunun üzerine Charlie'nin üç genç meleği harekete geçer ve tüm dünyayı yaklaşan büyük tehlikeden korumak için hayatlarını riske atar.
Charlie'nin Melekleri (Özgün adı: Charlie's Angels), Amerikan yapımı 1976-1981 yılları arasında ABC kanalında yayınlanan televizyon dizisi. Sabrina Duncan (Kate Jackson), Jill Munroe (Farrah Fawcett) ve Kelly Garrett (Jaclyn Smith) dizideki üç orijinal melektir.
Amerikalı oyuncu Farah Fawcett 62 yaşında hayata veda etti.
3 yıldır kolon kanseri tedavisi gören Fawcett, 70'li yılların başlarında tanınmayan bir oyuncu ve manken iken 1976'da bir ajans tarafından çekilip poster yapılan fotoğrafıyla tanındı.
Çarli'nin Melekleri, 1976 yapımı bir Amerikan dizisidir. ABC kanalında yayınlanan dizi, 1981 yılına kadar devam etmiş, 3 ajan ve onların yönlendiricisi olan Charlie'nin maceralarını anlatmıştır.
Filmin İstanbul çekimleri Eminönü Çakmakçılar Yokuşu, Kapalıçarşı, Sultanahmet ve Veliefendi Hipodromu'nda yapıldı. 'Charlie'nin Melekleri'ndeki İstanbul sahneleri, şahane bir Türkçe şarkıyla başladı.
İlgili 40 soru bulundu
Konuya Kur'an'da 2/285 ve 2/177'de değinilmiştir. İslam dininde melekler, yemeyen, içmeyen, erkeklik ve dişiliği olmayan, uyumayan, günah işlemeyen, gözle görülmeyen, nurdan ya da ateş yaratıklar olarak nitelenmiştir.
Melekler kendilerinin melek olduğunu gizlemedikleri sürece peygamberler genel olarak melekleri görebilmektedirler. Peygamber meleği gördüğü halde beraberindeki insanlar onları görememektedirler. Bazı durumlarda melekler insan kılığına bürünerek hem peygamberlere hem de diğer insanlara görünebilmektedirler.
Bunlar: Cebrâil, Mikâil, İsrafil ve Azrail'dir. Cebrail'in görevi peygamberlere vahiy getirmektir yani o Allah'ın emir ve yasaklarını peygamberlere getiren (ileten) melektir. Ayrıca Cebrail tüm meleklerin en büyüğü ve en üstünü anılır.
Kirâmen Kâtibîn melekleri, İslam'a göre, iki tanedir. Bu meleklerden biri kişinin solundadır ve kötü davranışlarını yazar, diğeri ise kişinin sağındadır ve iyi davranışları yazar. Bu meleklerin varlığı Kur'an'da geçmektedir ve bu nedenle bu meleklere inanmak Müslümanlara farzdır (şarttır).
Azrail, İslam'da dört büyük melekten biri ve eceli dolmuş kişilerin canını almaya gelen 'ölüm meleği' olarak görülür.
Mukarrebûn (ya da Karûblar) İslam'da Arş"ı taşıyanlar melekler. "Hamele-i Arş" (Arşı taşıyanlar), büyük meleklerdir ki el-Hâkka Sûresi'nde "O gün Rabbinin arşını üstlerinde bulunan sekiz (melek) yüklenir." (Hâkka,17) âyetinde sekiz oldukları açıkça ifade edilmektedir.
ZEBÂNÎ, cehenneme gidenlerle meşgul olan melek, cehennemlikleri cehenneme atmaya memur edilen melek, cehennem bekçisi. Çoğulu "zebâniyyûn"dur. Bu manalardan ayrı olarak polis ve zabıta manalarına da gelmektedir. Cehennem bekçisi olan zebânîler, azap melekleri diye tavsif edilmiştir.
Cebrail vahiy meleği, İsrafil Sur meleği, Azrail ölüm meleği, Mikail ise rızık ve yağmur meleğidir.
Meleklerin, nuranî mahiyetlerine uygun (yaptıkları iş ve vazifelerine göre) ikişer, üçer, dörder kanatları vardır.
1- Münker ve Nekir: Sorgu melekleridir. Berzah alemi olarak da bilinen kabir aleminde insanlara Allah, Hz Muhammed ve İslam hakkında sorular soracaklarına inanılır. Münker ve Nekir'in isimleri Kuran-ı Kerim'de geçmez.
Hafaza melekleri, insanoğlunun yaptığı iyi-kötü bütün davranışlarını kaydeden ve insanı korumakla görevli olan meleklerdir. Bu meleklerin diğer bir ismi de “Kiramen Katibîn”dir.
Mîkâil, Cebrâil ile birlikte Sînâ dağına inen Tanrı'ya eşlik etmiştir. Onlar meleklerin kralları olarak kabul edilmektedir. Mûsâ'dan korktukları için ruhunu almaya cesaret edememişler, bu sebeple Mûsâ'nın ruhunu bizzat Tanrı kabzetmiş, onlar da Mûsâ'nın tabutunun iki tarafında ayakta durmuşlardır.
İnsanlar melekleri gözle göremezler. Melekler daima Allah'ın emirlerine itaat ederler. Yani onlar sadece Allah'ın emret- tiklerini yaparlar ve asla Ona karşı gelmezler. Meleklerin cinsiyeti yoktur.
İnsanın yanından hiç ayrılmayan sekiz melek vardır. Bunların dördü gündüz, dördü de gece vazife görürler. Bu dört melekten ikisi Hafaza Meleği, diğer ikisi de Kirâmen Kâtibîn'dir. Hafaza Melekleri insanı korumakla vazifelidirler, Kirâmen Kâtibîn de insanın işlediği sevap ve günahlarını yazarlar.
Melekler de bunların içinde yer alan bir varlık olmaları sebebiyle, onlar da ölecektir, fakat yüce Allah‟ın diledikleri canlı kalabilecektir. Onlar da öleceklerdir, fakat bunun ne zaman ve nasıl olacağı ancak yüce Allah tarafından bilinebilir.
Enokyan alfabesi; büyü alfabesi şeklinde de bilinen Melek dilinin, insanlara olağan dışı varlıklar tarafından indirildiğine inanılmaktadır. Edward Kelley ile John Dee ile ortaya çıkarılmış olan Melek alfabesi, 1580'li senelerden bugüne dek atif bir şekilde geçerliliğini korumuştur.
- Melekler nurdan yaratılmış varlıklardır. - Yeme içme uyuma evlenme gibi ihtiyaçları bulunmaz. - Melekler sürekli olarak Allah-u Teâlâ'ya itaat ve ibadet halinde bulunurlar. - Melekler her zaman iyidir kötülüğü isteme ve bilme iradeleri yoktur.
Koruyucu Melekler: Allah'ın (c.c.) izniyle insanları çeşitli kötülüklerden, olumsuzluklardan korurlar. Rahmet Melekleri: İnsanları sever, onların iyiliğini ister ve bunun için çalışırlar. Zor durumda olan insanlara yardım ederler. İnsanlar için dua eder, Allah'tan (c.c.) onların bağışlanmasını dilerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri