Cast Laminasyon, Cast Folyo üzerine baskı yapıldıktan sonra baskının çizilmemesini ve ömrünü arttırması için kullanılan bir üründür. Cast Laminasyon olmadan aracınızı yıkamaya soktuğunuzda fırça ile yıkarlarsa yada otomatik araç yıkamaya girerseniz baskınızın çizildiğini göreceksiniz.
Cast folyolar hayatlarına sıvı olarak başlayan yüksek kalite folyolardır. Bu sıvı, devasa dökme plakalara dökülerek çok ince katmanlar halinde folyo şekline getirilir. Kast folyoya kendine has kalitesini veren, kendi şekliyle alakalı hafızası olmamasıdır. Adeta bir bukalemun gibi çevresinin şeklini alır.
Laminasyonlu folyo, ısı ve basınç yardımıyla birbirinden farklı yüzeylerin çeşitli baskılama ve yapıştırma yöntemleri ile bir araya getirilmesi ve tek bir katman halinde kullanılması işlemine verilen bir ad olmaktadır.
Folyo malzeme günümüzde daha çok dijital baskı işlerinde kullanılan, PVC türünde, arkası yapışkan bir baskı malzemesidir. Folyo, başka bir malzemeye ihtiyaç duymaksızın birçok yüzeye yapışması nedeniyle çok tercih edilmektedir. Günlük yaşamda birçok alanda kullanılmaktadır.
Yapışkanlı folyoları yeniden dizayn etmek istediğiniz tüm alanlarda kullanabilirsiniz. Genel olarak masa kaplama, duvar kaplama, mutfak dolabı kaplama, fayans kaplama, tezgâh kaplama, banyo kaplama, yer kaplama, beyaz eşya kaplama, kapı kaplama ve benzeri işlemlerinizi yapabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Folyo kaplama şeffaf jelatin ile yapılarak aracın orijinal rengi korunabilir. Aynı zamanda aracın rengi beğenilmediğinde değiştirmek için boya yaptırılmasına gerek kalmaz. Bunun yerine istenen renkte folyo ile kaplanarak aracın rengi değiştirilir. Aracın boyasının zarar görmesi değerinin düşmesine neden olur.
İki laminasyon filminin arasına ürün yerleştirilerek sıcak işlemin uygulanması ile laminasyon işlemi gerçekleştirilir. Kimi zaman ürün malzemenin arasında olur kimi zamanda üstünde ya da altında yer alır. Ürüne, ürünün özelliğine ve laminasyon işleminin amacına bağlı olarak yeri değişiklik gösterir.
Porselenin başlıca hammaddeleri tümü küçük partikül büyüklüğünde olarak kullanılan kil, feldspar veya çakmaktaşı ve silikattır.
Laminasyon, kullanıldığı sektörlerdeki ürünlerin daha kaliteli, daha sağlam, daha dayanıklı ve daha modern olmasını sağlayan bir teknolojidir. Kısaca; birbirinden farklı birden fazla materyalin ısı ve/veya bir çeşit yapıştırıcı yardımıyla, basınç uygulanarak bir araya getirilmesidir.
Cast folyo baskı, dayanıklı bir yapıda olduğu için, dış hava koşullarından etkilenmemektedir. Bu yüzden kullanım alanı çoğunlukla dış mekanlarda denilebilir. Öncelikli olarak araç giydirme de kullanılmaktadır. Cast folyo baskı dış mekân dekorasyonlarında da tercih edilen bir kaplama malzemesidir.
Yarı Cast Folyo
Uzun ömürlü düz yüzey malzemesi olduğundan dolayı ismi Yarı Cast Folyo olarak belirlenmiş. Bu malzeme Araç Giydirme ( Araç Kaplama )da kanalların olduğu bölgelerde kullanılamaz. Aşağıdaki linkte olduğu gibi düz ancak bombeli yüzeylerin olduğu araçlarda kullanılır.
Folyo Çeşitleri Nelerdir? Folyo baskı kendi içerisinde üç farklı türe ayrılmaktadır. Bunlar normal folyo, cast folyo ve şeffaf folyo olarak ayrılmaktadır.
Kaş Laminasyon Kalıcılığı Ne Kadardır ? Kaş laminasyonu yarı kalıcı bir işlemdir, ortalama ömrü 6-8 hafta arasındadır.
Kağıt ile alüminyum folyonun lamine edilmesi yerine kullanılan bir başka yöntem ise, kağıdın metalize bir plastik filme (metalize yönlendirilmiş polipropilen (M-OPP), metalize polietilen tereftalat (M-PET) vb.)
Kaş Laminasyonu ve Kaş Botox'u Nedir? Her bir kıl köküne protein yüklemesi yapılır ve kaşlarınız doğru tasarımla yukarı doğru sabitlenerek lamine edilir, kıl yapınız uysallaştırılır. Ve sonuç; köklü bir bakım, doğal ve etkili bir değişim. Kaş Laminasyonu uygulaması, düşük kaşları olanlar için ideal bir uygulamadır.
Tekstil fabrikalarında kullanılan ve kumaşların yapışmasını sağlayan bir ürün olan laminasyon tutkalı kimyasal maddelerden oluşur. Çok güçlü bir yapıya sahiptir. Bu yüzden tekstil fabrikalarında kumaşlar için tercih edilen bir üründür.
Laminasyon Poşetleri. Laminasyon, basılı bir materyalin yüksek ısı ve basınç uygulanarak özel bir film ile kaplanması işlemine denir. Baskılama ve yapıştırma yöntemi kullanılırken, yüksek ısı ve basınç birbirinden farklı katmanları bir araya getirir ve tek bir katman elde edilir.
Laminasyon işlemi ürünün daha dayanıklı ve sağlam bir hale gelmesini sağlar ve aynı zamanda ürünün daha parlak ve modern bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Laminasyon kelimesi Latincede Lamina kelimesinden türetilerek oluşturulmuştur ve bu kelime latincede tabaka ve katman anlamlarına gelir.
Kaş laminasyonu işlemi yaklaşık 30-45 dakika sürer.
Laminasyon Makinesi Yıpranmasını istemediğiniz ya da kolay bir şekilde yırtılacağını düşündüğünüz tüm kağıt yüzeyleri plastik şerit ya da bant ile kaplama işlemini gerçekleştiren laminasyon makineleri, hem evlerde hem ofislerde laminsayon işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor.
TEKSTİL LAMİNASYON UYGULAMALARI
Tekstil ürünlerinde iki tarafı yapışkanlı ürünün kumaşlar arasına koyularak uygulanan basınç ve ısı ile kumaşın tek parça haline dönüştürülmesi sağlanır. Tekstil Laminasyon işlemi farklı tipte ve dayanıklılıkta kumaşlar elde edilmesini sağlar.
Araç folyo kaplama malzemesinin ömrü yapısına ve kullanım şekline göre minimum 2-3 yıl arasındadır. Bu süre zarfında estetik görüntüsünü korur. Dayanıklılığını ve dolayısıyla folyonun ömrünü etkileyen konulardan bir diğeri de hava koşulları, güneş ve dış etmenlerdir.
PVC yapışkanlı folyo ya da kısaca yapışkan folyo düz ve pürüzsüz yapıda olabilen sudan ve nemden etkilenmeyen yapışkan bir kaplama malzemesidir. Genelde 80 ile 90 micron kalınlığında olan arka yüzeyi yapışkanlı bir üründür. Isıya maruz kaldığında esner ve uygulanacağı alanın şeklini alır.
Araç Folyo Kaplama Uygulaması Boyaya Zarar Verir mi ? FOLYOCARS firmasının tarafından kullanılan araç kaplama malzemesi ISO TSE CE gibi standart testlerden başarıyla geçmiş olup boyaya herhangi bir zarar vermediği kanıtlanmıştır. Teknik anlamda oksijenle ilişkisi kesilen hiçbir madde çürüme ve oksitlenme yapmaz.
Kaş laminasyonu ve microblading arasındaki fark nedir? Microblading, uzmanın kaşlarınızı doldurmak için yarı kalıcı boya darbeleri kullanmasını içerirken, kaş laminasyonu işleminde, dövme olmadan tam ve tüylü bir görünüm elde etmek için doğal kaşlarınız düzeltilir ve kaldırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri