Kursa Giderek Yazılımcı Olunur mu? 4 yıllık bir üniversite yerine 3-4 ay süren hızlandırılmış bir kurs programına gitmeyi de tercih edebilirsiniz. Böyle bir kursu bitirdiğinizde başlangıç seviyesinde bir yazılımcının niteliklerine sahip olabilirsiniz.
Yazılım uzmanlığı eğitimi almak yazılım uzmanı olmak için yeterli değildir. Sınav sonucuyla bilgilere hakim olunduğunun ispatlanması gerekir. Eğitim sonunda yapılan online değerlendirme sınavında 45 ve üzeri puan alan kişiler Microsoft yazılım uzmanlığı sertifikası almaya hak kazanır.
Eğer Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümlerde okuyor veya mezunsanız tercih etmeniz gereken yazılım kursu Microsoft C# . NET Core Yazılım Eğitimi'dir.
Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Kendi kendini motive edebilen insanlar, doğru kaynakları takip ederek bir kursa gitmeden de altı ayda yazılımcı olabiliyorlar. Ancak sıfır noktasında olan bazı yetişkinler gençlere göre farklı durumdalar. İngilizce bilmiyor ya da temel konseptlere hakim değiller ya da izleyerek öğrenmeyi tercih etmiyorlar.
İlgili 20 soru bulundu
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Sıfırdan bir proje üretildikten sonra yazılım daha kolay bir şekilde öğrenilebilir. Web yazılımları da en iyi şekilde proje üretilerek öğrenilir. Yazılım öğrenmek istiyorsanız temel düzeyde de olsa matematik bilginizin de olması gerekir.
Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir. Genellikle işverenler tarafından da bu tercih edilebilir; ama programlamayı öğrenmenin ve gerekli becerileri geliştirmenin alternatif yolları da var.
Yazılımcı olmak için üniversitelerin yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümleri tercih edilmelidir. Yalnızca bu bölümleri tercih edenler değil yazılım ve programcılık alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilmektedir.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
“Yazılıma nereden başlamalıyım?” sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.
Karşılaştığım pek çok insan bu öğrenme sürecini hafife alıyor. Haftada 4-5 saat harcayarak birkaç ayda yazılımcı olmayı bekliyor. Seçtiğiniz patikada teknik becerilerinizi geliştirmek için en az 1000 saatlik bir çalışmaya hazır olmak gerekli.
Yazılım Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Yazılım Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 36.200 TL civarındadır.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
Yani yaş ilerledikçe aslında bu tip eğitimlerin öğrenilmesi çok daha zordur. Çocuklarda en ideal kodlama öğrenme yaşı için genelde okuma yazma öğrenme sonrası olan 5-7 yaş aralığı olduğu düşünülür. Bu kısmen doğru bir düşüncedir çünkü okuma-yazma becerisinin gelişmeye başladığı dönemlerde kodlama öğrenimi mümkündür.
Yapay zeka'ya meraklı isen veya yazılıma giriş yapmak istersen Python daha doğru bir tercih olur. Bu dilde de Kotlin gibi her satır kodun sonuna ; koymazsın bu da sana hız ve debugging sırasında kolaylık sağlar. Eğer amacın para kazanmak ise Web geliştirmeye göz atabilirsin.
Python Developer olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Python Developer maaşı 2023 verilerine göre ortalama 33.500 TL civarındadır.
Türkiye'de 150 bine yakın yazılımcı var ancak, bu sayının orta vadede 500 bin kişiye kadar çıkması gerekiyor. Buna karşılık döviz kurlarındaki artış nedeniyle Türkiye'deki yazılımcıların büyük bir çoğunluğu yurt dışındaki şirketlerde çalışmayı tercih edebiliyor.
Kısaca yazılımı öğrenmek zorunda değilsiniz elbetteki yazılım öğrenmeden de mesleğinizi yapabilir veya mesleğinizi devam ettirebilirsiniz. Ancak ilerleyen yıllarda veya şu an diğer işlerden öne çıkmak istiyorsanız yazılımı bir araç olarak kullanabilirsiniz.
Yazılım öğrenmek için başlangıç yaşı gibi bir sınır olmamakla beraber, geç kalmış olduğumuzu hissettirebilecek bir yaşta yok.
Junior yazılım geliştirme uzmanı, tasarım için gerekli olan dokümanları planlı bir şekilde hazırlar. Genel tasarım için gerekli olan kodları üretir ve düzenler. Geliştirme ekibine yaptıklarını sunar. Kodların düzgün olup olmadığını kontrol etmek için sistemi test eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri