Çatı izolasyon malzemeleri denildiğinde, su yalıtımı amaçlı kullanılan asfalt ve bitüm bazlı sıvı malzemeler, membranlar, boyalar ile pah bantları, mastik gibi yardımcı materyaller akla gelmektedir. Bunun dışında çatı kaplama malzemeleri olarak fayans döşeme, kiremit gibi malzemeler de kullanılmaktadır.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Uygulanacak olan malzemeler, çatı türüne göre değişiklik gösterebilir. Genellikle kullanılan malzemeler camyünü, taş yünü, ekstrüde polistren, ekspande polistren ve poliüretan köpüktür. Özellikle son dönemlerde ses ve ısı yalıtımı için Termal İzolasyon Köpükleri ve Sprey Poliüretan Köpükler ön plana çıkmıştır.
Cam yünü, taş yünü, EPS köpük, XPS köpük gibi malzemeler bu amaçla kullanılır. Ses Yalıtımı: Çatının sadece ısı değil, aynı zamanda ses yalıtımı da sağlaması isteniyorsa ses yalıtımı da tercih edilir.
Çatılarda akma sorununa karşı kullanılacak en kaliteli malzemelerin başında bitümlü oluklu levhalar, bitümlü oluklu kiremitaltı levhaları ve bitümlü su yalıtım membranları gelmektedir. Su yalıtımında uzmanlaşmış kadroların çatı aktarımı için ilk tercihleri her zaman bu ürünlerden yanadır.
İlgili 31 soru bulundu
Çatı izolasyon malzemeleri denildiğinde, su yalıtımı amaçlı kullanılan asfalt ve bitüm bazlı sıvı malzemeler, membranlar, boyalar ile pah bantları, mastik gibi yardımcı materyaller akla gelmektedir. Bunun dışında çatı kaplama malzemeleri olarak fayans döşeme, kiremit gibi malzemeler de kullanılmaktadır.
Çatı membranları arasında yer alan bitümlü su yalıtım membranları, uzun ömürlü bir malzeme seçeneği olmaktadır. Tamamen kuru olan bir yerde bitüm esaslı levhalarla beraber uygulanır. Ardından şaloma yardımıyla yüzey üzerinde eritilir ve çatıyı boşluk bırakmayacak şekilde kaplamak için yuvarlanır.
Poliüretan Köpükler (PIR/PUR)
PIR, bir izosiyanürat katalizörü ile birlikte rijit poliüretan (PU) köpükten kimyasal bir işlem ile üretilen bir ısı yalıtım plakasıdır. Bu malzeme, her türlü çıplak çatı için evrensel ve oldukça etkili bir çözümdür.
İzolasyon boyasını karıştırınız, fırça veya rulo ile yatayda 2; dikeyde 1-2 kat uygulayınız. Dik yüzeylerde 0,5-1 mm, yatay yüzeylerde 1-1,5 mm tatbik edilir. Katlar arasında sıcaklığa bağlı olarak 4-6 saat bekleyiniz.Uygulamaya ara verildiği zamanlarda ambalajı kapalı tutunuz. Kullanıma hazırdır.
Çatı katının tavan, duvar ve zemin bölgelerinde yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Cam elyafı, taş yünü veya poliüretan köpük gibi etkili yalıtım malzemeleri tercih edilebilir. Yalıtım, ısı kaybını önler ve iç mekanın sıcaklığını korur.
Membran su yalıtım malzemeleri inşaat sektöründe en çok tercih edilen, su yalıtım malzemelerinden biridir. Bu malzeme; kullanım kolaylığı, fiyat/performans avantajı ile çatı izolasyonu uygulamalarında da çok fazla tercih edilir.
Çatılarda ısı yalıtımı; levha veya şilte biçiminde çeşitli yalıtım malzemeleriyle yapılır. Çatı örtüsü ile tavan döşemesi arasında kullanılmayan boşlukların olduğu binalarda, ısı yalıtımı tavan döşemesi üzerine serilerek uygulanır.
Dış cephe, çatı, duvar gibi kaplama olarak bildiğimiz izolasyon hizmetinde kullanılmasını önerdiğimiz kaliteli malzeme, poliüretandır. Bu malzeme hem dayanıklı hem de uzun süreli bir malzemedir. En iyi izolasyon malzemesi hangisidir sorusuna yetkili firma olarak yanıt verebiliriz.
Tavan ısı yalıtımlarında genellikle en çok kullanılan yalıtım malzemesi cam yünüdür. Tavan yalıtımı işleminde, döşemeye serilmektedir. Uygulama yapılırken cam yününün suyla temas etmesi önlenmektedir.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Cam yünü yerine kullanılabilecek malzemeler şunlardır: Taş yünü: Taş yünü, volkanik kayaçlardan elde edilen bir yalıtım malzemesidir. Cam yününe benzer özelliklere sahip olan taş yünü, ısı, ses ve yangın yalıtımı için kullanılabilir.
Cam yünü 250 dereceye kadar yangına dayanıklıdır. Taş yünü ise 650 dereceye kadar yangına direnç gösterir. Esnek bir malzeme olan cam yününün basınç ve kopma direnci taş yüne göre daha düşüktür. Taş yününün kesilmesi, taşınması ve montajı daha kolaydır.
Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri