Ne zaman görülür? Çatlaklar genel olarak gebeliğin 3. ayından itibaren kendini göstermeye başlar. 3. aydan sonra çatlaklar giderek artmaya başlar ve gözle görülür büyümeler meydana gelir.
Hamilelikte Çatlak Oluşumu Ne Zaman Başlar? Karın bölgesinde oluşan çatlaklar, genellikle gebeliğin 3.ayında başlar. 3.ay itibari ile de yavaş yavaş bu çatlaklar artar. 6.ayda ise karın bölgesinde derin çatlak oluşumu başlayabilir.
Aşırı kilo alıp verme, ergenlik dönemi kas yapısının gelişmesi, vücut geliştirme gibi durumlarda vücutta belli yerlerde çatlaklar görülür. Çatlak oluşmasının başka bir sebebi de hormonlardır. Hormonal değişim sonucu kişide deri çatlağı görülebilir. Deri çatlağı oluşumu kilo ile ilişkilendirilmiştir.
Siyah kadınlarda hemen hemen hiç görülmezken, Asyalılarda daha nadir görülür. Beyaz kadınların ise yaklaşık %75-90'ında değişik oranlarda karın ya da cilt çatlaklarına rastlanmaktadır. Bir başka deyişle annesinde ya da kız kardeşlerinde çatlak olan kadınlar çok büyük olasılıkla bu sorunla karşılaşacaklardır.
Çatlak kremi kullanımı hamileliğin 4 ve 5. aylarından itibaren tavsiye edilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir. İleri zamanlarda küçük çatlaklar zamanla geçebilmekte fakat büyükleri kendi kendine iyileşme göstermemektedir.
Spor yapmak, ani kilo alıp vermekten kaçınmak ve kilo dengesini sağlamak gerekir. Bazen hamileyken çatlak oluşmaz, ancak doğumdan sonra kilo verme ile deri gevşer. Bu nedenle de bu bölgelere sıkılaştırıcı krem sürmek faydalıdır.
Ne zaman görülür? Çatlaklar genel olarak gebeliğin 3. ayından itibaren kendini göstermeye başlar. 3. aydan sonra çatlaklar giderek artmaya başlar ve gözle görülür büyümeler meydana gelir. 6.
Bir kadının dışarıdan karnına bakarak gebe olduğunu anlamak için 20 haftayı beklemek gerekir. Bu da gebeliğin 5 ayına denk gelir. Bu haftadan itibaren gebe kadının karnında belirgin bir büyüme olur.
Çatlak olan kemikte, hasarın oluştuğu anda bir şişlik meydana gelmez fakat ilerleyen saatlerde şişlik kendisini gösterir. Çatlağın meydana geldiği bölgede darbe izi oluşur. Yavaş yavaş başlayan ağrı şiddetini artırarak bölgede uyuşma hissinin oluşmasına neden olur.
Ayakta meydana gelen çatlaklar hemen fark edilmeyebilir. Muhtemelen ağrı kendini birkaç saat sonra gösterecektir. Şişme, morarma, uyuşma, sızı gibi belirtiler çatlağın habercisi olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda ayağınızdaki ağrının sebebinin kırık olduğunu düşünebilirsiniz.
Ergenlik döneminde ise hormonal değişikler, hızlı büyüme, uzama ve kas yapısının gelişimi deri çatlağına yol açmaktadır. Bununla birlikte aşırı kilo alıp vermek ve vücut geliştirme sporlarında ağırlık kaldırmalar da çatlak sebepleri arasında bulunmaktadır. Bazen de hiçbir neden olmaksızın cilt çatlağı oluşabilmektedir.
Kaya, hızlı kilo alınması ile en sık olarak memelerde, karında ve üst bacaklarda bu problem ile karşı karşıya gelinebildiğini söylüyor. Bu yüzden kilonun dengeli ve yavaş alınması çatlakların engellenmesinde önemli. Gebelerin yüzde 90'ında 6-7'nci aydan sonra çatlakların ortaya çıktığını belirten Dr.
Son olarak en etkili yöntemlerden biri de düzenli bir şekilde Bepanthol çatlak kremi kullanmak olur. Bu kremi özellikle tahriş olan pürüzlü ve çatlamaya meyilli bölgelerde kullanabilirsiniz. Bu bölgeler için etkili bir bakım gerekir. Etkili bakım için ise Bepanthol onarıcı bakım merhemi size yardımcı olabilir.
Çatlaklar ilk oluştuklarında pembemsi görünümdedir, zamanla bu pembe çizgiler mora, soluklaşarak beyaza dönüşür. Çatlaklar sadece renk değişikliği şeklinde değil, aynı zamanda deride kabarık veya çukurlaşma şeklinde görüntü bozukluğuna da neden olabilir. Gebelik sona erdiğinde azalırlar ama tamamen yok olmazlar.
Çatlak kremi hamileliğin kaçıncı ayında kullanılır sorusunun cevabı hamile bayanlar tarafından merak ediliyor. Çatlak oluşumunun önüne geçmek için hamileliğin üçüncü ayından sonra bu kremlerin kullanılması tavsiye ediliyor.
Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen deri çatlağı, estetik görünümün bozulmasına yol açabiliyor. Özellikle hamilelik ve ergenlik dönemlerinde ortaya çıkan deri çatlağının en önemli nedenlerini kilo alıp verme, hormonlar ve genetik yatkınlık oluşturuyor.
Gebelik başında çok zayıf olan gebelerin yani 18 kg dan düşük vücut kütle indeksi olanlarda gebelik boyunca 12-18 kg kadar kilo alması normal kabul edilir.Gebelik başında çok kilolu olan anne adaylarının ise gebelik boyunca 5-9 kg kadar kilo almaları yeterlidir.
Cildi yumuşak ve esnek tutacak, hamileler için özel olarak üretilmiş nemlendirici bir kremi her gün sabah ve akşam cilde uygulamak. (Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği zeytinyağı ve vazelin de çatlakları önlemede hayli etkili sonuç veriyor.)
Hamilelik çatlakları kalıcı mıdır? Genellikle kalıcıdır ancak erken dönemde uygulanacak bazı tedavi uygulamaları ile çatlaklar hafifletilebilmektedir.
💬Çatlak bir kemiğin iyileşme süresi yaşa göre. değişiklik göstermektedir. İyileşme süresi genel olarak 4. ile 6 hafta arasında değişmektedir.
Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri