Yumurta çatlatma iğnesi sonrasında, ilişki aşağıdaki şekilde gerçekleştirilmelidir: İğne yapıldıktan 24-48 saat içinde ilişkiye girilmesi önerilir. Çiftlerin, ovülasyon döneminde her gün veya bir gün arayla ilişkiye girmeleri faydalıdır.
Uzmanlar genellikle iğne vurulduktan 24-36 saat sonra cinsel ilişkiye girmeyi tavsiye eder. Bu spermlerin uygun şekilde yerleştirilmesi ve dolayısıyla en yüksek dölleme şansının sağlanması için en ideal zamandır.
Çatlatma iğnesi sonrası ilişki, iğne enjekte edildikten yaklaşık olarak 36-48 saat sonra önerilir. Yapılan bu iğne, yumurta çatlatma iğnesi olarak isimlendirilir.
Bu ilaç uygulamasından yaklaşık 40 saat sonra gelişen yumurtalar karın içi boşluğunda çatlayarak kendiliğinden yumurtlama gerçekleşir. Tüp bebek tedavisi sırasında bu iğnelerden yaklaşık 36 saat sonra, yumurtlama olmadan yumurtaların toplanması gerekir.
Normal yollardan gebeliğin oluşabilmesi için yumurta çatlatma iğnesi uygulanmadan önceki bir iki gün içinde korunmasız olarak cinsel ilişkiye girilmiş olması gebelik şansını artırır. Yumurta çatlatma iğnesi sonrası birkaç gün daha cinsel ilişkiye girilerek gebelik ihtimali artırılabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için ilişki sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli adet gören kadınlarda adetin 12 ila 17. günleri arasında gün aşırı ilişkiye girmek yeterlidir. Daha sık yaşanan ilişkiler erkeğin sperm kalitesini azaltabilir bu nedenle gün aşırı yaşanan ilişki gebe kalma ihtimalini artırır.
Vücut ısısının yükselmesi, vücutta şişkinlik, memelerde hassasiyet, duygusal durum değişikliği yumurta çatladıktan sonra salgılanan progesteron hormonu ile ilişkilidir. Yani bu belirtilerin başlaması yumurtanın sağlıklı bir şekilde çatlamasının göstergesidir.
Gebelik testi de ancak döllenen yumurtanın, embriyonun rahme tutunduktan sonra salgılanan hormon sayesinde sağlıklı bir sonuç verir. Yumurta çatlatma iğnesinden en az 12 gün sonraki dönemlere kadar gebelik testi aldatıcı sonuç verebilir.
Yumurta çatlatma iğnesinden sonra, yumurtanın döllenmesi ve embriyonun rahim içi tabakaya yerleşmesi gerçekleşmezse, vücuttaki hormon seviyeleri doğal olarak azalır. Bunun sonucunda rahim içi tabaka dökülerek, kişiden kişiye göre değişebilmekle birlikte iğne uygulandıktan 10-14 gün sonra adet kanamasının başlar.
Yumurta çatlaması ile salınan yumurta, en fazla bir gün civarında canlılığını koruyabilir.
Çatlatma iğnesinden sonra gebelik testi yapmak için genellikle 14 gün beklenmelidir. Bu süre zarfında döllenen yumurtanın rahim duvarına yerleşme süreci tamamlanır ve vücut bir gebeliği saptayabilecek seviyede hCG hormonu üretmeye başlar. Ancak bu sürenin kişiden kişiye değişebileceği unutulmamalıdır.
Çatlatma iğnesi uygulamasından sonra adet döngüsü genellikle 10-14 gün içinde başlar.
Yumurtalar yeterli olacak kadar olgunlaşmadan yumurta çatlatma iğnesi yapmak yanlış olur. Bu süreçte iğne uygulansa da başarı yakalanamaz. Her kadında adet süreci farklı zamanda olduğu için işleme belli bir gün ya da zaman verilemez. Yapılan tetkiklerle sürecin takip edilmesi gerekir.
İlaç 5 gün kullanıldıktan sonra vajinal ultrasonografi görüntüleme yapılır. Burada yumurtanın büyüklüğü ve gelişimi kontrol edilir. Yumurta gerekli olgunlaşmaya ulaştığında yumurta çatlaması için gerekli olan iğne verilir. Ardından çiftlere cinsel ilişkiye girmeleri önerilir.
Kadın genital sisteminde, sperm hücresi ortalama 72 saat canlı kalabileceği için, hesapladığınız yumurtlama gününün 3 gün öncesi; yumurtanın ömrü de 24 saat olduğu için bu günün 1 gün sonrası arasındaki dönem, gebe kalabilme ihtimalinizin en yüksek olduğu dönemdir.
Yumurta Çatlatma İğnesi fiyatı 2022
Ovitrelle 2021 fiyatı eczaneler göre değişmekle birlikte 157 lira civarındadır.
Yumurta çatlatma iğnesiyle hamile kalınabilmektedir. Aslında bu iğne infertilite yani kısırlık sorunu olan hastalarındaki ilk tedavi yöntemidir. Hastaların yumurtaları takip edilip iğneler yapılarak düzenli ilişkiyle hamile kalınması sağlanır.
Bu nedenle çatlatma iğnesinden en az 12 gün sonraki döneme kadar gebelik testi aldatıcı bir sonuç verebilir.
Tüp bebek tedavisinde göbekten yapılan yumurta büyütme iğneleri yaklaşık olarak 8-10 gün kullanılır.
İğne, yumurtanın olgunlaşmasını ve ovülasyonun gerçekleşmesini sağlar. İğne yapıldıktan sonra cinsel ilişki, yumurtanın döllenme şansını artırır. Yumurta çatlatma iğnesi sonrasında, ilişki aşağıdaki şekilde gerçekleştirilmelidir: İğne yapıldıktan 24-48 saat içinde ilişkiye girilmesi önerilir.
Kan testi pozitif olursa gebelik gerçekleşmiş demektir. Tüp bebek tedavisi gören anne adayında bel ağrıları, karın ağrısı, bulantı, hafif lekelenme durumlarının yaşanması bebeğin tutunma belirtileri olabilir. Lakin bazı anne adaylarında bu belirtiler gözükmeyebilir bunların olmaması gebe olmadığı anlamını taşımaz.
Hormonlar, yumurtlama öncesi ve sırasında muksta değişime neden olabilir. Adet döneminden hemen sonra mukusun olmadığı günler vardır ancak yumurtlama döneminde, yumurtlama olgunlaştığında mukus artar. Akıntı beyaz ya da sarı tonlardadır, bulanıktır ve yapışkandır. Yumurtlama öncesinde mukus yüksek olur.
Gebeliğin oluşması için genellikle 2 adet 16-20 mm boyutlara sahip yumurta oluşması yeterli olabilir. Bu süreçte çiftlerin, özellikle anne adayının foliküllerin boyutu hakkında endişe duymasına gerek yoktur.
Her Ay Doğurganlık Günlerinde Her Gün Veya Gün Aşırı Eşinizle Birlikte Olun. Yumurtlama dönemindeki günlerde düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek, hamile kalma şansınızı artırır. Her gün değil, gün aşırı ilişkiye girmek sperm kalitesini ve miktarını iyileştirebilir.
Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri