Çay ağacı yağı yağ bezesi oluşumunu kurutmak için de kullanılan bir yöntemidir. Ciltte oluşan iltihaplı yaraların temizliğinde kullanılabilir. Çay ağacı yağı siğil yayılmasını önleyerek bu önemli cilt sorunuyla savaşabilir. Çay ağacı yağı, zeytinyağı karışımı pamukla siğillerin üstüne sürülebilir.
Arzuya göre badem yağı, zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı etkili bir yağdan da faydalanılabilir. Örnek verecek olursak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içerisine birkaç damla çay ağacı yağını karıştırıp, bu karışımı haftada 3 kez yüzünüze sürebilirsiniz.
Çay ağacı yağını doğrudan cilde sürmemelisiniz. Yağı zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya badem yağı gibi başka bir yağ ile seyreltmek önemlidir. Her 1-2 damla çay ağacı yağı için 12 damla taşıyıcı yağ ekleyin. Ayrıca göz çevresine çay ağacı yağı kullanırken dikkatli olun.
Bakteri ve virüsleri yok eden çay ağacı yağı, steril bir temizleyici görevi görmektedir. Özellikle kimyasal temizleyiciler kullanmaktan kaçınanlar için çay ağacı yağı tercih edilmektedir. Çay ağacı yağı, su ve sirke ile karıştırılarak çok amaçlı temizleyici olarak kullanılabilir.
Ayrıca çay ağacı yağı tırnak mantarı tedavisinde de doğrudan olarak cilde temas etmemelidir. Saf çay ağacı yağı bazı ciltlerde tahrişe, kızarıklığa ve kaşıntıya yol açabilir. Bu nedenle kullanmadan önce küçük bir bölgede denenmesi yararlı olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Yüzünüze bu karışımı uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyin.
Antibakteriyel olarak kullanılan yağı, cilt lekelerini aydınlatıcı özellikleriyle temizlemenize katkı sağlar. Antiseptik özellikleri ile yağlı ciltler ve sorunları ile savaşan yağını birkaç damla su ile seyrelterek cilt tonu eşitlemesi tedavisinde kullanabilirsiniz.
Haricen kullanılır. Seyreltmeden direkt cilde uygulamayınız. Bileğinizde test ediniz. %100 tea tree (çay ağacı) uçucu yağı.
AÇIKLAMALAR: Göz çevresi, göz kapağı, kaş ve kirpik diplerinin temizliği için üretilmiştir. KULLANIM ŞEKLİ: Sabah ve akşam az miktardaki jelin göz çevresine masaj yapılarak sürülmesi yeterlidir. Durulama gerektirmez.
Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır? 50 ml soğuk sıkım taşıyıcı (baz) yağ içerisine 5-10 damla damlatıp karıştırın. Cilt bakımınız için vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Bölgesel olarak kullanımı çok az miktarda alarak cilt sorunu üzerinde doğal çay ağacı yağı uygulanabilir.
Zeytinyağı: Zeytinyağında en çok yapılan hile, kanola yağının renklendirilip zeytinyağı diye satılmasıdır. Bu hilenin laboratuvar analizi yapılmamışsa anlaşılması mümkün değildir. Bunun dışında uygulanan diğer bir hile; zeytinyağının fiyatı ucuz olan ayçiçek, pamuk veya fındık yağı ile karıştırılmasıdır.
Çay Ağacı Yağının İçeriği Hakkında
Şampuan, tonik, losyon, duş jeli, krem gibi kozmetik ürünlerin içeriğinde sıkça kullanılan çay ağacı yağı, topikal olarak kullanılıp asla yutulmaması gereken bir yağdır. Çay ağacı yağı alırken katkı maddesi içermeyen, yüzde 100 doğal yağları tercih edin.
Yağlı ciltlerde çay ağacı yağı kullanıldığında hem siyah noktalarda azalma meydana gelir hem de gözeneklerde sıkılaşma görülür. Ciltte meydana gelen küçük kesikler ve yaraların tedavisinin süresini hızlandırır. Ayak mantarı ve tırnak mantarının tedavisinde kullanılır.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı önerilmez. Yağın vajina ile doğrudan temasından kesinlikle kaçınılmalıdır, tahrişe neden olabilir.
İki ya da üç damla çay ağacı yağı, bir çay kaşığı zeytinyağı veya badem yağı ile karıştırılabilir. Bu karışım, enfekte olan bölgeye uygulanır ve masaj yapılır. İşlemi günde iki kez tekrarlamak, uyuzun tedavisinde etkili olabilir.
Çay Ağacı İle Tedavi:
Çay ağacı yağını kullanmadan önce tırnağınızı törpüyle tıraşlayın ve yıkayın. Sonrasında zeytin yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağını karıştırıp pamuk ve kulak pamukçuğu yardımı ile tırnak mantarı enfeksiyonu olan ayak veya el parmağınıza sürün. Açık bir şekilde 10 dakika bekleyin.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Çay ağacı uçucu yağı arındırıcı özelliği sayesinde ciltte meydana gelen olumsuzluklara karşı yardımcı olur. Ek olarak doğal makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Cilt üzerindeki renk eşitsizliğinin azalmasını sağlar.
ÇAY AĞACININ BAŞLICA FAYDALARI
– Antibakteriyel özelliklerinden dolayı ciltteki şişme ve tahrişlerin azaltılmasına yardımcı olur. -Cilt gözeneklerindeki yağı ve kiri temizleyerek arındırır. – Akne ve sivilce tedavisinin yanı sıra kırışıklıkların giderilmesinde de etkilidir.
Bakterilerin oluşumunu önlemek için çay ağacı yağını duş öncesi koltuk altınıza sürebilirsiniz.
Birçok durumda, maya enfeksiyonları evde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Vajinal mantar tedavisinde tercih edilebilecek bazı bitkisel tedaviler şunlardır: Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağının antifungal özellikleri uzun süreden beri bilinir.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz.
Yaz aylarında insanların en çok güneş lekelerinden dert yandığını ifade eden Bulvar Aktar Müdürü Sibel Yasak, çay ağacı yağının lekelenmelere karşı çok faydalı olduğunu söyledi.
Çay ağacı yağı, cilt üzerindeki ödemi atma konusunda çok etkilidir. Özellikle de dudaklarda oluşan ödemi kısa sürede yok eder. Bu yağdan faydalanmak için; çay ağacı yağından birkaç damla alın ve çok az suyla karıştırın. Karışımı dudaklarınıza sürün ve 5 dakika kadar bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri