Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor.
Güncel DNS Sunucuları Nelerdir? DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir.
Sonuç: İnternet servis sağlayıcınızın varsayılan olarak sağladığı DNS hizmetleri, internette gezinmenin en güvenli yolu değildir ve bunlarla bulunduğunuz yere bağlı olarak belirli içerik kısıtlamaları yaşayabilirsiniz.
DNS girişleri alanına 1.1.1.1 DNS adresleri belirtin: IPv4 için: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1. IPv6 için: 2606:4700:4700::1111,2606:4700:4700::1001.
Yeni DNS rakamlarının manuel olarak belirlenebilmesi için “Aşağıdaki sunucu DNS adreslerini kullan” kutucuğu işaretlenerek seçilir. İlgili kısımlara 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 şeklindeki DNS değerleri girilir. Bu işlemler sayesinde herhangi bir aksaklık olmadan internete erişim sağlanır.
İlgili 23 soru bulundu
Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor. 2005'te kurulan OpenDNS, güvenli DNS'yi Google'dan daha da uzun süredir sunuyor.
DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet bağlantınızı etkileyebilir. Yeni DNS sunucuları seçerek erişim hızını artırabilir veya azaltabilirsiniz. DNS ayarlarınızı değiştirerek internet servis sağlayıcınızın varsayılan DNS sunucuları kullanmak zorunda kalmazsınız.
Google Genel DNS 3 Aralık 2009'da Google tarafından hizmete sokulmuş ücretsiz bir DNS hizmetidir. Google'ın daha hızlı web projesi kapsamında planlanmıştır. Hizmet aşağıdaki özyinelemeli DNS adresleriyle sağlanmaktadır: IPv4 adresleri.
hem güvensiz DNS hem de DoH/DoT üzerinden bağlanabileceğiniz genel DNS'yi (1.1.1.1, 8.8.8.8) destekler. Yani sizin işiniz sadece bu güvenli erişimi etkinleştirmektir.
Her bir bilgisayar için internet servis sağlayıcısı tarafından otomatik olarak belirlenen DNS değerleri nedeniyle de yasaklı olan internet sitelerine erişim imkansız hale gelir. Bu noktada DNS ayarlarına yapılacak olan müdahaleyle söz konusu yasaklı sitelere giriş yapılabilir.
DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet hızını artırmak için başka bir yöntemdir. DNS, bilgisayarınızın internete bağlanmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, internet bağlantınızın hızını etkileyebilir. DNS ayarlarınızı değiştirerek, internet hızınızı artırabilirsiniz.
DNS ayarlarını değiştirmek web sitelerine ve diğer internet hizmetlerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişmenizi sağlayabilmektedir. Ayrıca belirli bir web sitesinin reklamlarını engellemek veya belirli bir konumdan gelen web sitelerine erişimi kısıtlamak ya da açmak için de değiştirilebilmektedir.
Google DNS sunucusuyla, herhangi bir yönlendirme olmadan nispeten daha yüksek hızlar ve doğru arama sonuçları garanti edilir. Bilgilerinizin üçüncü taraflara satılmasında bir sakınca görmüyorsanız, Google, genellikle tüm DNS sağlayıcıları arasında en iyi DNS sunucusu olarak gösterilir.
Örneğin, 8.8.8.8 Google DNS sunucusunun IP adresidir ve www.google.com Google web sitesinin alan adıdır. Ping komutunu kullanarak, hedef cihazın erişilebilirliğini test edin. Ping komutu, bir hedef cihaza birkaç paket gönderir ve hedef cihazdan geri gelen yanıtları görüntüler.
DNS Adresi: 212.154.100.18
Bununla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim?
Ayarlar ⚙'ı açın ve Ağ ve İnternet'e tıklayın. Ethernet sekmesini seçin, ardından DNS sunucusu ataması altında Düzenle'yi tıklayın. Açılır menüyü açın ve El ile'yi seçin, ardından IPv4 geçişini açın. Tercih Edilen DNS altında, yeni DNS sunucusunun IP adresini yazın.
WARP, 1.1.1.1'i Dünya'nın en hızlı DNS çözümleyicisi yapan aynı ağ üzerine kurulmuştur. WARP ile bağlantınız, yaşadığınız ve gittiğiniz her yerde hızlı ve güvenilirdir.
Servis sağlayıcınızın DNS sunucularını, 'varsayılan DNS sunucuları' olarak kullanmanın, online ve DNS gizliliğinize hiçbir faydası olmaz.
DNS koruması, tehlikeli siteleri kara listeye alarak ve istenmeyen içeriği filtreleyerek bir çalışan ile internet arasında ek bir koruma katmanı sağlar. Çalışanlar, hem evde hem de işte güvenli DNS sunucularını kullanarak gereksiz risklerden ve kötü niyetli saldırı potansiyelinden kaçınabilir.
Kullanıcılar otomatik DNS adresi bölümüne OpenDNS'in kendi DNS adreslerini yazarak, kimi yasaklı sitelere girmeye ya da istenilmeyen türden (pornografi, şiddet, kumar vs) sitelere erişimi engellemeye olanak sağlar. Bunun için aşağıdaki DNS'lerin yazılması gerekir; 208.67.222.222 (resolver1.opendns.com)
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir. Hizmet, yinelemeli bir ad sunucusu olarak işlev görür ve İnternet'teki herhangi bir ana bilgisayar için alan adı çözümlemesi sağlar.
Bir siteyi ziyaret ettiğinizde Chrome, sitenin ana makine sunucusunun IP adresini arar. Güvenli DNS araması açıksa gizliliğinizi ve güvenliğinizi korumak için Chrome, arama işlemi sırasında bilgilerinizi şifreler. Varsayılan olarak Chrome'da Güvenli DNS, otomatik modda açıktır.
DNS ayarlarını değiştirerek, kullanıcılar IP adreslerini kamuflaj edebilirler. DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini bilmek gerekiyor, ancak bu yöntem kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerini gizlemesini sağlar. Bazı internet tarayıcı eklentileri, IP adresinizi gizlemenize yardımcı olabilir.
Android'de özel DNS nedir? Android'de özel DNS, TLS üzerinden DNS kullanarak sistem genelinde bir DNS sunucusu kurmanıza olanak tanıyan bir özelliktir. Başka bir deyişle, cihazınızdan gelen DNS sorguları, yani her tıklamanız şifrelenir ve TLS üzerinden gönderilir.
Cloudflare yıllardır DNS hizmeti veren ve aynı zamanda pek çok web sitesini siber saldırılara karşı koruyan bir firma. Eskiden sadece Webmaster'lara hizmet verirken günümüzde son kullanıcılara da aynı desteği sağlamaya başladı. 1.1.1.1 DNS'i, hem bilgisayarınızda hem de İos- Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri